maksiu 10.08.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Maksiu jednym słowem urlop wykorzystany zostanie maksymalnie na prace wykończeniowe Czy zostanie coś z niego na odpoczynek Czy relaksujesz się przy tynkach i zacieraniu sufitów na tyle że będziesz musiał obyć się bez wypoczynku Andrzejko: zarabiam na zycie pracujac umyslowo, wiec wierz mi ze praca fizyczna relaksuje niesamowicie, ale i na prawdziwy wypoczynek znajdzie sie kilka dni w przyszlym tygodniu pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.08.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Maksiu to ja ci życzę lepszej pogody na ten odpoczynek bo teraz jest okropna Całe szczęście że ci to w pracy nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 11.08.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Maksiu to ja ci życzę lepszej pogody na ten odpoczynek bo teraz jest okropna Całe szczęście że ci to w pracy nie przeszkadza pogoda narazie mi nie przeszkadza... a w przyszlym tygodniu ma byc juz lepsza.. pozdr. m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.08.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Maksiu mam pytanko czym ty izolowałeś od zewnątrz styropian Patrze i patrze i patrze na zdjęcia i wydaje mi sie , ze nie folia tylko jakis mazidłem Wasz domek jest piękny Jak dla mnie to jednowrodzinny domek w najbardziej klasycznym szlachetnym wydaniu Chciałabym żeby mój był w podobnym stylu Prosty, bez zbędnych załamań, ozdóbek itp.. Prosta bryła, klasyczny ganeczek Aż żałuję, że nie będe miała takiego ganeczku Nie wiem czy przegapiłam ale czy już wiecie jaki kolor elewacji będziecie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 14.08.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Maksiu mam pytanko czym ty izolowałeś od zewnątrz styropian Patrze i patrze i patrze na zdjęcia i wydaje mi sie , ze nie folia tylko jakis mazidłem Jak to izolował folia??? Styropian się klejem pokrywa, a w niego siatkę... Ale może ja czegoś nie zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.08.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Maksiu mam pytanko czym ty izolowałeś od zewnątrz styropian Patrze i patrze i patrze na zdjęcia i wydaje mi sie , ze nie folia tylko jakis mazidłem Jak to izolował folia??? Styropian się klejem pokrywa, a w niego siatkę... Ale może ja czegoś nie zrozumiałem Izolował , o rany od zewnątrz Ja mam tak,od srodka idąc izolbet, bloczki, izolbet, klej, styropian i obsypka żwirowa i cos mi tu nie pasi Na styropian ma byc folia w ziemi no bo suiatka to chyba nie zabezpiecza przed wilgocią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 14.08.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Jak to izolował folia??? Styropian się klejem pokrywa, a w niego siatkę... Ale może ja czegoś nie zrozumiałem Izolował , o rany od zewnątrz Ja mam tak,od srodka idąc izolbet, bloczki, izolbet, klej, styropian i obsypka żwirowa i cos mi tu nie pasi Na styropian ma byc folia w ziemi no bo suiatka to chyba nie zabezpiecza przed wilgocią Aaaa.. na fundamentach Czyli nie zrozumiałem U mnie bloczki są posmarowane dysperbitem, do dysperbitu przyklejony styropian, a na to mam folię fundamentową. Tą folię to właściwie wymusiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.08.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 No właśnie to i ja chyba będę wymuszać Ale czy folię można zastąpić mazidłem izolacyjnym jakmś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 14.08.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Wiesz ta folia u mnie stanowiła bardziej ochronę mechaniczną, no i może trochę przeciwwodną . Jeśli chodzi o przeciwwilgociową to wystarczy chyba smarowanie dysperbitem. Więc na wierzch raczej chyba folia izolacji pionowej. Poziomej. Eee.... No wiesz której. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 14.08.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Maksiu mam pytanko czym ty izolowałeś od zewnątrz styropian Patrze i patrze i patrze na zdjęcia i wydaje mi sie , ze nie folia tylko jakis mazidłem Wasz domek jest piękny Jak dla mnie to jednowrodzinny domek w najbardziej klasycznym szlachetnym wydaniu Chciałabym żeby mój był w podobnym stylu Prosty, bez zbędnych załamań, ozdóbek itp.. Prosta bryła, klasyczny ganeczek Aż żałuję, że nie będe miała takiego ganeczku Nie wiem czy przegapiłam ale czy już wiecie jaki kolor elewacji będziecie mieli andrzejka: jeśli chodzi o folie, w domyśle rozumiem że kubełkową to wydaje mi się że niczym więcej już fundamentu nie trzeba izolowac styropianu, u mnie był on po pokryciu klejem pomalowany dysperbitem, ale tylko do poziomu ziemi, bo wyzej beda na nim plytki klinkierowe i nie kazałem tam niczym smarować, zeby plytki mialy sie do czego trzymac Nie wiem czy pisalem o tym czy nie, ale kolor elewacji ma byc taki piaskowo-kanarkowy, jesli wyobrażasz sobie o czym pisze. Mówisz po raz kolejny ze ganek Ci się podoba, dzieki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 14.08.