hag1964 13.08.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Jaki jest technologiczny czas wykonania okladziny posadzki z płytek po wykonaniu wylewki(czas schnięcia wylewki przed rozpoczęciem płytkowania)?Z góry Dziekuje a odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 13.08.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 ja kładłem płytki na drugi dzień po wykonaniu wylewki i nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 14.08.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ja kładłem płytki na drugi dzień po wykonaniu wylewki i nic sie nie dzieje no to gratuluję, szczególnie że posadzka schnie 1cm/ tydzień - przy dobrej tem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 14.08.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ja kładłem płytki na drugi dzień po wykonaniu wylewki i nic sie nie dzieje no to gratuluję, szczególnie że posadzka schnie 1cm/ tydzień - przy dobrej tem. Ale przecież akurat płytkom dobrze robi wilgoć do wiązania zaprawy pod nimi. Też mam zamiar kłaść płytki na lekko wilgotny jastrych zamiast go potem moczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 14.08.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ja kładłem płytki na drugi dzień po wykonaniu wylewki i nic sie nie dzieje no to gratuluję, szczególnie że posadzka schnie 1cm/ tydzień - przy dobrej tem. Ale przecież akurat płytkom dobrze robi wilgoć do wiązania zaprawy pod nimi. Też mam zamiar kłaść płytki na lekko wilgotny jastrych zamiast go potem moczyć. ale przcież taka wylewka pracuje i płytki ci odpadną w czasie schnięcia wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hag1964 14.08.2006 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ja kładłem płytki na drugi dzień po wykonaniu wylewki i nic sie nie dzieje Dzieki ja wyczytałem w muratorze takie coś"Kiedy układać płytki Podłoże powinno być wysezonowane: należy odczekać około trzech miesięcy, by beton przestał się kurczyć, bo skurcz mógłby spowodować pękanie za wcześnie położonych płytek. "Ja pisze prośbe o przedłużenie terminu wykonania remontu i potrzebne jest mi to do uzasadnienia dlaczego.Wymiana posadzki(tzn.ocieplenia i wylewki ) nie obejmowała zakresu umowy(w zakres prac wchodziły tylko płytki).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.08.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ...ale przcież taka wylewka pracuje i płytki ci odpadną w czasie schnięcia wylewki Pewnie tak. Ale u moich rodziców wylewka około 15m2 w jeden dzień i na drugi dzień płytki. Do dziś minęło 7 lat i na pewno nic nigdzie nie pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.08.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ale przcież taka wylewka pracuje i płytki ci odpadną w czasie schnięcia wylewki Zaprzeczeniem tego są płytki u mojego bliźniaka. Były układane na świeże wylewki, bo sąsiadom strasznie się spieszyło (i to tradycyjne wylewki, a nie suche z miksokreta). Minęły cztery lata i nic się nie dzieje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 14.08.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ja kładłem płytki na drugi dzień po wykonaniu wylewki i nic sie nie dzieje no to gratuluję, szczególnie że posadzka schnie 1cm/ tydzień - przy dobrej tem. Ale przecież akurat płytkom dobrze robi wilgoć do wiązania zaprawy pod nimi. Też mam zamiar kłaść płytki na lekko wilgotny jastrych zamiast go potem moczyć. ale przcież taka wylewka pracuje i płytki ci odpadną w czasie schnięcia wylewki Ale płytki układa się na ogół w małych pomieszczeniach (kuchnie, łazienki). To co nam jest za skurcz? Tyle co nic. Więcej zapracuje od tej wiązki rur z rozdzielacza co pod płytkami przebiega a stary i tak ułoży pewnie na klej typu Atlas Plus. Więc nadal nie widzę przeciwskazań. Inna sprawa, że pewnie nie kupimy płytek do tego czasu i się samo wysezonuje siłą rzeczy. Stary to na płytki śtraśnie wybredny jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 14.08.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ja kładłem płytki na drugi dzień po wykonaniu wylewki i nic sie nie dzieje no to gratuluję, szczególnie że posadzka schnie 1cm/ tydzień - przy dobrej tem. Człowieku ale ja to piszę z wieloletniego doświadczenia, wylewki się robi na półsucho i na drugi dzień kłade płytki. Od dziesięcu lat nikt nie narzekał na to że coś mu tam odpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ...wylewki się robi na półsucho ... A to fakt. Też taką robilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts