Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podobają mi się obie kolekcje ale z przewagą Paradyża. Bo ja uwielbiam zielone kolory. U siebie będę miała błękitną łazienkę, ale taką zieloną to chyba zrobię w małym WC. Jednak wybór należy tylko i wyłącznie do Was.

ja też uwielbiam zielony... Majorka w realu jest bardziej zielona niż wygląda to na zdjęciach, ale ja tez się skłaniam ku Paradyżowi

dzięki za opinie

pozdrawiam

m.

Maksiu,

Jaką fakturę mają te zielone płytki? Są gładkie czy z rowkami?

Jeśli to drugie, to jak dla mnie odpada. Obawiam się, że może być cięzko z myciem ich. Oczywiście, wyglądają pieknie, ale mam wątpliwości co do praktyczności.

Kolor super!

Druga kolekcja mi się nie podoba. Nie lubię kwiatków... Ale to oczywiście kwestia gustu.

Ja zachorowałam na łazienkę w kolorach wanilia-ciemna czekolada, duże płyty na wysoki połysk :) Charakterem coż zbliżonego do tego:

http://www.paradyz.com.pl//images/collections/big/0226_1.jpg

Kropeczko: właśnie cały urok tych płytek polega na tym że nie są gładkie, szkliwienie mają pofalowane, tak wiec mimo to powinny dać sie dość łatwo umyć

co do Twojego pomysłu na swoja łazienkę, to akurat takie kolorki nie bardzo się nam widzą, ale to wszystko kwestia gustu

dzieki za uwagi

pozdrawiam

m.

Bardzo mi się poda i myślę że rozmieszczenie sprzętów jest bardzo pomyslowe.

Nie wiem tylko czy te płytki na podłodze nie są za bardzo zielone ale może to tylko zdjęcia przekłamują kolory.

Bo na tych z salonu podłoga jest ciut jaśniesza :o :roll:

Ja jestem co prawda zwolenniczką murowanych kabin, i chyba u siebie zbudowałabym kabinę tam gdzie jest wisi w-c a w-c dałabym tam gdzie prysznic :o :roll: Lub w-c pod okno.

Umywalka, lustro i półeczki bardzo fajne :)

Bardzo mi się poda i myślę że rozmieszczenie sprzętów jest bardzo pomyslowe.

Nie wiem tylko czy te płytki na podłodze nie są za bardzo zielone ale może to tylko zdjęcia przekłamują kolory.

Bo na tych z salonu podłoga jest ciut jaśniesza :o :roll:

Ja jestem co prawda zwolenniczką murowanych kabin, i chyba u siebie zbudowałabym kabinę tam gdzie jest wisi w-c a w-c dałabym tam gdzie prysznic :o :roll: Lub w-c pod okno.

Umywalka, lustro i półeczki bardzo fajne :)

kolor płytek jest ok, to złudzenie ze sa zbyt zielone.

kabiny nie wcisne w tamten rog bo za blisko okno, dlatego stworzyłem sztuczny róg w srodku pomieszczenia.

w-c pod okno? raczej odpada.. to na wprost drzwi

dzieki za uwagi

pozdrawiam

m.

a co masz na drugiej ścianie łazienki ?

i czy te pułki (pomiędzy umywalką a prysznicem) będą odgrodzone od prysznica jakąś ścianką, szkłem...

W domu w którym mieszkam mam takie rozwiązanie łazienki

Wchodząc po lewej jest umywalka zabudowana ( z blatem z obydwu stron) po prawej jest kibelek tak samo postawiony jak u ciebie, a za umywalką jest prysznic który jest oddzielony od całości ścianką z cegły

Rozwiązanie tej łazienki jest bardzo praktyczne i przeniosę go do mojej przyszłej łazienki, a piszę o tym bo mam wrażenie że masz taką samą łazienkę jak moja

a co masz na drugiej ścianie łazienki ?

i czy te pułki (pomiędzy umywalką a prysznicem) będą odgrodzone od prysznica jakąś ścianką, szkłem...

W domu w którym mieszkam mam takie rozwiązanie łazienki

Wchodząc po lewej jest umywalka zabudowana ( z blatem z obydwu stron) po prawej jest kibelek tak samo postawiony jak u ciebie, a za umywalką jest prysznic który jest oddzielony od całości ścianką z cegły

Rozwiązanie tej łazienki jest bardzo praktyczne i przeniosę go do mojej przyszłej łazienki, a piszę o tym bo mam wrażenie że masz taką samą łazienkę jak moja

nie wiem czy dobrze zrozumialem, pytasz o tą ścianę po prawej stronie -> http://www.dommaksia.pl/pics/2007/06lipiec2007/Lazienka05.jpg ???

jesli tak to tam będzie tylko kaloryfer-suszarka i wieszak i nic więcej

a co do ścianki z półkami, to będzie konstrukcja lekka regips na stelażu, od strony prysznica będzie gładka ściana wyłożona kafelkami (lub możliwe że zrobie małe półeczki np. na szampon pod prysznic),

fajnie, że uwazasz że to jest praktyczne rozwiązanie, bo ja na razie mam to rozwiązanie tylko w głowie no i dobrze by było aby się sprawdziło

pozdrawiam

m.

ps. a masz moze jakies zdjęcia tej łazienki? byłbym wdzięczny

Sądzę, że brak wypowiedzi oznacza, że może wybór nie jest ani kontrowersyjny, ani super elegancki. Tak mi się wydaje.

Wg mnie wybór jest słuszny. 8)

PS

Ja dopiero teraz przeczytałem..

Wiesz Krzychu, mnie po prostu czasami denerwuje to że człowiek chciałby sie poradzić, zapytać o opinie, a nie ma takiej mozliwości bo sam ze sobą gadac nie będę, az tak źle jeszcze ze mna nie jest :D

jakos nie poczuwam do posiadania wszech wiedzy budowlanej i po to m.in. uczestniczę w forum, zeby sie dowiedziec, jak zrobic to czy tam to: 1. dobrze, 2. szybko, 3. tanio

no dobra.. wylałem żale, idę spać lżejszy

pozdrawiam

m.

CZasami tak bywa. Ja chciałem się poradzić ludzi na temat co sądzą o założeniu u mnie ogrodzenia zamiast z siatki to ze sztachetek... I co ? Dopiero jak załozyłem nowy wątek w sondarzach to uzyskałem jakieś opinie... :roll: