Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

Wiem, że to jeszcze daaaaleko, ale życzę owocnego (na budowie :wink: ) urlopu :lol:

Pewnie jak z niego wrócisz to nam wszystkim koparki opadną pod wrażeniem tego, co zrobisz.

Już się nie mogę doczekać :lol:

A całkiem prywatnie to chciałabym Cię prosić o opis konstrukcji i montażu ( :wink: ) piaskownicy :lol: Widziałąm fajną u Ciebie na zdjeciach. Małgoś ma radochę :lol:

Pozdrawiamy!

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem, że to jeszcze daaaaleko, ale życzę owocnego (na budowie :wink: ) urlopu :lol:

Pewnie jak z niego wrócisz to nam wszystkim koparki opadną pod wrażeniem tego, co zrobisz.

Już się nie mogę doczekać :lol:

A całkiem prywatnie to chciałabym Cię prosić o opis konstrukcji i montażu ( :wink: ) piaskownicy :lol: Widziałąm fajną u Ciebie na zdjeciach. Małgoś ma radochę :lol:

Pozdrawiamy!

Aniu, postaram sie opisac tą piaskownice, jak bede mial odrobinke czasu, może być w przyszlym tygodniu? tylko jakby co to sie przypomnij, ok?

A co urlopu, to chyba nie bedzie tak różowo, bo mam zamiar troche odpocząc podczas urlopu, dni roboczych na budowie bedzie moze z 6 czy 7, wiec wiele nie zrobie. Ale coś tam napewno się uda zrobić, a pomysłow nie brakuje :D

pozdrawiam

m.

Maksiu Ty jak mój mąż: jak go ktoś pochwali to usilnie stara się pokazać, co mu nie wyszło :D :o

Gdyby nie pokazał paluchem, w życiu nikt by nie zauważył :p :p

Wiesz ilu facetów na świecie nie wie jak wygląda paca tynkarska?????

BRAWO, MISTRZU!!!

adaman:

zrobiłem kilka zdjęć moich ścianek,

najpierw widok ze schodów na moja najmłodszą ściankę w domu

http://212.244.189.200/pics/2006/05lipiec2006/P7050005.jpg

a teraz lekko w lewo i widzmy przejscie miedzy korytarzem a salonem i kuchnią

http://212.244.189.200/pics/2006/05lipiec2006/P7050006.jpg

a tak wygląda w zbliżeniu jeden z najgorszych kawałków gładzi, dokładnie to w połowie wysokości między wyłącznikami (tymi dwoma obok siebie) na zdjęciu poprzednim w przejściu między korytarzem a salonem i kuchnią

http://212.244.189.200/pics/2006/05lipiec2006/P7050002.jpg

oczywiście to wersja 'surowa', teraz będę to szlifował i kładł drugą warstwę

pozdrawiam

m.

No toż mówię, że zdolna bestia z Ciebie :p Równiutko Ci to wszystko wyszło, jak zawodowemu tynkarzowi 8) Z resztą niejeden forumowicz może Ci napisać, że lepiej, niż fachowcom :lol: I już tak na siłę nie pokazuj tych nadmiarów szpachli : dwa pociągnięcia siatki i będzie gładziutkie jek pupcia niemowlaka :p :p :p

No toż mówię, że zdolna bestia z Ciebie :p Równiutko Ci to wszystko wyszło, jak zawodowemu tynkarzowi 8) Z resztą niejeden forumowicz może Ci napisać, że lepiej, niż fachowcom :lol: I już tak na siłę nie pokazuj tych nadmiarów szpachli : dwa pociągnięcia siatki i będzie gładziutkie jek pupcia niemowlaka :p :p :p

najbardziej podoba mi sie że wszystko jest takie jednolicie białe :D i coraz mniej szarzyzny :D

musze tylko pamietac zeby do szlifowania nie zapomniec kupic maseczki na twarz.. gdzies widziałem takie gustowne zdjęcie Olkilybowej w takiej maseczce :D :D :D

m.

Ja postawiłam na tynk cem-wap bez gładzi 8) Lubiętakie chropowate powierzchnie.... Tynki wyszły nam bielutkie, wygladają, jakby były białkowane 8) , gdzieniegdzie widać tylko lekkie zażółcenia.Tynkarze, którzy ręcznie obrabiali nam poddasze podpowiedzieli bezbłędnie, jakiego wapna użyć, żeby było ok. I jest.... A że i ręczni i maszynowi przyłożyli się do roboty , zostanie tylko lekko siatką przejechać, żeby nadmiar ziarenek zrzucić i w jednym jedynym miejscu podszpachlować, bo widocznie jednak mały kamyczek się do zaprawy przeszmuglował :evil:

Ja postawiłam na tynk cem-wap bez gładzi 8) Lubiętakie chropowate powierzchnie.... Tynki wyszły nam bielutkie, wygladają, jakby były białkowane 8) , gdzieniegdzie widać tylko lekkie zażółcenia.Tynkarze, którzy ręcznie obrabiali nam poddasze podpowiedzieli bezbłędnie, jakiego wapna użyć, żeby było ok. I jest.... A że i ręczni i maszynowi przyłożyli się do roboty , zostanie tylko lekko siatką przejechać, żeby nadmiar ziarenek zrzucić i w jednym jedynym miejscu podszpachlować, bo widocznie jednak mały kamyczek się do zaprawy przeszmuglował :evil:

ja akurat lubie miec gładko, dlatego odrazu zakładaliśmy że będzie gładź. U mnie tynki bylo robione ręcznie, wiec są jakby różne kolorystycznie, bo nie zawsze byl idalnie taki sam skład zaprawy :D, jak sie sie wyGładzi to będzie slicznie :D

pozdrawiam

m.

maksiu,

zdolniacha z Ciebie ! :D . Pięne te Twoje własnoręczne tynki, niejeden "fachowiec" powiedziałby, że robione były przez "znawcę".

... No i ten brak szarzyzny - ta biel bije po oczach :o

PODZIWIAM i GRATULUJĘ ! :D

Pozdrówka !

Dziękuje za miłe słowa, naprawdę ładne będą mam nadzieje już w najbliższą sobotę, mam przynajmniej taką nadzieje :D

no i ta biel naprawde mi się widzi :D

pozdrawiam

m.

maksiu,

tynki już teraz śliczne i bialutkie :D . Ale skoro mają być jeszcze piękniejsze, to SUPER ! Będziesz miał chyba najpiękniejsze tynki pod słońcem :D

W najbliższą sobotę weź ze sobą aparacik i pstryknij kilka fotek tych śliczności . Skopiuję i będę miała na wzór dla swoich majstrów 8)

maksiu,

tynki już teraz śliczne i bialutkie :D . Ale skoro mają być jeszcze piękniejsze, to SUPER ! Będziesz miał chyba najpiękniejsze tynki pod słońcem :D

W najbliższą sobotę weź ze sobą aparacik i pstryknij kilka fotek tych śliczności . Skopiuję i będę miała na wzór dla swoich majstrów 8)

aparat zawsze zabieram ze sobą, wiec o zdjęcia możesz być spokojna, bardziej martw się o to żeby ściany, żeby udało się dobrze położyć drugą warstwę gładzi :D

pozdrawiam

m.

No i jakie pikne sciany i bialutkie! A fotka w roboczym ubraniu z maska i okularkami.., bombowa! :D

Dziękuje Zeljko... ściany narazie są ładne, pikne będa nastepnym razem (mam przynajmniej taką nadzieje :D), a jesli chodzi o fotke w roboczym ubranku to na specjalną prosbe pewnej stałej czytalniczki dziennika :D :D :D

pozdrawiam

m.

maksiu,

maseczka bardzo "twarzowa" :D . A ściany coraz ładniejsze :D . Podziwiam Cię, że podjąłeś się sam tej pracy. Szkoda, że dłuższa blacha tylko połowicznie się sprawdziła, ale dobrze, że system nakładania już opracowałeś . Trzecia warstwa pójdzie już zapewne łatwiej 8) :wink: :D

Pozdrawiam ! :D

maksiu,

maseczka bardzo "twarzowa" :D . A ściany coraz ładniejsze :D . Podziwiam Cię, że podjąłeś się sam tej pracy. Szkoda, że dłuższa blacha tylko połowicznie się sprawdziła, ale dobrze, że system nakładania już opracowałeś . Trzecia warstwa pójdzie już zapewne łatwiej 8) :wink: :D

Pozdrawiam ! :D

Widzę że najbardziej wszystkim podoba sie owa maseczka :D :D

Dłuższa blacha napewno jeszcze sie ułoży w ręku, zwłaszcza na wiekszych kawałkach ścian, korytarz to same małe kawałki, gdzie nie ma się jak 'rozkręcic" :D :D

Co do trzeciej warstwy to wierze w to ze bedzie dużo łatwiej, już druga było o wiele łatwiej nakładac :D

pozdrawiam

m.

maksiu widzę, że ty też na etapie tynków jakbym u siebie widziała, piękne bielutkie i gładziutkie, ręcznie też robisz ??????

zalezy jak na o spojrzec, w zasadzie tynki robiłem w zeszłym roku, a teraz 'tylko' gładź, ale można i to podciągnac pod tynki.

Gładź kładę oczywiscie recznie, zobaczymy jak nie bedzie mi chcialo wyjsc tak jak powinno to mam w odwodzie jakby co kolege do pomocy, który zna sie na tej robocie, ale moze nie bedzie trzeba :D :D

pozdrawiam

m.