ADAMOS48 02.04.2003 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Na zachodzie klient potrafi rozróżnić dobry towar od szajsu .Natomiast do polski jest sprowadzany szajs bo ten dobry towar jest za drogi i sprzedaję się go jako markowy. Nie jest tajemnicą że 70% towarów to już zachód nie może wykonać :wzgłedy ekonomiczne" tylko jest produkowane na polski rynek w chinach.Jeżeli nie wierzycie mogę przytoczyć fakty.Ceny baterii uchylnej ksztąłtują się na poziomie 34zł ,gdy jeszcze nie dawno sam wkład ceramiczny kosztował 32zł.To że mają 8%ołowiu to już nie wspomnę a Polskie z cęną 100zł leżą i się nie sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 02.04.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Myślę, że nasz polski klient jest tak samo dobry jak zachodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.04.2003 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Jeden ale na ilu 100,1000 10000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 03.04.2003 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Ludzie, dajcie sobie spokój z tą demagogią, wystarczy że PSL i Samoobrona raczą nas taką retoryką w Sejmie. Socjalizm się skończył i miejmy nadzieję że nie wróci. Kupujmy to co dobre i tanie, a jak dodatkowo będzie polskie to tylko się cieszyć. Jeździłem dwa lata autem polskiej produkcji i 3 razy w miesiącu musiałem odwiedzać mechanika, przesiadłem się na niemieckie za podobne pieniądze i mam święty spokój. Nie będę wzywał serwisu do kotła co parę tygodni i jednocześnie się cieszył że dałem zatrudnienie kilku Polakom. Jeśli cena Termeta i Vaillanta czy Junkersa jest podobna to dla mnie sprawa jest prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symon 03.04.2003 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 dobry Termet jest o 1500 tanszy od kazdego z zagranicy a sklada sie z elementow wyprodukowanych przez ta sama firme ktora produkuje dla Vaillanta jak dla innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemyslaw 03.04.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 viessmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Dyskusja sprowadza się do wyboru: Czy lepiej kupić mercedesa (drogie części wymieniane bardzo rzadko) czy cinquecento (tanie, produkowane przez Polaków, części wymieniane co tydzień). Ja po konsultacji ze znajomym instalatorem i serwisantem kotłów wybrałem Buderusa. Znajomy serwisuje Viessmana i Buderusa i twierdzi, że ten pierwszy jest bardziej zawodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 04.04.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Dziwnie się składa że obojętnie co by się powiedziało to i tak efekt będzie taki sam.Mercedesy się nie psują ,ale o czym wy rozmawiacie .Samochód jako przykład wogóle nie jest na miejscu bo jak porównać komfort jazdy z ogrzewanie kiedy parametr pracy jest taki sam wszystkich kotłów.Ja kiedyś powiedziałem że każdy decyduje o wyborze sam i jak będzie potem zdziwiony swoim wyborem niech wtedy pomyśli czy było warto za taką cenę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 04.04.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 A Immergas (wiem, że to włoskie)? Mam ofertę na kocioł + zasobnik 160 l za ok. 3,4 tys brutto...Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispl 04.04.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Może porozmawiajmy raczej o konkretach. Viesman stosuje w swoich kotłach tzw. palniki promieniste (jak nie pomyliłem nazwy ... ) Jakie mogą być zalety tego rodzaju rozwiązań wobec tradycyjnych rozwiązań innych producentów ? Czy są z tego rodzaju rozwiązania jakieś korzyści w praktyce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 05.04.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 Anonimowy to ja ten, który zaczął ten temat, też chętnie dowiem się czegos o tych palnikach, wiem tylko że mają półokrągły kształt ale czy to w jakiś sposó wpływa na np. wydajność kotła lub eksploatację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts