madagoral 14.08.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Hej hej. Szukam zdjęć murowanych grilli z polniaków do zbudowania przy altance ogrodowej. Może ktoś wie gdzie tego szukać? Mam masę kamieni i chcę to tak spożytkować. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 21.08.2006 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Czyżby nikt z zacnych forumowiczów nie posiadał grilla z kamienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smal 28.08.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Z kamieni polnych moze byc ruszt lub kominek.Widocznie nie tylko podchodze do tego,ze nikt tobie nie odpisal. U siebie mam kombajn: wedzarnia i kominek z rusztem . Musze jeszcze dorobic piec chlebowy.Nie umie tu wklejac fotek. Pare starych fotek jest na http://staw.bieleccy.com.pl/str8_tadeusz_s.htmlZ pozdrowieniami i usmiechamismal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 29.08.2006 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Smal - Czy Ty to wszystko zrobiłeś sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smal 29.08.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Smal - Czy Ty to wszystko zrobiłeś sam? )))) nie wszystko bo staw wykopala mi koparka ))))))))) z pozdrowieniami i usmiechami smal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 29.08.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Smal, brawo,brawo,brawo! Też zamierzam kopać staw i bezwzględnie wiata z kominkiem i wędzarnią. A niech sąsiedzi wąchają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smal 30.08.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Też zamierzam kopać staw i bezwzględnie wiata z kominkiem i wędzarnią. A niech sąsiedzi wąchają. ))))) u mnie najblizszy sasiad ponad 100 metrow a jedna z najwiekszych zalet mieszkania na wsi jest 'wolnosc Tomku w swoim domku' ma to oczywiscie nie tylko swoje zalety ale wady wiesz jakas pryzma z obornikiem tuz za miedza od nawietrznej ))))))))))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 14.09.2006 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 A powiedzcie mi tylko tak szczerze ,ile razy w roku korzystacie z wędzarni? Na potrzeby własne oczywiście. Chodzi mi o uzasadnienie ekonomiczne takiego przedsięwzięcia. Może lepiej czasami pójść do dobrej restauracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smal 14.09.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 A powiedzcie mi tylko tak szczerze ,ile razy w roku korzystacie z wędzarni? Na potrzeby własne oczywiście. Chodzi mi o uzasadnienie ekonomiczne takiego przedsięwzięcia. Może lepiej czasami pójść do dobrej restauracji? powiem tak, kiedys gdy mialem czas jezdzic na ryby wedzilem bardzo czesto 2-3 razy w miesiacu i wedkowalem caly rok. Teraz nie mam czasu na wedkowanie i wedze lacznie kilka razy gdy uda mi sie kupic swieze ryby (okonie, sledzie, pstragi). z pozdrowieniami i usmiechami smal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 14.09.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Z kamieni polnych moze byc ruszt lub kominek. Widocznie nie tylko podchodze do tego,ze nikt tobie nie odpisal. U siebie mam kombajn: wedzarnia i kominek z rusztem . Musze jeszcze dorobic piec chlebowy. Nie umie tu wklejac fotek. Pare starych fotek jest na http://staw.bieleccy.com.pl/str8_tadeusz_s.html Z pozdrowieniami i usmiechami smal Świetne, niezłe klimaty. A może ktoś wrzuci zdjęcia grila trochę mniej okazałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smal 15.09.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A powiedzcie mi tylko tak szczerze ,ile razy w roku korzystacie z wędzarni? Na potrzeby własne oczywiście. Chodzi mi o uzasadnienie ekonomiczne takiego przedsięwzięcia. Może lepiej czasami pójść do dobrej restauracji? jeszcze raz ja, doprecyzuj czy masz na mysli wedzenie czy tez korzystanie z rusztu? Uprzednio pisalem o wedzeniu ale Twoje napomknienie o 'restaracji' nasunelo mi watpliwosci czy aby nie masz na mysli rusztu? Bo jesli chodzi o ruszt i dania z rusztu to robimy je bardzo czesto . Gdy za 2-3 lata tam zamieszkamy to bedziemy z niego jeszcze czesciej niz teraz. Repertuar dan z rusztu jest wielki: w zimniejszych porach roku sa to glownie mieso ale latem dominuja warzywa, ryby . z pozdrowieniami i usmiechami smal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smal 15.09.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A może ktoś wrzuci zdjęcia grila trochę mniej okazałego. )))) 'okazalosc' kominka jest wielka zaleta. Taki 'okazaly' w odroznieniu od ;nieokazalego' grilla ma tzw pojemnosc cieplna tzn rozgrzane kamienie dlugo oddaja cieplo . I w miare rownomierna obrobka wsadu z 5 stron . W kominku pale oczywiscie prawdziwym drewnem Z pozdrowieniami i usmiechami smal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 19.09.2006 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 hej SmalMiałem na myśli typowe wędzenie. Z grilla też korzystałbym częściej(Gdybym go miał)Na razie muszę zadowolić się grillem z marketu.Mam kurczę trochę polniaków różnej wielkości ,które planowałem wykorzystać do innych celów no a teraz właśnie myślę o zrobieniu grilla murowanego. Brak mi jednak pomysłu a sam nie chcę tego robić ,żeby nie zeszpecić otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 26.09.2006 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 No może jeszcze trochę zdjęć lub odsyłaczy. Będę wdzięczny a to ważne zjawisko. I rzadkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Smal, a jak teraz wygląda staw i jego otoczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smal 26.09.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Smal, a jak teraz wygląda staw i jego otoczenie? po drugiej malosnieznej zimie i suszy w wielkopolsce w stawie rekordowo niski poziom wody ((((( w tym roku troche odpuscilem 'otoczeniu' stawu bo zaczalem budowe domu. Wyszedlem juz z ziemi i gdy zakonczy sie sezon wegetacyjny roslin bede robil duze misz - masz . A tak wogole, jesli jestes Majka z pl.rec.ogrody to przy okazji zapraszam do odwiedzenia Ponderozy gdy bedziesz w okolicy. z pozdrowieniami i usmiechami smal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Smal, a jak teraz wygląda staw i jego otoczenie? po drugiej malosnieznej zimie i suszy w wielkopolsce w stawie rekordowo niski poziom wody ((((( w tym roku troche odpuscilem 'otoczeniu' stawu bo zaczalem budowe domu. Wyszedlem juz z ziemi i gdy zakonczy sie sezon wegetacyjny roslin bede robil duze misz - masz . A tak wogole, jesli jestes Majka z pl.rec.ogrody to przy okazji zapraszam do odwiedzenia Ponderozy gdy bedziesz w okolicy. z pozdrowieniami i usmiechami smal niestety nie jestem, jestem muratorowa Majka. Mam swój maleńki staw z ktorego woda mi ucieka ale jak bedziesz miał jakieś kolejne zdjęcia to wklejaj je tez tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts