Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tu :roll: :roll: :roll: http://212.244.189.200/index.php?id=02wrzesien2005 :roll: :roll: :-?

Wydawało mi się jakbym widziała styropian ale teraz patrzę i ......patrzę i :oops: :-? :roll: też jakby widzę :oops: :oops: :-?

hehehhehee ale sie usmialem :D to resztki styrpianu po ociepleniu elewacji.. lezaly sobie spokojnie zlozone w tym pokoju, ale przeszkadaly przy tynkowaniu wiec zostaly wygarniete na srodek :D

pozdrawiam

m.

Witam

Dzięki za pozdrowienia. :D

Fajnie, że zamieszczasz dużo zdjęć. Pamiętam, że jak jeszcze nie miałem o budowie zielonego pojęcia, to właśnie z Twoich zdjęć dowiadywałem się jak to wszystko wygląda.

pozdrawiam

Konrad

PS. W wakacje zdarzyło mi się pare razy przejechać rowerem obok Twojego domu, ale zawsze trafiałem tak, że nikogo nie było.

Witam

Dzięki za pozdrowienia. :D

Fajnie, że zamieszczasz dużo zdjęć. Pamiętam, że jak jeszcze nie miałem o budowie zielonego pojęcia, to właśnie z Twoich zdjęć dowiadywałem się jak to wszystko wygląda.

pozdrawiam

Konrad

PS. W wakacje zdarzyło mi się pare razy przejechać rowerem obok Twojego domu, ale zawsze trafiałem tak, że nikogo nie było.

to musiałes miec wyjatkowego pecha bo w wakacje sporo bywalem na budowie, a juz od polowy lipca z wyjatkiem niedziel codziennie ktos byl na budowie (tynki)

pozdrawiam

m.

...to musiałes miec wyjatkowego pecha bo w wakacje sporo bywalem na budowie, a juz od polowy lipca z wyjatkiem niedziel codziennie ktos byl na budowie (tynki)

pozdrawiam

m.

Byłem 3 razy. Za każdym razem gdy wracałem od siebie z budowy. Dwa razy byłem w drugiej połowie lipca i chyba raz we wrześniu. Nikogo pewnie nie zastałem, bo było chyba zbyt późno, a raz to była właśnie niedziela.

Wiedziałem, że robisz tynki.

pozdrawiam

Konrad

PS. Nie chciałby ten Twój kolega zrobić tynki u mnie? Tak gdzieś na wiosne.

Byłem 3 razy. Za każdym razem gdy wracałem od siebie z budowy. Dwa razy byłem w drugiej połowie lipca i chyba raz we wrześniu. Nikogo pewnie nie zastałem, bo było chyba zbyt późno, a raz to była właśnie niedziela.

Wiedziałem, że robisz tynki.

pozdrawiam

Konrad

PS. Nie chciałby ten Twój kolega zrobić tynki u mnie? Tak gdzieś na wiosne.

no jak byłeś zbyt późno to pewnie nikogo nie było.. w niedziele też rzadko bywam, przydało by sie czasami odpocząć :D

A co do tynków... hmm kolega załapał się do jakieś dobrej roboty, wiesz.. wszystko total legalnie, z zusem i te sprawy.... watpie zeby chcial skoczyć gdzieś w bok :D

m.

To trudno. Mam juz wprawdzie jedną ekipe na oku, ale jeszcze nie widziałem ich pracy. Chcą 12zł za m2 tynków tradycyjnych (sama robocizna). Myśle, ze cena do przyjecia, tylko nie wiem jeszcze jak z jakością.

no to dolicz do tego kolo 6-7 zł za m2 za materiały i masz cene ostateczną... a co do jakości... to to co zrobił moj kolega oceniłbym na takie cztery z małym minusem, jest troszke poprawek ktore bede musial porobić jak bede zacierał gładzią ściany... ale ogólnie może być..

m.

Maksiu,

jasno, bialo jak w domu :wink:

gratuluje i zazdroszcze :D

jasne i białe to mam narazie sufity.. bedzie o tym w następnym wpisie w dzienniku. Na ścianach trzeba jeszcze bedzie położyć gładź i dopiero wtedy będą slicznie białe :D

dziekuje za wpis i pozdrawiam

m.

jak bedzie jeszcze jasniej to blask porazi :wink:

ech jak ja zazdroszcze :D

a juz wiesz kiedy bedzie koniec?

wiem :D koniec na ten rok już prawie nastąpił :D jeszcze tylko sprzatanie po tynkach i zamykam sezon budowlany 2005 :D

w przyszlym roku okna i instalacje, a potem sie zobaczy :D

pozdrawiam

m.

• 3 weeks później...

I jak z tym sprzątaniem Maksiu?

Jeśli pomoc potrzebna, to mamy odpowiednią ekipę w KK. Nawet białe kapelusze mają, nie będzie widać, jak im ta biała gładź na głowy się posypie.

Pozdrawiam :wink: 8)

I jak z tym sprzątaniem Maksiu?

Jeśli pomoc potrzebna, to mamy odpowiednią ekipę w KK. Nawet białe kapelusze mają, nie będzie widać, jak im ta biała gładź na głowy się posypie.

Pozdrawiam :wink: 8)

Tolutka: sprzatanie dobiega ku koncowi... w sobote skonczy sprzatac parter, a na gorze juz tak duzo do sprzatania nie ma.. do zimy sie wyrobie

a jak masz ochote pomoc w sprzataniu to zapraszam

m.

• 3 weeks później...

Witam

Przy trzecim zdjęciu z serii "jesień", gdy na nie klikam, to otrzymuje taki komunikat:

Obrazek "http://212.244.189.200/pics/2005/29pazdziernik2005/Pa294086.jpg" nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy.

Poza tym link jaki podałeś w soim dzienniku na forum Muratora (ten o jesieni) prowadzi do "porządki po tynkach"

pozdrawiam

Konrad