Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...

Jest jeszcze jeden argument za przesunięciem tej sciany (zapomniałem Ci o nim powiedzieć). Jeśli będziesz miał kocioł z otwartą komorą spalania, to w mroźne zimy w pomieszczeniu gospodarczym będziesz miał bardzo zimno. Przesuwając ścianę masz o jedną przegrodę więcej między tym pomieszczeniem, a ciepłą strefą domu.

PS. Ja po lekturze forum, zdecydowałem się na kocioł z zamknietą komorą. Pierwotnie miał być z otwartą.

pozdrawiam

Konrad

teraz to poprostu Grzędzice.. przydomek Stargardzkie już dawno odrzucono, ale chodzi o tą samą miejscowość :D

Jeździłam trasą Szczecin-Choszczno (babcia w Ch.) kilkanaście lat. Za moich czasów ( :wink: ) była to stacja Grzędzice Stargardzkie. :D

Tośmy prawie krajanami Maksiu :D

teraz to poprostu Grzędzice.. przydomek Stargardzkie już dawno odrzucono, ale chodzi o tą samą miejscowość :D

Jeździłam trasą Szczecin-Choszczno (babcia w Ch.) kilkanaście lat. Za moich czasów ( :wink: ) była to stacja Grzędzice Stargardzkie. :D

Tośmy prawie krajanami Maksiu :D

Wiesz.. pkp jest instytucja niereformowalną, przystanek kolejowy do dziś nazywa się Grzędzice Stargardzikie, ale zeby było śmieszniej, to po drugiej stronie Stargardu (w kierunku na Choszczno) jest przystanek o nazwie Witkowo Pyrzyckie :D, a miejscowosc nazywa sie poprostu Witkowo. Zeby bylo smieszniej to z Witkowa do Pyrzyc bedzie pewnie ze 30 km :D, a do Stargardu z 5 :D

pozdrawiam

m.

Jest jeszcze jeden argument za przesunięciem tej sciany (zapomniałem Ci o nim powiedzieć). Jeśli będziesz miał kocioł z otwartą komorą spalania, to w mroźne zimy w pomieszczeniu gospodarczym będziesz miał bardzo zimno. Przesuwając ścianę masz o jedną przegrodę więcej między tym pomieszczeniem, a ciepłą strefą domu.

PS. Ja po lekturze forum, zdecydowałem się na kocioł z zamknietą komorą. Pierwotnie miał być z otwartą.

pozdrawiam

Konrad

Bede mial kocioł z zamknięta komorą, napewno :D, ale pomysł z przesunięciem ścianki jest naprawde dobry. Gorzej że na niej leci sporo kabli, oj bedzie kucia, i nawet bede musial rozkuwac kawalek sufitu, ale mam nadzieje ze efekt bedzie wart potów :D

pozdrawiam

m.