Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja rowniez gratuluje. Tylko, zeby nie zrobilo sie Tobie tak jak mi, ze po wprowadzeniu totalnie odechcialo mi sie dalszaych robot. Mielismy sie przeprowadzic jak juz wszystko bedzie gotowe, ale ciaza zony przyspieszyla decyzje o kilka miesiecy. Brakowalo mi duperel typu drzwi, listwy, kontakty itp. Zona musiala mnie sila zaciagac abym cos zrobil. Dopiero teraz nabieram ochoty na dalsze prace (tylko u mnie brak czasu). Obecnie jestem przed budowa plotu, tarasu i schodow wejsciowych.

pozdrawiam

Konrad

Jakbys mial jakis godnych polecenia brukarzy (do bruku klinkierowego), lub kogos do plotu z klinkieru i siatki to bylbym wdzieczny 8)

Mam kogos do plotu, ale jest stosunkowo drogi, jak nikogo innego nie znajde, to bede musial go wziasc.

Ja rowniez gratuluje. Tylko, zeby nie zrobilo sie Tobie tak jak mi, ze po wprowadzeniu totalnie odechcialo mi sie dalszaych robot. Mielismy sie przeprowadzic jak juz wszystko bedzie gotowe, ale ciaza zony przyspieszyla decyzje o kilka miesiecy. Brakowalo mi duperel typu drzwi, listwy, kontakty itp. Zona musiala mnie sila zaciagac abym cos zrobil. Dopiero teraz nabieram ochoty na dalsze prace (tylko u mnie brak czasu). Obecnie jestem przed budowa plotu, tarasu i schodow wejsciowych.

pozdrawiam

Konrad

Jakbys mial jakis godnych polecenia brukarzy (do bruku klinkierowego), lub kogos do plotu z klinkieru i siatki to bylbym wdzieczny 8)

Mam kogos do plotu, ale jest stosunkowo drogi, jak nikogo innego nie znajde, to bede musial go wziasc.

Dzięki Konrad, mi sie dużo chce tylko czasu nie ma tak dużo, bo po 20 nie można już hałasować, bo dziecko idzie spać. Ja listwy i kontakty mam, drzwi brakuje, ale będą :)

Zalążek tarasu już mam, postaram się dziś wstawić trochę fotek, płot z dwóch stron mam zrobiony, od drogi jest drewniany, a od sąsiada siatka zielona, ale to sąsiad załatwiał ludzi, ja tylko się dołożyłem z kasą. Dwie pozostałe strony to nadal siatka leśna, dopiero w przyszłym roku będę tam robił, ale też siatkę zieloną. A o brukarzach :D :D, to będę myślał (pomyśl dowolną liczbę z zakresu 5-20 i wstaw sobie w miejsce kropek) ... lat. :D

pozdrawiam

m.

Serce rosnie, jak się czyta, że jest super. :D

Penie, że było warto!

Mieszkać w domu jest świetnie, a do tego ta wolność... :wink:

:D :D :D

na razie tylko ogarnia mnie lekka panika organizacyjna, bo jest przynajmniej 10 rzeczy które trzeba najpilniej zrobić i trudno się zdecydować które najpilniej jest najpilniejsze :D

pozdrawiam

m.

Przyłaczam się do gratulacji z powodu przeprowadzki!! 8)

Na pewno te duperele skończysz w do czasu .. jak dzieci zaczną raczkować. :wink: Na razie bez małych dzieci demolujących wszysko i wkładających palce wszędzie da się żyć w takim domu, nie? Ja niestety mam dwoje, którzy sa taką szarańczą, że bez wykończenia wszystkie nie mam co próbować wprowadzać się.. Po prostu to co nie zrobione to zdemolują, a to co zrobione to (tak mi się wydaje) zepsuję... :roll:

Przyłaczam się do gratulacji z powodu przeprowadzki!! 8)

Na pewno te duperele skończysz w do czasu .. jak dzieci zaczną raczkować. :wink: Na razie bez małych dzieci demolujących wszysko i wkładających palce wszędzie da się żyć w takim domu, nie? Ja niestety mam dwoje, którzy sa taką szarańczą, że bez wykończenia wszystkie nie mam co próbować wprowadzać się.. Po prostu to co nie zrobione to zdemolują, a to co zrobione to (tak mi się wydaje) zepsuję... :roll:

Dzieki,

przeprowadzka to jednak stresujący czas... zwłaszcza jak się szuka czegoś drobnego w stosie kartonów :D, ale to i tak pikuś :D

Ja pomontowałem wszedzie gniazda, gdzie tylko dziecko mogło włożyć palec i zrobic sobie krzywdę, a reszta to pikuś, dziecko ma swój własny pokój i tam moze szaleć do woli

Myślę, że z tym demolowaniem to trochę przesadziłeś, nie będzie tak źle :D

pozdrawiam

m.

Serce rosnie, jak się czyta, że jest super. :D

Penie, że było warto!

Mieszkać w domu jest świetnie, a do tego ta wolność... :wink:

:D :D :D

na razie tylko ogarnia mnie lekka panika organizacyjna, bo jest przynajmniej 10 rzeczy które trzeba najpilniej zrobić i trudno się zdecydować które najpilniej jest najpilniejsze :D

pozdrawiam

m.

I tak widok tych suszących zęby buziek mówi mi, że jest dobrze - i tak trzymać! :D

• 2 weeks później...

Czołem dziewczyny

przeciąg nie hula, bo właśnie skończyłem ocieplać poddasze, no może nie do końca bo to dopiero pierwsza warstwa wełny, ale już zrobiło się dużo cieplej

a na forum bywam rzadko, bo raz ze staram się robić w domu ile się da, a po drugie coś mi fiksuje iplus, czasami działa, a czasami nie...

pozdrowienia dla wszystkich

maksiu