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Maksiu mam pytanko czym ty izolowałeś od zewnątrz styropian Patrze i patrze i patrze na zdjęcia i wydaje mi sie , ze nie folia tylko jakis mazidłem Jak to izolował folia??? Styropian się klejem pokrywa, a w niego siatkę... Ale może ja czegoś nie zrozumiałem mozna Prezesie na styropian przyczepic folie kubełkową, choc ja osobiście nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.08.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Bardzo dziękuję za odpowiedź Wszechmocny Maksiu Zastanawiałam się właśnie jak potem do takiej foli przykleić płytki klinkierowe bo taki mam zamiar a twoja odpowiedz bardzo mi się podoba i pasuje mi Ale dlaczego klej ma się nie trzymać mazidła izolującego i czy goły styropiuan pozostawiony na pastwę zimy nie ulegnie zbytniemu zniszczeniu Przepraszam za wykorzystanie twoich komentarzy do wyjaśnienia własnych wątpliwości ale mam nadzieję, ze będzie mi to wybaczone A o kolorze elewacji chyba nie pisałeś bo szukałam i nie mogłam znaleźć no chyba że w innym wątku Piaskowo kanarkowy Piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 14.08.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Jak to izolował folia??? Styropian się klejem pokrywa, a w niego siatkę... Ale może ja czegoś nie zrozumiałem mozna Prezesie na styropian przyczepic folie kubełkową, choc ja osobiście nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania m. Wiem... ja po prostu myślami byłem przy ocieplaniu ścian i mi ta folia się w głowie nie mieściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 10.09.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Fajne fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 11.09.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Fajne fotki. Pozdrawiam dzięki.. no to teraz masz nową porcję do ogladania m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 13.09.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Maksiu - a ja jak zacięta płyta powtarzam po każdej lekturze nowego odcinka - jesteś zdolniacha, sam wszystko... podziwiam A tam.. narazie wszystko jest proste...wiec nie trzeba być zdolniachą, zeby sie z tym uporać... pozdrawiam m. Maksiu, Ty juz masz chyba kolejny zawod, wszystko proste i tak pieknie wychodzi Nie chcialbys dorabiac budowlanka? Mialbys wielkie powodzenie Dzisiaj napisales w 'rekordzie', ze na robociznie zaoszczedziles okolo 9 tysiecy Imponujacy wynik, gratuluje z niecierpliwoscia czekam na efekt koncowy wnetrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.09.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Maksiu, Ty juz masz chyba kolejny zawod, wszystko proste i tak pieknie wychodzi Nie chcialbys dorabiac budowlanka? Mialbys wielkie powodzenie Dzisiaj napisales w 'rekordzie', ze na robociznie zaoszczedziles okolo 9 tysiecy Imponujacy wynik, gratuluje z niecierpliwoscia czekam na efekt koncowy wnetrz. Pozdrawiam oj zawodów to juz mam kilka... a co najdziwniejsze zarobkowo wykonuje kompletnie inny niz wyuczony... a co do budowy... to od zawsze powtarzalem ze najwiecej mozna zaoszczedzic na wykonczeniu... czyli na tym co nastepuje po stanie surowym, w tym roku jak widac w dzienniku zrobilem ocieplenie budynku (0 zł robocizny), podbitkę, (0zł robocizny), tynki (2000 zł robocizny) i szpachlowanie i szlifowanie sufitów (200zł robocizny), a wg moich wyliczen gdybym wszystko zlecił komus to musialbym zapłacić o 9tys więcej (za wszystko łącznie). Jesli chodzi o wnętrza.. to jeszcze sporo czasu minie zanim sie za to wezme, nie wczesniej jak za dwa lata, w przyszlym roku instalacje.. pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.09.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Jaaaaaaaaaaaaaaaka cudna Małgosia Nawet ZOO już odwiedziła A tak sobie myślałam, ze dawno nie było jej nowych zdjęć a to ja po prostu przegapiłam Duża już dziewuszka z niej Pozdrowionka Maksiu masz ocieplony dach styropianem Tak zostanie Ostatnio rozmawiałam z mężem na ten temat i on twierdzi, ze styropian nie ociepli tak dobrze jak wata Co ty na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 26.09.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Jaaaaaaaaaaaaaaaka cudna Małgosia Nawet ZOO już odwiedziła A tak sobie myślałam, ze dawno nie było jej nowych zdjęć a to ja po prostu przegapiłam Duża już dziewuszka z niej Pozdrowionka Maksiu masz ocieplony dach styropianem Tak zostanie Ostatnio rozmawiałam z mężem na ten temat i on twierdzi, ze styropian nie ociepli tak dobrze jak wata Co ty na to A gdzie ty widzisz ocieplony dach styropianem? jakos nie przypominam sobie abym to robil :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.09.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 No ja jakoś widziąłam coś co przypominało styropian na poddaszu Na zdjeciach z tynkowania Powiadasz, że to nie styropian to co takie białe tam widać a na jednym zdjęciu to jakby scinki ze styropianu Czy ja już mam zwidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts