Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Agat i Irka

Recommended Posts

Bardzo się cieszę, że nasz domek tak się wam podoba!!!! :p To chyba najlepsza nagroda za długie wieczory i nieprzespane noce poswięcone na wymyslaniu i kombinowaniu - jak urządzić nasz dom....Bo wszystko co widać na zdjęciach to nasza radosna twórczość amatorska.

Dzięki bardzo za dobre słowo :lol:

• 3 weeks później...
  • 4 months później...

Sławinka bardzo ładny domek, bardzo podobają mi się kolory :lol: Też chcę zrobić u siebie podobną elewację i taką dachówkę też braasa, czy kolor dachówki to cegalsty?? I te schody :o cudne i te poręcze też cudne :o :lol: wszystko ślliczne :lol:

Napisz też jak się użytkuje pokoje na poddaszu, czy te skosy bardzo przeszkadzają i zmniejszają powierzchnię? Mam podobny domek z czterospadowym dachem i ciąglę słyszę że to błąd, ale mi się on tak strasznie podoba, tzn. będziemy podnosić ściankę kolankową. Wolę zapłacić więcej za przykrycie dachu, ale chcę żeby mój dom mi się podobał :lol:

• 2 months później...

Hej Sławinka!

Bardzo ładny dom - pięknie go urządziliście :-)

Zastanawiam sie nad zbudowaniem właśnie wg projektu Andromeda, z tym że z jednym stanowiskiem w garażu, ponieważ na mojej działce nie może stanąć szerszy dom niż 15 metrów, nie z powodu szerokości działki, tylko warunki zabudowy tak mówią - głupota :-(

Ponieważ mam kilka małych wątpliwości co do tego domku, czy byłabyś tak uprzejma odpowiedzieć mi na parę pytań:

1. czy na parterze nie odczuwasz braku garderoby, gdzie można zostawiać wierzchnie ubrania, czy szafa w wiatrołapie wystarcza, jeśli jest więcej gości?

2. czy pokój/gabinet na dole nie jest za mały - myślałam o tym, aby w fazie urządzania domu (co może zająć wiele miesięcy albo i kilka lat, ponieważ na razie dzieci nie mamy, więc nie będzie potrzeby spieszenia się z urządzaniem góry) mieć tam swoją sypialnię na 2 osoby, a później pokój gościnny, ale 8,6 m to chyba trochę mało :-/

3. w jednym z pokojów na górze na samym środku stoi słup - czy jest on konieczny, a jeśli tak, to czy bardzo przeszkadza?

4. czy coś zmienialiście w projekcie i czy teraz kiedy dom już jest gotowy chcielibyście coś zmienić?

Bardzo z góry dziękuję! Poważnie się zastanawiamy nad tym domem...

Ania