arcobaleno 05.02.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Maksiu - mój mąż mówi, ze prościej będzie wyjąć okno balkonowe i obsadzić jeszcze raz niż kombinować ze schodami. U nas też w kuchni było wyjmowane okno i przerabiane bo nie zgrywało się z blatem.I zadziwiajaco szybko i łatwo poszło A ze schodami też mieliśmy problem i Daniel (mąż) musiał nadlewać 5 stopni - no ale prościej chyb nadlać niż kuć, wiec tak jak mówię - a raczej jak on mówi - zastanów się nad tym oknem.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.02.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Maksiu - mój mąż mówi, ze prościej będzie wyjąć okno balkonowe i obsadzić jeszcze raz niż kombinować ze schodami. U nas też w kuchni było wyjmowane okno i przerabiane bo nie zgrywało się z blatem.I zadziwiajaco szybko i łatwo poszło A ze schodami też mieliśmy problem i Daniel (mąż) musiał nadlewać 5 stopni - no ale prościej chyb nadlać niż kuć, wiec tak jak mówię - a raczej jak on mówi - zastanów się nad tym oknem.. Pozdrawiam Z oknem balkonowym to nie takie proste, tzn. samo wyjęcie i przelożenie wyżej to sie da zrobić, tylko zawsze jest jakie 'ale'. W tym wypadku mógłbym podnieśc o 6-7 cm, ale... o tyle samo musialby isc w gore cala podłoga na parterze. Najlogiczniej byłoby dać 5cm wiecej styropianu (w sumie to byloby już 15 cm) i dołożyć 1-2 wylewki. te 5 cm styropianiu razy powierzchnia daje prawie 4,5 m3 styropianu wiecej, kolo 700 zł, dodatkowej wylewki juz nawet nie licze.. Jakby nie patrzec spory koszt.. Latwiej i taniej chyba podlac schody... A skoro Daniej nadlewał to może zgłosze się do niego na przeszkolenie z tego tematu :D dziekuje za wypowiedz i pozdrawiam maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 05.02.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 kolo 700 zł, dodatkowej wylewki juz nawet nie licze.. Jakby nie patrzec spory koszt.. Latwiej i taniej chyba podlac schody... No tak...trzeba brać pod uwagę wszyzrkie "za" i "przeciw" A skoro Daniej nadlewał to może zgłosze się do niego na przeszkolenie z tego tematu Nie ma sprawy POzdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witaj Maksiu, podczas nadrabiania zaległości w czytaniu Twojego dziennika dopadły mnie dwie refleksje: 1. jesteś tytanem pracy, 2. wasz dom będzie dopracowany, dopieszczony w każdym, tudzież na każdym, centymetrze kwadratowym. Serdeczne pozdrowienia Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 20.02.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witaj Maksiu, podczas nadrabiania zaległości w czytaniu Twojego dziennika dopadły mnie dwie refleksje: 1. jesteś tytanem pracy, 2. wasz dom będzie dopracowany, dopieszczony w każdym, tudzież na każdym, centymetrze kwadratowym. Serdeczne pozdrowienia Agnieszka Dziękuje za miłe słowa Agnieszko, aczkolwiek... ... nie uważam się za tytana pracy, po prostu bardzo chciałbym już mieszkać w swoim domu, a każda godzina spędzona na budowie przybliża ten moment kiedy tam zamieszkamy, zreszta co ja Ci tłumacze sama dobrze wiesz ... staram się aby dom był jak najbliższy temu co sobie założyliśmy, teraz można jeszcze wiele zmienić, poprawić, później już tak łatwo nie będzie, a wierz mi ze pomysłow mam jeszcze sporo w zadanrzu... :D jeszcze raz dzięki pozdrawiam maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Oj, dobrze wiem co masz na myśli staram się aby dom był jak najbliższy temu co sobie założyliśmy i tego się trzymaj, nie odpuszczaj:) Serdeczności A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.02.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jak zawsze perfekcyjna robota Dobrze że pan instalator uprzedził Cię o wysokości podłogi po podłogówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.02.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jak zawsze perfekcyjna robota zawstydzasz mnie.... pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Jak zawsze perfekcyjna robota zawstydzasz mnie.... pozdrawiam m. Nie ma się czego wstydzic Powinieneś być dumny, bo masz z czego Tak trzymaj, a ja kibicuje i trzymam za Was kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 A że tak głupio zapytam po co Ci ten styropian ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 25.02.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 A że tak głupio zapytam po co Ci ten styropian ??? gdzies juz o tym chyba wspominałem, ale co mi szkodzi powtórzyc :D styropian jest mi potrzebny do ocieplenia rury kanalizacyjnej, mam wyjscie kanalizacji z domu 30 cm pod poziomem gruntu, troche za płytko, wiec zastosuje zmielony styropian do zaizolowania rury, raz ze pozbede sie styropianu, dwa ze rura juz napewno nie przymarznie. pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 I już wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.03.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Nie wesoło z tym kominem, mam nadzieję że uda się to szybciutko naprawić Trzymam kciuki za wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.03.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Nie wesoło z tym kominem, mam nadzieję że uda się to szybciutko naprawić Trzymam kciuki za wycenę będzie dobrze z kominem, sam się za to wezme to i trzymac bedzie lepiej pozdrawiam m. ps. tez trzymam kciuki za wycene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.03.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Nie wesoło z tym kominem, mam nadzieję że uda się to szybciutko naprawić Trzymam kciuki za wycenę będzie dobrze z kominem, sam się za to wezme to i trzymac bedzie lepiej pozdrawiam m. ps. tez trzymam kciuki za wycene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 04.04.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witaj W jaki sposob testowales szczelnosc komina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.04.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witaj W jaki sposob testowales szczelnosc komina ? oczywiście pisząc o szczelności mam na myśli szczelność obróbki, tzn. czy nie przecieka, a zrobilem to pryskiwaczem, symulacja deszczu :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.04.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Spelnienia wielkanocnej pisanki i mokrego poniedzialku.... .......zyczy Frosia i Frosch http://bilderkiste.de/phpcliparts/media/kueken01e.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.04.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 http://www.spdebno.ugnowytarg.pl/obrazy/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 07.04.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/zajaczek_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts