Anna Wiśniewska 05.07.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Wiem, że to jeszcze daaaaleko, ale życzę owocnego (na budowie ) urlopu Pewnie jak z niego wrócisz to nam wszystkim koparki opadną pod wrażeniem tego, co zrobisz. Już się nie mogę doczekać A całkiem prywatnie to chciałabym Cię prosić o opis konstrukcji i montażu ( ) piaskownicy Widziałąm fajną u Ciebie na zdjeciach. Małgoś ma radochę Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Wiem, że to jeszcze daaaaleko, ale życzę owocnego (na budowie ) urlopu Pewnie jak z niego wrócisz to nam wszystkim koparki opadną pod wrażeniem tego, co zrobisz. Już się nie mogę doczekać A całkiem prywatnie to chciałabym Cię prosić o opis konstrukcji i montażu ( ) piaskownicy Widziałąm fajną u Ciebie na zdjeciach. Małgoś ma radochę Pozdrawiamy! Aniu, postaram sie opisac tą piaskownice, jak bede mial odrobinke czasu, może być w przyszlym tygodniu? tylko jakby co to sie przypomnij, ok? A co urlopu, to chyba nie bedzie tak różowo, bo mam zamiar troche odpocząc podczas urlopu, dni roboczych na budowie bedzie moze z 6 czy 7, wiec wiele nie zrobie. Ale coś tam napewno się uda zrobić, a pomysłow nie brakuje pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Maksiu Ty jak mój mąż: jak go ktoś pochwali to usilnie stara się pokazać, co mu nie wyszło Gdyby nie pokazał paluchem, w życiu nikt by nie zauważył Wiesz ilu facetów na świecie nie wie jak wygląda paca tynkarska????? BRAWO, MISTRZU!!! adaman: zrobiłem kilka zdjęć moich ścianek, najpierw widok ze schodów na moja najmłodszą ściankę w domu http://212.244.189.200/pics/2006/05lipiec2006/P7050005.jpg a teraz lekko w lewo i widzmy przejscie miedzy korytarzem a salonem i kuchnią http://212.244.189.200/pics/2006/05lipiec2006/P7050006.jpg a tak wygląda w zbliżeniu jeden z najgorszych kawałków gładzi, dokładnie to w połowie wysokości między wyłącznikami (tymi dwoma obok siebie) na zdjęciu poprzednim w przejściu między korytarzem a salonem i kuchnią http://212.244.189.200/pics/2006/05lipiec2006/P7050002.jpg oczywiście to wersja 'surowa', teraz będę to szlifował i kładł drugą warstwę pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 05.07.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 No toż mówię, że zdolna bestia z Ciebie Równiutko Ci to wszystko wyszło, jak zawodowemu tynkarzowi Z resztą niejeden forumowicz może Ci napisać, że lepiej, niż fachowcom I już tak na siłę nie pokazuj tych nadmiarów szpachli : dwa pociągnięcia siatki i będzie gładziutkie jek pupcia niemowlaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 No toż mówię, że zdolna bestia z Ciebie Równiutko Ci to wszystko wyszło, jak zawodowemu tynkarzowi Z resztą niejeden forumowicz może Ci napisać, że lepiej, niż fachowcom I już tak na siłę nie pokazuj tych nadmiarów szpachli : dwa pociągnięcia siatki i będzie gładziutkie jek pupcia niemowlaka najbardziej podoba mi sie że wszystko jest takie jednolicie białe i coraz mniej szarzyzny musze tylko pamietac zeby do szlifowania nie zapomniec kupic maseczki na twarz.. gdzies widziałem takie gustowne zdjęcie Olkilybowej w takiej maseczce :D m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 05.07.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Ja postawiłam na tynk cem-wap bez gładzi Lubiętakie chropowate powierzchnie.... Tynki wyszły nam bielutkie, wygladają, jakby były białkowane , gdzieniegdzie widać tylko lekkie zażółcenia.Tynkarze, którzy ręcznie obrabiali nam poddasze podpowiedzieli bezbłędnie, jakiego wapna użyć, żeby było ok. I jest.... A że i ręczni i maszynowi przyłożyli się do roboty , zostanie tylko lekko siatką przejechać, żeby nadmiar ziarenek zrzucić i w jednym jedynym miejscu podszpachlować, bo widocznie jednak mały kamyczek się do zaprawy przeszmuglował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Ja postawiłam na tynk cem-wap bez gładzi Lubiętakie chropowate powierzchnie.... Tynki wyszły nam bielutkie, wygladają, jakby były białkowane , gdzieniegdzie widać tylko lekkie zażółcenia.Tynkarze, którzy ręcznie obrabiali nam poddasze podpowiedzieli bezbłędnie, jakiego wapna użyć, żeby było ok. I jest.... A że i ręczni i maszynowi przyłożyli się do roboty , zostanie tylko lekko siatką przejechać, żeby nadmiar ziarenek zrzucić i w jednym jedynym miejscu podszpachlować, bo widocznie jednak mały kamyczek się do zaprawy przeszmuglował ja akurat lubie miec gładko, dlatego odrazu zakładaliśmy że będzie gładź. U mnie tynki bylo robione ręcznie, wiec są jakby różne kolorystycznie, bo nie zawsze byl idalnie taki sam skład zaprawy , jak sie sie wyGładzi to będzie slicznie pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.07.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 czyli co kto lubi u mnie cementowo-wapienne chropowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 czyli co kto lubi u mnie cementowo-wapienne chropowate dokladnie, kazdy jest inny i lubi co innego, dzieki temu jest fajnie pozdrawiam Iva m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.07.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 maksiu, zdolniacha z Ciebie ! . Pięne te Twoje własnoręczne tynki, niejeden "fachowiec" powiedziałby, że robione były przez "znawcę". ... No i ten brak szarzyzny - ta biel bije po oczach PODZIWIAM i GRATULUJĘ ! Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 maksiu, zdolniacha z Ciebie ! . Pięne te Twoje własnoręczne tynki, niejeden "fachowiec" powiedziałby, że robione były przez "znawcę". ... No i ten brak szarzyzny - ta biel bije po oczach PODZIWIAM i GRATULUJĘ ! Pozdrówka ! Dziękuje za miłe słowa, naprawdę ładne będą mam nadzieje już w najbliższą sobotę, mam przynajmniej taką nadzieje no i ta biel naprawde mi się widzi pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.07.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 maksiu, tynki już teraz śliczne i bialutkie . Ale skoro mają być jeszcze piękniejsze, to SUPER ! Będziesz miał chyba najpiękniejsze tynki pod słońcem W najbliższą sobotę weź ze sobą aparacik i pstryknij kilka fotek tych śliczności . Skopiuję i będę miała na wzór dla swoich majstrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 maksiu, tynki już teraz śliczne i bialutkie . Ale skoro mają być jeszcze piękniejsze, to SUPER ! Będziesz miał chyba najpiękniejsze tynki pod słońcem W najbliższą sobotę weź ze sobą aparacik i pstryknij kilka fotek tych śliczności . Skopiuję i będę miała na wzór dla swoich majstrów aparat zawsze zabieram ze sobą, wiec o zdjęcia możesz być spokojna, bardziej martw się o to żeby ściany, żeby udało się dobrze położyć drugą warstwę gładzi pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.07.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 O to maksiu jestem spokojna. Z pewnością uda Ci się to wykonać tak, że wszystkim oczy zbieleją z zachwytu . Ale oczywiście trzymam kciuki za Twoją gładź ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.07.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 No i jakie pikne sciany i bialutkie! A fotka w roboczym ubraniu z maska i okularkami.., bombowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.07.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 No i jakie pikne sciany i bialutkie! A fotka w roboczym ubraniu z maska i okularkami.., bombowa! Dziękuje Zeljko... ściany narazie są ładne, pikne będa nastepnym razem (mam przynajmniej taką nadzieje ), a jesli chodzi o fotke w roboczym ubranku to na specjalną prosbe pewnej stałej czytalniczki dziennika :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 09.07.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 maksiu, maseczka bardzo "twarzowa" . A ściany coraz ładniejsze . Podziwiam Cię, że podjąłeś się sam tej pracy. Szkoda, że dłuższa blacha tylko połowicznie się sprawdziła, ale dobrze, że system nakładania już opracowałeś . Trzecia warstwa pójdzie już zapewne łatwiej Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 09.07.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 maksiu widzę, że ty też na etapie tynków jakbym u siebie widziała, piękne bielutkie i gładziutkie, ręcznie też robisz ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.07.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 maksiu, maseczka bardzo "twarzowa" . A ściany coraz ładniejsze . Podziwiam Cię, że podjąłeś się sam tej pracy. Szkoda, że dłuższa blacha tylko połowicznie się sprawdziła, ale dobrze, że system nakładania już opracowałeś . Trzecia warstwa pójdzie już zapewne łatwiej Pozdrawiam ! Widzę że najbardziej wszystkim podoba sie owa maseczka :D Dłuższa blacha napewno jeszcze sie ułoży w ręku, zwłaszcza na wiekszych kawałkach ścian, korytarz to same małe kawałki, gdzie nie ma się jak 'rozkręcic" :D Co do trzeciej warstwy to wierze w to ze bedzie dużo łatwiej, już druga było o wiele łatwiej nakładac pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.07.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 maksiu widzę, że ty też na etapie tynków jakbym u siebie widziała, piękne bielutkie i gładziutkie, ręcznie też robisz ?????? zalezy jak na o spojrzec, w zasadzie tynki robiłem w zeszłym roku, a teraz 'tylko' gładź, ale można i to podciągnac pod tynki. Gładź kładę oczywiscie recznie, zobaczymy jak nie bedzie mi chcialo wyjsc tak jak powinno to mam w odwodzie jakby co kolege do pomocy, który zna sie na tej robocie, ale moze nie bedzie trzeba :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts