Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za pozdrowienia. 8)

Bardzo ładnie masz położoną terakotę (gres?). Dobrze, że ścinki wyszły gdzieś pod ścianą, gdzie pewnie będą szafki.

Nie boisz się, że robotnicy zniszą terakotę jak bedą kładli np. parkiet?

Masz już docelowe wyłączniki?

A framugi do drzwi wewnętrznych będziesz miał opaskowe?

Dziękuję za pozdrowienia. 8)

Bardzo ładnie masz położoną terakotę (gres?). Dobrze, że ścinki wyszły gdzieś pod ścianą, gdzie pewnie będą szafki.

Nie boisz się, że robotnicy zniszą terakotę jak bedą kładli np. parkiet?

Masz już docelowe wyłączniki?

A framugi do drzwi wewnętrznych będziesz miał opaskowe?

Proszę bardzo, jesteś jedyna osoba która oprócz czytania ma jeszcze coś do powiedzenia na temat mojej budowy, wiec pozdrowienia jak najbardziej słuszne.

Na podłodze jest terakota, a rozmierzanie było jak najbardziej celowe, jak już pisałem w dzienniku punktem wyjścia były dylatacje miedzy pomieszczeniami. A robotnicy mi raczej niczego nie zniszczą bo nie wiem ktoś jeszcze coś bedzie u mnie robił czy tez będę do końca już robił sam, no a sam to chyba będę uważał, nie? :wink: :wink:

Wyłączniki są jak najbardziej budowlane :) docelowe będą inne :)

A do drzwi oczywiście będą framugi opaskowe, żeby wszystko ładnie pochować :)

pozdrawiam

maksiu

To chyba niemożliwe, że jestem jedyny... :oops: Poza tym jak piszę komentarze tylko jak mam czas. A ostatnio ciut awansowałem i nie bardzo mam czas na cokolwiek (ani na budowę, ani na forum).. Pozostaje w środku nocy kosztem snu... :roll: :oops:

U mnie robią robotnicy, więc ja cały czas drżę oto czy mi czegoś nie zdemolują.. :oops: Ja mam ciut 2 lewe ręce oraz okazuje się, że ich czas jest tańszy od mojego. Tak więc opłaca mi sie ich zatrudniać...

Właśnie kupiłem drzwi i farmugi. Niestety zamówiłem standardowe, co okazało się... nieopaskowe... :( Najbardziej mam dylemat w dolnej łazience. Tam już jest położona glazura... :( I w sumie nie wiem jak to zamaskować... Ćwierćwałek? Może być za mały, nawet przy ściance działowej...

To chyba niemożliwe, że jestem jedyny... :oops: Poza tym jak piszę komentarze tylko jak mam czas. A ostatnio ciut awansowałem i nie bardzo mam czas na cokolwiek (ani na budowę, ani na forum).. Pozostaje w środku nocy kosztem snu... :roll: :oops:

U mnie robią robotnicy, więc ja cały czas drżę oto czy mi czegoś nie zdemolują.. :oops: Ja mam ciut 2 lewe ręce oraz okazuje się, że ich czas jest tańszy od mojego. Tak więc opłaca mi sie ich zatrudniać...

Właśnie kupiłem drzwi i farmugi. Niestety zamówiłem standardowe, co okazało się... nieopaskowe... :( Najbardziej mam dylemat w dolnej łazience. Tam już jest położona glazura... :( I w sumie nie wiem jak to zamaskować... Ćwierćwałek? Może być za mały, nawet przy ściance działowej...

No cóż.. widać i tak masz sporo czasu skoro nawet w nocy pisujesz :D :D :D

No twój czas jest droższy, mój pewnie też, ale ja nie zamierzam brać jakieś specjalnego urlopu czy czegoś takiego, poprostu bede robił popoludniami i sobotami, aż będzie można się wprowadzić, tylko musi się najpierw zrobić cieplej, bo ze względu na noge nie moge pracować w chłodzie.

A z drzwiami to dałeś ciała, co teraz.. hmmm zamaskować to nie problem, ale żeby to jeszcze ładnie wyglądało, no to masz zagwostkę

pozdrawiam

m.

Maksiu, ależ się pięknie robi!!!! Tylko pogratulować, co też niniejszym czynię!!!!!

Mam nadzieję, że z nogą lepiej ... dbaj o siebie :D

Pozdrawiam ciepło!!!

P.S. Przypomniałam sobie ... czy możesz mi podpowiedzieć, dlaczego nie mogę ściągnąć do PRO100 (demo) nowych bibliotek??? Próbowałam ze stron producentów (np. Opoczno, Paradyż) dodać nowe produkty i... kicha. Pieknie mi się wszystko ściąga, w innych folderach się zapisuje, ale gdy chcę zapisać w folderze PRO100 Biblioteka pokazuje mi się informacja o braku dostępu :-? Możesz mi to jak trzylatkowi wytłumaczyć :oops:

Maksiu, ależ się pięknie robi!!!! Tylko pogratulować, co też niniejszym czynię!!!!!

Mam nadzieję, że z nogą lepiej ... dbaj o siebie :D

Pozdrawiam ciepło!!!

P.S. Przypomniałam sobie ... czy możesz mi podpowiedzieć, dlaczego nie mogę ściągnąć do PRO100 (demo) nowych bibliotek??? Próbowałam ze stron producentów (np. Opoczno, Paradyż) dodać nowe produkty i... kicha. Pieknie mi się wszystko ściąga, w innych folderach się zapisuje, ale gdy chcę zapisać w folderze PRO100 Biblioteka pokazuje mi się informacja o braku dostępu :-? Możesz mi to jak trzylatkowi wytłumaczyć :oops:

Dzięki za komentarz :D

z nogą staram się uważać, ale nie zawsze wychodzi...

A co do Pro100, masz pełną wersje czy demo? zwróć uwagę na nr wersji, bazy od wersji 4.4x nie pasują do 4.2x a jak masz wersje demo to nie wiem czy w ogóle można zaciągniąc do niej nowe biblioteki

pozdrawiam

m.

Maksiu uważaj na tą nogę, pamietaj zdrowie najważniejsze :)

Budowa zaczeka choć wiem że to wyzwanie :)

Aga, uważam jak mogę... nie masz pojęcia jak mnie kusi żeby znowu jeździć i robić, ale jak raz pojechałem i zmarzła mi noga to później dwa dni dochodziłem do siebie, brrrr wiec czekam cierpliwe jak sie ociepli

pozdrawiam

m.

No widzisz jak szybko zwiększa się ilośc czytelników... :wink:

No to rzeczywiście musisz uważać na swoją nogę.. A ja pisuje po nocach, bo tylko wtedy mam chwilę czasu dla siebie. Dzieci skutecznie zapełniają wolny czas...