Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy! Jak to jest z fakturami od instalatora c.o. ?

Recommended Posts

Bardzo proszę o pomoc-czy instalator może żadać ode mnie zapłaty za materiały na podstawie zestawienia lub faktury wystawionej przed siebie ?

Na większość materiałów np. kocioł gazowy turbo,grzejniki,głowice,zawory mam faktury z hurtowni na siebie , o resztę jest kłótnia z instalatorem...

To zależy od warunków jakie są w umowie jaką zawarłeś z wykonawcą. Praktycznie robi sie tak, że płaci się za materiały dostarczone na budowę przez wykonawcę - zaliczkami rozliczającymi, o ile taki jest zapis w umowie.

Niem mam spisanej umowy z instalatorem, na większość materiałów , np. kocioł co,grzejniki,zawory mam faktury z hurtowni na siebie.Na resztę materiałów np. rury miedziane , zawory kulowe , gaz do lutowania instalator chce abym zapłacił na podstawie zestawienia lub faktur od niego.Co robić ??? :oops: :oops: :oops:

Witam :)

Spisać ceny, które wykonawca proponuje. Lecieć z tym do hurtowni. Jak się okaże, że są wyższe niż zakup zrobiony przez Ciebie, to spuścić naciągacza. Jak takie same lub niższe to jest dobrze.

My mamy rabat w hurtowni 45 % , ten instalator 30 % , ale przyłapałem jego na oszustwie.Czy dać się naciągnąć ???

Witam :)

Spisać ceny, które wykonawca proponuje. Lecieć z tym do hurtowni. Jak się okaże, że są wyższe niż zakup zrobiony przez Ciebie, to spuścić naciągacza. Jak takie same lub niższe to jest dobrze.

My mamy rabat w hurtowni 45 % , ten instalator 30 % , ale przyłapałem jego na oszustwie.Czy dać się naciągnąć ???

dziwne ze instalator ma mniejszy rabat od inwestora.szkoda ze Ty wszystkch materialow niedostarczales. ale oczywiscie nie daj sie naciagnac.