gj123 13.08.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Czy mam zapłacić za materiały instalacji c.o. np. rury miedziane,kształtki,zawory , gaz do lutowania na podstawie zestawienia lub faktury wystawionej przez instalatora ? Nie mam z nim podpisanej umowy, instalacja jest na ukończeniu,czekam na odbiór kominiarski .... proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gj123 13.08.2006 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Czy mam zapłacić za materiały instalacji c.o. np. rury miedziane,kształtki,zawory , gaz do lutowania na podstawie zestawienia lub faktury wystawionej przez instalatora ? Nie mam z nim podpisanej umowy, instalacja jest na ukończeniu,czekam na odbiór kominiarski .... proszę o pomoc. Czy ktoś mi doradzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 14.08.2006 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 to zależy jaka była umowa między wami przed wykonaniem instalacji. Jeżeli miał wykonać instalację wraz z dostawą materiałów (i materiały te brał na siebie) to powinien wystawić fakturę za materiały i wykonanie instalacji i nie ma obowiązku przedłożenia faktur zakupu.Jeżeli zakup materiału był po Twojej stronie a Ty masz zapłacić jedynie za robociznę i faktury na materiały były brane na Ciebie (on robił zakupy w Twoim imieniu), to powinien przekazać wszystkie faktury Tobie oraz wystawić fakturę od siebie za robociznę. I Ty zwracasz koszty materiałów i płacisz za robociznę.Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.08.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Mi przy kanalizie robił tak: Brał wszystko z lokalnej hurtowni na mnie. Po robocie oddał pozostałe materiały do tejże hurtowni. Ja osobiscie w hurtowni zapłaciłem na drugi dzień i wziąłem fakture. Z robote gośc wziął osobną kasę. Całą budowę tak robie ale mam "powiedzmy zaufaną" ekipę i mieszkam w niedużym miasteczku gdzie hurtownie mnie znaja i spokojnie czekają aż podjadę raz na tydzień i zapłacę za materiały. Z tartakami też to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gj123 14.08.2006 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Mi przy kanalizie robił tak: Brał wszystko z lokalnej hurtowni na mnie. Po robocie oddał pozostałe materiały do tejże hurtowni. Ja osobiscie w hurtowni zapłaciłem na drugi dzień i wziąłem fakture. Z robote gośc wziął osobną kasę. Całą budowę tak robie ale mam "powiedzmy zaufaną" ekipę i mieszkam w niedużym miasteczku gdzie hurtownie mnie znaja i spokojnie czekają aż podjadę raz na tydzień i zapłacę za materiały. Z tartakami też to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gj123 14.08.2006 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Czy możecie mi pomóc ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 15.08.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 W czym pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gj123 15.08.2006 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 W czym pomóc ? Co mam dalej robić ? Na pewno napiszę skargę do centrali mts do Krakowa na nieprawidłowe zamontowanie wkładu kominowego , do tego rzeczoznawca odnośnie instalacji c.o. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts