gj123 13.08.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Bardzo proszę o pomoc-czy instalator może żadać ode mnie zapłaty za materiały na podstawie zestawienia lub faktury wystawionej przed siebie ?Na większość materiałów np. kocioł gazowy turbo,grzejniki,głowice,zawory mam faktury z hurtowni na siebie , o resztę jest kłótnia z instalatorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.08.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 To zależy od warunków jakie są w umowie jaką zawarłeś z wykonawcą. Praktycznie robi sie tak, że płaci się za materiały dostarczone na budowę przez wykonawcę - zaliczkami rozliczającymi, o ile taki jest zapis w umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gj123 13.08.2006 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Niem mam spisanej umowy z instalatorem, na większość materiałów , np. kocioł co,grzejniki,zawory mam faktury z hurtowni na siebie.Na resztę materiałów np. rury miedziane , zawory kulowe , gaz do lutowania instalator chce abym zapłacił na podstawie zestawienia lub faktur od niego.Co robić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 13.08.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam Spisać ceny, które wykonawca proponuje. Lecieć z tym do hurtowni. Jak się okaże, że są wyższe niż zakup zrobiony przez Ciebie, to spuścić naciągacza. Jak takie same lub niższe to jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gj123 13.08.2006 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam Spisać ceny, które wykonawca proponuje. Lecieć z tym do hurtowni. Jak się okaże, że są wyższe niż zakup zrobiony przez Ciebie, to spuścić naciągacza. Jak takie same lub niższe to jest dobrze. My mamy rabat w hurtowni 45 % , ten instalator 30 % , ale przyłapałem jego na oszustwie.Czy dać się naciągnąć ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gj123 14.08.2006 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Odpowiedzcie koledzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 16.08.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam Spisać ceny, które wykonawca proponuje. Lecieć z tym do hurtowni. Jak się okaże, że są wyższe niż zakup zrobiony przez Ciebie, to spuścić naciągacza. Jak takie same lub niższe to jest dobrze. My mamy rabat w hurtowni 45 % , ten instalator 30 % , ale przyłapałem jego na oszustwie.Czy dać się naciągnąć ??? dziwne ze instalator ma mniejszy rabat od inwestora.szkoda ze Ty wszystkch materialow niedostarczales. ale oczywiscie nie daj sie naciagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts