Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

Maksiu jednym słowem urlop wykorzystany zostanie maksymalnie na prace wykończeniowe 8) 8)

Czy zostanie coś z niego na odpoczynek :roll: :roll: :roll:

Czy relaksujesz się przy tynkach i zacieraniu sufitów na tyle że będziesz musiał obyć się bez wypoczynku :roll: :wink:

Andrzejko: zarabiam na zycie pracujac umyslowo, wiec wierz mi ze praca fizyczna relaksuje niesamowicie, ale i na prawdziwy wypoczynek znajdzie sie kilka dni w przyszlym tygodniu :D

pozdrawiam

m.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maksiu mam pytanko czym ty izolowałeś od zewnątrz styropian :roll: :roll: Patrze i patrze i patrze na zdjęcia i wydaje mi sie , ze nie folia tylko jakis mazidłem :roll: :roll: :roll:

Wasz domek jest piękny :p Jak dla mnie to jednowrodzinny domek w najbardziej klasycznym szlachetnym wydaniu :p

Chciałabym żeby mój był w podobnym stylu :roll: :-? Prosty, bez zbędnych załamań, ozdóbek itp.. Prosta bryła, klasyczny ganeczek :p

Aż żałuję, że nie będe miała takiego ganeczku :( :-?

Nie wiem czy przegapiłam :roll: :-? ale czy już wiecie jaki kolor elewacji będziecie mieli :roll:

Maksiu mam pytanko czym ty izolowałeś od zewnątrz styropian :roll: :roll: Patrze i patrze i patrze na zdjęcia i wydaje mi sie , ze nie folia tylko jakis mazidłem :roll: :roll: :roll:

Jak to izolował folia??? :o Styropian się klejem pokrywa, a w niego siatkę... Ale może ja czegoś nie zrozumiałem :-?

Izolował :roll: :-? , o rany od zewnątrz :roll: :-?

Ja mam tak,od srodka idąc izolbet, bloczki, izolbet, klej, styropian i obsypka żwirowa i cos mi tu nie pasi :roll: :roll: Na styropian ma byc folia w ziemi no bo suiatka to chyba nie zabezpiecza przed wilgocią :roll:

Jak to izolował folia??? :o Styropian się klejem pokrywa, a w niego siatkę... Ale może ja czegoś nie zrozumiałem :-?

Izolował :roll: :-? , o rany od zewnątrz :roll: :-?

Ja mam tak,od srodka idąc izolbet, bloczki, izolbet, klej, styropian i obsypka żwirowa i cos mi tu nie pasi :roll: :roll: Na styropian ma byc folia w ziemi no bo suiatka to chyba nie zabezpiecza przed wilgocią :roll:

Aaaa.. na fundamentach :) Czyli nie zrozumiałem :)

U mnie bloczki są posmarowane dysperbitem, do dysperbitu przyklejony styropian, a na to mam folię fundamentową. Tą folię to właściwie wymusiłem :)

Wasz domek jest piękny :p Jak dla mnie to jednowrodzinny domek w najbardziej klasycznym szlachetnym wydaniu :p

Chciałabym żeby mój był w podobnym stylu :roll: :-? Prosty, bez zbędnych załamań, ozdóbek itp.. Prosta bryła, klasyczny ganeczek :p

Aż żałuję, że nie będe miała takiego ganeczku :( :-?

Nie wiem czy przegapiłam :roll: :-? ale czy już wiecie jaki kolor elewacji będziecie mieli :roll:

andrzejka: jeśli chodzi o folie, w domyśle rozumiem że kubełkową to wydaje mi się że niczym więcej już fundamentu nie trzeba izolowac styropianu, u mnie był on po pokryciu klejem pomalowany dysperbitem, ale tylko do poziomu ziemi, bo wyzej beda na nim plytki klinkierowe i nie kazałem tam niczym smarować, zeby plytki mialy sie do czego trzymac

Nie wiem czy pisalem o tym czy nie, ale kolor elewacji ma byc taki piaskowo-kanarkowy, jesli wyobrażasz sobie o czym pisze.

Mówisz po raz kolejny ze ganek Ci się podoba, :D dzieki, :D

mozna Prezesie na styropian przyczepic folie kubełkową, choc ja osobiście nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania

m.

Bardzo dziękuję za odpowiedź Wszechmocny Maksiu :p :wink:

Zastanawiałam się właśnie jak potem do takiej foli przykleić płytki klinkierowe :roll: bo taki mam zamiar :-? a twoja odpowiedz bardzo mi się podoba :p i pasuje mi :p

Ale dlaczego klej ma się nie trzymać mazidła izolującego i czy goły styropiuan pozostawiony na pastwę zimy nie ulegnie zbytniemu zniszczeniu :roll:

Przepraszam za wykorzystanie twoich komentarzy do wyjaśnienia własnych wątpliwości ale mam nadzieję, ze będzie mi to wybaczone :oops: :-? :roll:

A o kolorze elewacji chyba nie pisałeś :-? bo szukałam i nie mogłam znaleźć :-? no chyba że w innym wątku :roll:

Piaskowo kanarkowy :roll: Piknie :p

mozna Prezesie na styropian przyczepic folie kubełkową, choc ja osobiście nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania

m.

Wiem... ja po prostu myślami byłem przy ocieplaniu ścian i mi ta folia się w głowie nie mieściła :)

• 4 weeks później...
Maksiu - a ja jak zacięta płyta powtarzam po każdej lekturze nowego odcinka - jesteś zdolniacha, sam wszystko... podziwiam

A tam.. narazie wszystko jest proste...wiec nie trzeba być zdolniachą, zeby sie z tym uporać...

pozdrawiam

m.

Maksiu, Ty juz masz chyba kolejny zawod, wszystko proste i tak pieknie wychodzi :D Nie chcialbys dorabiac budowlanka? Mialbys wielkie powodzenie :D Dzisiaj napisales w 'rekordzie', ze na robociznie zaoszczedziles okolo 9 tysiecy :o Imponujacy wynik, gratuluje :D z niecierpliwoscia czekam na efekt koncowy wnetrz. Pozdrawiam

Maksiu, Ty juz masz chyba kolejny zawod, wszystko proste i tak pieknie wychodzi :D Nie chcialbys dorabiac budowlanka? Mialbys wielkie powodzenie :D Dzisiaj napisales w 'rekordzie', ze na robociznie zaoszczedziles okolo 9 tysiecy :o Imponujacy wynik, gratuluje :D z niecierpliwoscia czekam na efekt koncowy wnetrz. Pozdrawiam

oj zawodów to juz mam kilka... a co najdziwniejsze zarobkowo wykonuje kompletnie inny niz wyuczony...

a co do budowy... to od zawsze powtarzalem ze najwiecej mozna zaoszczedzic na wykonczeniu... czyli na tym co nastepuje po stanie surowym, w tym roku jak widac w dzienniku zrobilem ocieplenie budynku (0 zł robocizny), podbitkę, (0zł robocizny), tynki (2000 zł robocizny) i szpachlowanie i szlifowanie sufitów (200zł robocizny), a wg moich wyliczen gdybym wszystko zlecił komus to musialbym zapłacić o 9tys więcej (za wszystko łącznie).

Jesli chodzi o wnętrza.. to jeszcze sporo czasu minie zanim sie za to wezme, nie wczesniej jak za dwa lata, w przyszlym roku instalacje..

pozdrawiam

m.

• 2 weeks później...

Jaaaaaaaaaaaaaaaka cudna Małgosia :p

Nawet ZOO już odwiedziła :o

A tak sobie myślałam, ze dawno nie było jej nowych zdjęć a to ja po prostu przegapiłam :-?

Duża już dziewuszka z niej :p

Pozdrowionka 8)

Maksiu masz ocieplony dach styropianem :-? Tak zostanie :roll: :roll:

Ostatnio rozmawiałam z mężem na ten temat i on twierdzi, ze styropian nie ociepli tak dobrze jak wata :roll: :roll:

Co ty na to :-? :roll:

Jaaaaaaaaaaaaaaaka cudna Małgosia :p

Nawet ZOO już odwiedziła :o

A tak sobie myślałam, ze dawno nie było jej nowych zdjęć a to ja po prostu przegapiłam :-?

Duża już dziewuszka z niej :p

Pozdrowionka 8)

Maksiu masz ocieplony dach styropianem :-? Tak zostanie :roll: :roll:

Ostatnio rozmawiałam z mężem na ten temat i on twierdzi, ze styropian nie ociepli tak dobrze jak wata :roll: :roll:

Co ty na to :-? :roll:

A gdzie ty widzisz ocieplony dach styropianem? jakos nie przypominam sobie abym to robil :D :D :D

pozdrawiam

m.