Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobra, dobra, Ty mi sie tu Marzena nie buntuj :D , bo będzie gorzej jak to ja się zbuntuje :D :D :D

A na pocieszenie wkleję jeszcze ciepłe zdjęcie kominka, zrobione dosłownie 5 minut temu.

Oczywiście to stan 'surowy', teraz zacznie się zabawa w upiększanie, pomysł jest taki aby na całości, z wyjątkiem wnęki na drzewo, położyć tynk typu drobny baranek i całość pomalować jakąś dobrze zmywalną farbą. Jeśli chodzi o kolor to raczej będzie to coś ciemnego, być może ciemna zieleń. Wnęka na drzewo będzie wyłożona takim tynkiem co to wygląda jak małe kuleczki, nie pamiętam jak to się nazywa, ale ma tą zaletę że jest zrobione na bazie żywicy i dzięki temu jest niemal niezniszczalne i łatwo do utrzymania w porządku. Kolor jaśniejszy niż obudowa.

Przy kominku będą oczywiście płytki, takie jak widać kawałek w prawym dolnym rogu zdjęcia.

Jak pisalem, całość jest prosta i taki styl nam sie podoba.

Chętnie wysłucham jakiś uwag i sugestii odnośnie wykończenia.

Zatem miłego oglądania :D

http://212.244.189.200/pics/kominek.jpg

pozdrawiam

maksiu

Ciemna zieleń to jak dla mnie dobry pomysł, mam taką w kuchni i pokoju Młodej na jednej ścianie. To mieszanka na bazie Tikkurili, mam nawet gdzieś zapisany numer. Ale bardzo fajny jest też z tej samej mieszanki bardzo ciemny celglasty, taki mam w naszym pokoju. Jeśli chcesz, to prześlę Ci na priva zdjątka tych kolorów.

A nie myślałeś o dodaniu odrobiny ciemnego, naprawdę ciemnego - orzech, albo wiśnia malaga, drewna, tak ze dwie deski okalające ten komin?? Oczywiście, jeśli będzie się to komponowało z resztą wystroju!

No się nie buntuję, wcale a wcale .... no co Ty!!!!!! Jakżebym śmiała :oops: :wink:

Ciemna zieleń to jak dla mnie dobry pomysł, mam taką w kuchni i pokoju Młodej na jednej ścianie. To mieszanka na bazie Tikkurili, mam nawet gdzieś zapisany numer. Ale bardzo fajny jest też z tej samej mieszanki bardzo ciemny celglasty, taki mam w naszym pokoju. Jeśli chcesz, to prześlę Ci na priva zdjątka tych kolorów.

A nie myślałeś o dodaniu odrobiny ciemnego, naprawdę ciemnego - orzech, albo wiśnia malaga, drewna, tak ze dwie deski okalające ten komin?? Oczywiście, jeśli będzie się to komponowało z resztą wystroju!

No się nie buntuję, wcale a wcale .... no co Ty!!!!!! Jakżebym śmiała :oops: :wink:

bardzo chętnie zobaczę te zdjęcia jeśli można oczywiście...

z tymi deskami.... nie chciałbym 'udziwniać' kominka, ma w założeniu być prosty.. ale dzięki za pomysł

pozdrawiam

m.

Bardzo proszę, sugestie:

- dodałabym przy suficie listwy wykończeniowe do kominka, coś w rodzaju listew przypodłogowych - to by zaznaczyło go ładnie i wykończyło zgrabnie połączenie bryły kominka z sufitem;

- przemyslałabym te "małe kuleczki" zywicowe w przestrzeni na drewno - z wieloletniego doświadczenia powiem Ci, że katastrofalne ilości kurzu będa się zbierały, ten baranek to w ciągu roku będzie okurzony niemiłosiernie. I na kominku i w schowku na drewno doradzam gorąco bardzo gładkie powierzchnie, koniecznie idelane do przetarcia wilgotną szmatką w celu posprzątania - każda inna powierzchnia w ciągu 2 lat się Wam zapaskudzi okropnie od tego kurzu (oczywiście zwłaszcza te wyżej), a w schowku na drewno stosy pajęczyn i temu podobnych się zagnieżdża i Małżonka będzie zmuszona co dzień ganiać tam ze szmatą

- Tak poza tym to fajnie i już

:D :D :D

Zaraz tak krzykacz ... weź człowieku zapytaj grzecznie, to masz :-?

Maksiu, mam w tej chwili jedno zdjęcie tej - nazwijmy ją - czerwonej ściany, cholera, gdzieś upchałam inne, ale kolor jest dość wiernie oddany. Jeszcze tylko spróbuję namierzyć tą zieloną i podsyłam :D