Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to ukłony dla sąsiada za fantastyczne poczucie humoru :D :D

No świetnie mieli ... :D

sąsiad jak najbardziej w porządku, tylko ponton lekko przechodzony był i trochę nam zajęło napompowanie go :D

pozdrawiam

m.

Już widzę, jak się nadymacie .... :wink: :D

• 4 weeks później...
dzień dobry, wpadłam na chwilę do Twojego domku - tyle co udało mi się zobaczyc to fajnie wygląda.... Zwrócilam uwage na lustro w łazience - możesz powiedziec jakiej ono jest wielkości i jak wyglądal montaż??? Mam mieć coś podobnego i się zastanawiam czy nie za duże sobie wymyśłiłam....

dzień dobry, wpadłam na chwilę do Twojego domku - tyle co udało mi się zobaczyc to fajnie wygląda.... Zwrócilam uwage na lustro w łazience - możesz powiedziec jakiej ono jest wielkości i jak wyglądal montaż??? Mam mieć coś podobnego i się zastanawiam czy nie za duże sobie wymyśłiłam....

Witaj

przede wszystkim dzięki za odwiedziny,

a co do samego lustra, wg założenia miało to być 60 wysokości i 100 szerokości , ostatecznie wyszło 59x98

a montaż... no cóż.. normalnie na taki specjalny akryl do montażu luster, w każdym zakładzie szklarskim do dostania

pozdrawiam

m.

A ja przyszłam zapytać, czy syndrom wykończeniówki już odpuścł??? Ostatni wpis w dzienniku już się chyba trochę zdezaktualizował... :roll:

Cześć :D

syndrom raczej nie minął i tak szybko nie minie, bo jak....

... skoro jade sobie na budowę, w planach pewne prace....

... po 10 godzinach zasuwy na budowie okazuje się że z plany zrealizowane w 20%... naprawdę się zastanawiam kiedy ja to wszystko wykończe... niby w planach przeprowadzka we wrześniu... ale zaczynam sie zastanawiac czy aby na pewno tego roku, bo ciagle mam obsuwy czasowe... normalnie rozpacz w biały dzień.. a urlop nie jest z gumy, no i dopiero w sierpniu...

pozdrawiam

m.

ps coś niecoś się zmieniło na budowie, ale nie mam czasu uaktualnić dziennika

Maksiu, qurczę, przeciez to normalne, że raz jest tak jak chcemy, a innym razem wręcz odwrotnie!!! Spokojnie, wszystko nadrobisz, zobaczysz!!! Teraz masz obsuwy, ale podgonisz na innych sprawach!!!

Trzymaj się i nie załamuj, bo to Nie Ty masz się wykończyć, tylko dom!!!!

Maksiu, qurczę, przeciez to normalne, że raz jest tak jak chcemy, a innym razem wręcz odwrotnie!!! Spokojnie, wszystko nadrobisz, zobaczysz!!! Teraz masz obsuwy, ale podgonisz na innych sprawach!!!

Dzięki za podtrzymanie na duchu, coś i tak ciężko mi uwierzyć w to nadrobienie, jak z tygodnia na tydzień zaległości przybywa.

A z tym wykończeniem, to chyba jednak prędzej jak sie wykończę niż dom.

A tak w ogóle, to nie wiem co jest, chyba starzeje się, bo to jeszcze w zeszłym roku przychodziło mi z łatwością, teraz sprawia duże kłopoty, oczywiście mówię o sprawach budowlanych.

pozdrawiam serdecznie

m.

Ieeeetaaaam z tym starzeniem się :-? Masz faktycznie doła, ale to minie!!!!! Ja Ci to mówię, a wiem co mówię!!!! Z tylu dołów juz wychodziłam, że instrukcję mogłabym napisać :D :D

Będzie okey, tylko się nie daj!!!! No przecież do pioruna nie dasz jakiemus tam domowi, nawet jeśli to Twój własny :D

Co słychać? I jak tam postępy budowlane? Urlop dobrze wykorzystany?

urlop? nawet zapomniałem już że był...

postaram się coś skrobnąć w przyszłym tygodniu, jeśli oczywiście całkiem nie zginę w robocie przygnieciony tonami papierów...

pozdrawiam

m.

Dzięki za podtrzymanie na duchu, coś i tak ciężko mi uwierzyć w to nadrobienie, jak z tygodnia na tydzień zaległości przybywa.

A z tym wykończeniem, to chyba jednak prędzej jak sie wykończę niż dom.

A tak w ogóle, to nie wiem co jest, chyba starzeje się, bo to jeszcze w zeszłym roku przychodziło mi z łatwością, teraz sprawia duże kłopoty, oczywiście mówię o sprawach budowlanych.

pozdrawiam serdecznie

m.

Maksiu, a ja w Ciebie wierzę i na pewno dasz radę.

Po prostu przy wykończeniówce jest dużo więcej rzeczy do zrobienia niż na początku gdzie stawiasz tylko ściany, czy kładziesz tynki.

A poza tym masz już bardzo dużo zrobione, więc proszę mi tu nie popadać w depresyje jakoweś. OK? :wink:

A nie wybierasz się czasem w moje strony, piwko byśmy wypili?

Pozdrawiam serdecznie :D

Maksiu, a ja w Ciebie wierzę i na pewno dasz radę.

Po prostu przy wykończeniówce jest dużo więcej rzeczy do zrobienia niż na początku gdzie stawiasz tylko ściany, czy kładziesz tynki.

A poza tym masz już bardzo dużo zrobione, więc proszę mi tu nie popadać w depresyje jakoweś. OK? :wink:

A nie wybierasz się czasem w moje strony, piwko byśmy wypili?

Pozdrawiam serdecznie :D

Dzięki za miłe słowa, cóż.. wykończeniówka nie bez powodu tak się nazywa..

rzecz w tym że jestem w trakcie wdrażania bardzo dużego systemu w pracy i tak się składa że jestem osobą prowadzącą to wdrożenie, no i raz że nie ma mowy urlopie, a dwa że wracam do domu strasznie zmęczony, bo muszę odpowiadać codziennie na dziesiątki, czasami bardzo dziwnych pytań, nie mówiąc już o regularnych uwagach natury formalnej, tzn. po co komu ten system.

A co do piwka, to prawdę mówiąc byłem w Krakowie w ostatnią środę, ale miałem bardzo pracowicie wypełniony dzień i nie było możliwości spotkać się, więc nawet nie dawałem znać, że będę. Ale następnym razem, jak będę 'luźniejszy' to bardzo chętnie.

pozdrawiam

m.

:o Byłeś w Krakowie w ostatnia środę :evil: :x :( :cry:

I nic nie powiedziałeś :cry:

Bym Ci białą chustka pomachała :roll:

a co też byłaś?? :D

ja niestety w pracy a nie turystycznie... miałem do własnej dyspozycji jakieś 30 minut tuż przed pociągiem do domu około 20 :)

a biała chusteczka by się przydała, bo tam strasznie angielska pogoda, przez cały dzień ani jednego promyka słońca, normalnie koszmar

pozdrawiam

m.