Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To mówisz maksiu, że teraz będzie już bliżej :cry:

U nas elektrykę w całości kładł mój mąż. W rezultacie kontakty, gniazdka, żarówki i wszystkie te inne pierdoły sa dokładnie tam gdzie chcieliśmy. I co ważniejsze- na razie wszystko działa :wink: A tak na poważnie- Bartek zrobił jakieś tam gniazda przepięciowe (jestem komplentym laikiem) i twierdzi, ze wie gdzie co u nas w zakresie prądu się dzieje. Czy Ty też masz takie odczucia? O dumie i puszeniu się nie wspomnę :wink:

Aniu... my też mamy wszystkie punkty elektryczne dokładnie tam gdzie chcieliśmy, co prawda az tak sie w tym nie orientuje jak twoj bartek, ale generalnie wiem co mam :D mowisz o dumie i puszeniu sie?? raczej powiedzialbym o radości i poczuciu dobrze zrobionej pracy

pozdrawiam

Witaj Maksiu :p

Na początku przesyłam buziaczki dla córuchny .

Właśnie podziwiam Twoją energię , zapał do prac i zazdroszczę pocichutku tak daleko posuniętej budowy .

Fajny dziennik i bardzo pomocny dla innych -moje słowa uznania .

Pozdrówka

p.s dziękuję za wielkie serce :wink: i pomocną dłoń

• 4 months później...

Już jestem po lekturce i czekam na ciąg dalszy. Jak znalazłeś tą podkowę i na dodatek na swojej własnej ziemii, to teraz już tylko szczęście i szczęście... Zresztą piękna córeczka jest tego dowodem.

Ja też mam zamiar budować z BK - jaką dałeś grubość i czy będziesz ocieplał styropianem?

Powodzenia!

ajupa

ajupa: budowa ruszy dalej od kwietnia, na początek ocieplenie

BK mam 24 cm.. na to pójdzie styropian 12 cm... wczora zamowiłem styropian, 115zl/m3, taniej już chyba nie będzie. Jak już pisałem ruszymy dalej w kwietniu, w drugiej polowie, plany na ten rok to ocieplenie, instalacja wod-kan i tynki

maksiu nie chciałbym cię martwić, ani tym bardziej ociotować imprezy z kanałami (oczywiście :roll: ). Oczywiście :-? .

Naklikam tylko jedno, jak taką samą imprezę zrobiło tzw. powiedzmy wielkie miasto to koszta przyłacza do kanału określiło na coś koło 15 kPLN. To i większość wiaruchny się z gównem do tego nie pchała i kulają się szambowozy. :-? :o :-?

kroyena: napewno nie bedzie tak zle, do tej pory w innych wioskach ktore byly kanalizowane koszt przylacza nie przekraczal 3kzl, z tym ze im mniejsza wioska tym bylo drożej. Pozatym rozkladaja platnosc na nieoprocentowane raty. A aby bylo jeszcze smiesznej to w sasiedniej gminie, ostatnio tez kanalizowali jedną wioske za taka samo przyjemność brali po 500zl

Maksiu, opowiem Ci, jak było u nas.

Kanalizację mamy od niecałego miesiąca.

Projekt finansowany przy współudziale środków z UE.

My zapragfnęliśmy się przyłączyć ad hoc, bo projekt był robiony kilka lat przed rozpoczęciem naszej budowy.

I zapłaciliśmy tylko za takie adhockowe przyłączenie do rury w drodze. Studzienkę polecono nam zastąpić kolankiem i to wszystko razem do kupy (materiały i zapłata dla panów kopaczy) wyniosło nas ok. 300 zł. Czyli nie tak źle :lol:

• 1 month później...

No to fajnych masz sąsiadów :wink: wolą wywozić nieczystości we wlasnym zakresie :roll: a jeszcze lepiej na pola :o Szok :o

Zdecydowanie odmienny pogląd reprezentuje grupa osób, które dopiero tam się budują bądź niedawno zamieszkały w Grzędzicach.

ale macie ogromne wymagania a z wiaderkiem na pola nielaska :lol: :lol: :lol: :wink: nie chcecie się przystosować do tubylców i jakieś nowości wprowadzacie :lol: :lol: kanalizacji się zachcialo :wink:

Za priorytetowe uznali oni remont i modernizacje świetlicy, budowę chodnika i ścieżki rowerowej oraz boisko i szatnie dla młodzieży i plac zabaw dla dzieci.
Tak to już jest że każdy ma inne priorytety.

Swietny dziennik :p o Malgosi nie wspomnę- extra masz córeczkę.

Pozdrawiam

No to fajnych masz sąsiadów :wink: wolą wywozić nieczystości we wlasnym zakresie :roll: a jeszcze lepiej na pola :o Szok :o

Zdecydowanie odmienny pogląd reprezentuje grupa osób, które dopiero tam się budują bądź niedawno zamieszkały w Grzędzicach.

ale macie ogromne wymagania a z wiaderkiem na pola nielaska :lol: :lol: :lol: :wink: nie chcecie się przystosować do tubylców i jakieś nowości wprowadzacie :lol: :lol: kanalizacji się zachcialo :wink:

Za priorytetowe uznali oni remont i modernizacje świetlicy, budowę chodnika i ścieżki rowerowej oraz boisko i szatnie dla młodzieży i plac zabaw dla dzieci.
Tak to już jest że każdy ma inne priorytety.

Swietny dziennik :p o Malgosi nie wspomnę- extra masz córeczkę.

Pozdrawiam

jak widac niektórzy wolą wąchać smrodki zarówno swoje jak i sąsiadów.. ale to i tak nie wplynie na wykonanie kanalizacji... i tak bedzie i tak.. bo to priorytet... a niektóre z tych pozostalych 'priorytetów' zostanie wykonanych w ramach programu 'Odnowa wsi', również ze środków unijnych.

Dzieki za mile slowa o Małgosi i dzienniku

pozdrawiam

maksiu

A przeciwnikom kanalizacji ścieżka rowerowa się zamarzyła, bo wtedy wiaderko na kierownicę i myk! Ścieżką w pola.... :roll:

Ludzie są ohydni. Współczuję Ci Maksiu takiego problemu, na dodatek nie mam żadnej pewności, że sama go nie mam, bo u nas ludzie ze wsi się chwalą, że szambo wywożą raz na rok :o