Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

monka: ciesze sie ze komuś się moje przemyślenia widzą jako mądre. dziękuje za miłe słowo

andrzejka: cóż im bardziej zawiłe tłumaczenie tym wydają się poważniejsze :D zartuje... dziękuje za miłe słowo

czupurek: w nocy czasu nie martnuje.. przewaznie staram sie spać.. ale wtedy jakoś nie bardzo mi sie chcialo zasnąc.. jeszcze mała troche marudziła i budziła się cos chwile... no i napisało sie co się napisało... ciesze się kurka ze tak myślisz :D

a cd budowania od soboty... za 48 godzin bede już na budowie zasuwał.. ale mnie już ręce swędzą :D

po zastanowieniu się stwierdzam, że nie do końca

wzięłam pod uwagę kilka sugestii osób trzecich, ale i sama pewnie też bym tak zrobiła bo nie byłoby innego wyjścia. chodzi o ogrodzenie: chciałam klinkier i takie tam, a że mam do ogrodzenia 140mb koszt wyszedł astronomiczny. niestety takiej kasy nie mam i widoków na nią również. majster zaproponował siatkę powlekaną (a potem obsadzić roślinami) no i mam siatkę. nie muszę następnych 10 lat czekać aż nazbieram na płot

Maksiu oj grzeczny byleś calutki rok chyba bardzo :roll: :roll:

Dla mnie to wyglada jakby Mikolaj nawrzucal masę prezentów za siatkę :p :wink: :p ale zaraz czy to przypadkiem nie dla waszej :p :p :p fajniutkiej Malgosi :p :p

Tia... Mikołaj miał na imie maksiu i wywalił prawie 3 tys na te prezenty :D :D :D ale masz racje.. Małgosi napewno nie bedzie zimno jak prezent zostanie zamontowany na scianach domu :D

no nic... jeden wpisik z rana i lece na budowe wreszcie popracowac na powaznie

Maksiu "ładnie" Ci zrzucili te paczki ze styropianem :D :D

Mówię o zdjęciu zimowym z dziennika.

A swoją drogą czemu zawsze trzeba walczyć, żeby jak coś przywiozą to było równo zdjęte. Niby nic ale jak w tydzień przyjadą 3-4 transporty i każdy zrzuci jak mu wygodnie to burdel na placu murowany a i materiał się niszczy.

Pozdrawiam

Nurni: zeby to jeszcze oni mi zrzucili to bylo by super.. ale ja sam musialem rozadowywac samochod i przerzucac paczki przez plot... ta halda styropianu, to ze tak powiem, mojego autorstwa... ale za to potem wszystko ladnie poukladalem w domku :D

pozdrawiam

m.

Nurni: zeby to jeszcze oni mi zrzucili to bylo by super.. ale ja sam musialem rozadowywac samochod i przerzucac paczki przez plot... ta halda styropianu, to ze tak powiem, mojego autorstwa...

- i nawet kierowca Ci nie pomógł?! :o

...ale za to potem wszystko ladnie poukladalem w domku :D...

- czytam Twój dziennik i tego to akurat byłem pewien :D :wink:

Pozdrawiam

W sumie to nie musisz się tak spieszyć z huśtawką, bo Małgosia jest jeszcze malutka. U nas huśtawka po wykonaniu dosyć długo stała niezagospodarowana, po prostu piaskownica pochłonęła córkę bez reszty....no i gotowała, przesypywała i budowała bez opamiętania :D

Huśtawkę doceniła dopiero jak miała 4 latka.

sęk Monka w tym że u sąsiadów jest huśtawka i nie ma dnia żebyśmy tam nie musieli iść z małgosia, bo na chce bu bu.... sąsiedzi w porządku ( to ten co pomagał mi z ociepleniem), ale ile można u nich przesiadywać :D :D :D

ps. Małgosia ma rok i 4 miesiące skończone.. nie tylko dobrze już chodzi, ale biega..

Maksiu to ty rzeczywiście nie masz wyjścia, bo z takimi małymi, stanowczymi dziewczynkami nie ma dyskusji :lol:

Może ta, która tak zachwyciła

Małgosię to jest taka palstikowa huśtawka specjalna dla małych dzieci.

My mamy taką własnej produkcji: konstrukcja z belek a sama huśtawka to siedzisko z kilku skręconych desek. Dla małych dzieci nie jest zbyt dobra za to teraz rewlacyjnie się sprawdza.

dzieki dziewczyny za miłe słowa..

ziś nie będzie opowieści ociepleniowych.. nie mam sił pisać.. troche przesadziliśm dzis z ojcem..prawie 10 godzin na budowe to za dużo, ale za to mam już dookoła domu cztery warstwy styropianu, opisze wszystko jutro, bo mamy zamiar sie jutro troche oszczedzać :D

m.