Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

dzieki za miłe slowa, cóż.. chcieć znaczy móc.. a ja chce mieć dom...

I nie idziesz na łatwiznę z tego co widze, wszystko systematycznie, dokładnie , powoli 8)

I chyba bez zadłużania sie na całe zycie z tego co widzę :roll: :roll:

na całe życie to nie, ale na 20 lat tak.. no teraz to juz zostało 18 :D

bez tego byśmy wogołe nie ruszyli, ale kredycik niewielki...

pozdrawiam

m.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzieki za miłe slowa, cóż.. chcieć znaczy móc.. a ja chce mieć dom...

I nie idziesz na łatwiznę z tego co widze, wszystko systematycznie, dokładnie , powoli 8)

I chyba bez zadłużania sie na całe zycie z tego co widzę :roll: :roll:

na całe życie to nie, ale na 20 lat tak.. no teraz to juz zostało 18 :D

bez tego byśmy wogołe nie ruszyli, ale kredycik niewielki...

pozdrawiam

m.

:-? :oops: :roll: :roll:

No to albo przeoczyłam albo zapomniałam :oops: :-?

Kiedys cały twój dziennik przeczytałam ale czy nie było czy supełki czas wiązac :wink:

Maksiu mam nadzieję że akcja kabelki już niedługo się skończy :)

Jakie dalsze plany ???

no ja tez mam nadzieje ze sie skończy bo mam juz ich delikatnie mówiąć dość...

pytasz o dalsze plany... myśle że za jakiś miesiac będą okienka na górze, wiec znowu powtórka z obróbek i parapetów. Napewno musze założyć rury spustowe do rynien, bo za bardzo mi sie leje pod dom, no i odprowadzic gdzieś tą wodę. Napewno będę starał się kłaść gładź na ścianach. Jeśli by starczyło czasu to zrobiłbym jeszcze podwieszane sufity w wiatrołapie i korytarzu. Być może na jesień będzie kanalizacja...

Generalnie to mam zamiar kumulować forse juz na przyszły sezon, gdzie polecą instalacje wodne i wylewki no i pierwszą łazienka na dole. A w międzyczasie oczywiście milion mały drobnych robótek....

pozdrawiam

m.

Hm, Hm, zostałam przywołana do porządku, żeby tak w ciemnościach po cudzych dziennikach nie buszować, to w końcu ujawniam swoje spostrzeżenia :oops: :oops:

Przede wszystkim Maksiu jak ja Cię podziwiam za ten spokojny upór i systematyczność!!!! Wszystko według ustalonych zasad, po wcześniejszym dokładnym rozpoznaniu tematu, planowo, spokojnie , rzetelnie.... Pojawił się byk? - to byka za rogi!!!!! I jeszcze bardzo ważna rzecz, która przewija się w Twoim dzienniku - Ty nie budujesz domu, który byłby najlepszy, najpiękniejszy, najmądrzejszy - wijesz gniazdko dla swojej rodziny, która jest dla Ciebie priorytetem :D :D W takim ciepłym domu i Agnieszka i Małgosia przeżyją na pewno mnóstwo szczęśliwych dni :p :p Czego z całego serca Wam życzę :p :p :p

P.S. A ten aniołeczek ze złotymi loczkami pewnie owinął sobie Tatę dookoła palca z sześć razy, co?? :p :p

Hm, Hm, zostałam przywołana do porządku, żeby tak w ciemnościach po cudzych dziennikach nie buszować, to w końcu ujawniam swoje spostrzeżenia :oops: :oops:

Przede wszystkim Maksiu jak ja Cię podziwiam za ten spokojny upór i systematyczność!!!! Wszystko według ustalonych zasad, po wcześniejszym dokładnym rozpoznaniu tematu, planowo, spokojnie , rzetelnie.... Pojawił się byk? - to byka za rogi!!!!! I jeszcze bardzo ważna rzecz, która przewija się w Twoim dzienniku - Ty nie budujesz domu, który byłby najlepszy, najpiękniejszy, najmądrzejszy - wijesz gniazdko dla swojej rodziny, która jest dla Ciebie priorytetem :D :D W takim ciepłym domu i Agnieszka i Małgosia przeżyją na pewno mnóstwo szczęśliwych dni :p :p Czego z całego serca Wam życzę :p :p :p

P.S. A ten aniołeczek ze złotymi loczkami pewnie owinął sobie Tatę dookoła palca z sześć razy, co?? :p :p

Dziękuje za ten mile słowa, mam nadzieje że nie odbrałaś mojej prosby jako zarzutu, to był żart, bo ja jestem mimo wszystko wesołym człowiekiem.

Jeśli faktycznie inni ludzie zauważają w moich poczynaniach to co napisałaś to, przyznam się szczerze że nie patrzyłem na to w ten sposob. No wiesz..chodzi mi o tego byka i rogi. Wychodze z założenia, że trzeba poprostu robić swoje, bez oglądania się na innych. W tym wszystkim brakuje mi tylko tak naprawde jednej rzeczy - czasu, ciągle mam go za mało, chciałoby się móc poświęcić budowie dużo więcej, ale nie można pogodzic wody i ognia. Albo się zarabia na dom, albo go buduje. Dlatego każdy dodatkowy wolny dzień jest dla mnie jak prezent od losu.

A co do tego aniołka... to zaczynam się robić coraz bardziej asertywny w stosunku do niego, już nie ma ze mną tak łatwo jak jeszcze niedawno. Mimo to, aniołek wie że jest najwazniejszy na świecie....

pozdrawiam i proszę o częstsze wizyty, służe pomocą jeśli będziesz potrzebować

maksiu

Jasne, tatusiowie w stosunku do córeczek są szalenie asertywni :wink: :wink: Przez pierwsze dwa słowa :lol: :lol: :lol:

ciekawe ze nikt nie wierzy w to co pisze...

moje dziecko jest swiadome tego ze jak cos bardzo chce to idzie do Agnieszki, bo u mnie nie zawsze dostanie to co chce..

pozdrawiam

m.

Podziękowania od Ani i Tomka.Dodałeś nam wiary we własne możliwości......zaczynamy

chcieć znaczy móc.. trzeba tylko uwierzyć w swoje możliwosci, a skoro już macie to za sobą to teraz będzie najlepsze.. budowa to fajna sprawa,

bywajcie często na forum, to prawdziwa skarbnica wiedzy

pozdrawiam

m.

Jasne, tatusiowie w stosunku do córeczek są szalenie asertywni :wink: :wink: Przez pierwsze dwa słowa :lol: :lol: :lol:

ciekawe ze nikt nie wierzy w to co pisze...

moje dziecko jest swiadome tego ze jak cos bardzo chce to idzie do Agnieszki, bo u mnie nie zawsze dostanie to co chce..

pozdrawiam

m.

U nas też nie zawsze ale mąż częściej ulega 8)

Witaj maksiu,

jestem pełna podziwu dla Twojej pracy i poświęcenia się budowie. Pomimo tego trudu i walki z czasem widać, że budujesz z przyjemnością - tworzysz i wijesz gniazdko dla swojej wspaniałej rodzinki. Domek już prawie na ukończeniu :D . Już niedługo wszyscy w nim zamieszkacie . To dopiero będzie frajda ! :D .

A Ty usiądziesz wygodnie w fotelu i powspominasz jak DOM budowałeś ...

Serdecznie pozdrawiam ! :D

Witaj maksiu,

jestem pełna podziwu dla Twojej pracy i poświęcenia się budowie. Pomimo tego trudu i walki z czasem widać, że budujesz z przyjemnością - tworzysz i wijesz gniazdko dla swojej wspaniałej rodzinki. Domek już prawie na ukończeniu :D . Już niedługo wszyscy w nim zamieszkacie . To dopiero będzie frajda ! :D .

A Ty usiądziesz wygodnie w fotelu i powspominasz jak DOM budowałeś ...

Serdecznie pozdrawiam ! :D

Oj do przeprowadzki to jeszcze baaaaaardzo daleko, budujemy teraz dom z bieżących dochodów, wiec idzie to powoli. No i z drugiej strony moze to i dobrze, bo nie mam za wiele czasu zeby popracowac na budowie, wiec i wydatki nie sa takie przerażąjące.

Jakos nie widze siebie jako siedzacego w fotelu dziadka wspominajacego jak dom budowalem, jak juz siade to sie zaraz przekrece. Bede musial sobie wtedy znalezc inne zajecie :D :D

pozdrawiam

m.

Maskiu jak zawsze kawał dobrej roboty :)

Oj bedziesz miał co wnuką opowiadac :wink: :)

Mi tez sie bardzo podoba ta ścianka od piwniczki, teraz jak juz nabyłem wiedze na temat stawiania scianek na stelażach, przede mna do zrobienia dwa sufity podwieszane (wiatrolap i korytarz). Powinno byc dobrze... czuje się na siłach, że dam rade :D

pozdrawiam

m.