Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...jakoś tak bez forum dało się długo żyć i jakoś mnie już nie ciągnie, aczkolwiek zaglądam od czasu do czasu

pozdrawiam

m.

Maksiu!!!! No bój się Boga, jak można żyć bez nas :o :o

Kominek bym zobaczyła...czemu niiiii .... :oops:

kominek do poprawienia, bo wykończenie obudowy kompletnie się nie sprawdza

pozdrawiam

m.

A jak macie wykończoną obudowę? :roll:

Bo pamietam zdjęcia, ale cos tam opowiadałam o gładkim wykończeniu - mam nadzieję, że źle nie nagadałam... :o :roll:

...jakoś tak bez forum dało się długo żyć i jakoś mnie już nie ciągnie, aczkolwiek zaglądam od czasu do czasu

pozdrawiam

m.

Maksiu!!!! No bój się Boga, jak można żyć bez nas :o :o

Kominek bym zobaczyła...czemu niiiii .... :oops:

postaram sie weekendem coś pstryknąć, bo teraz akurat jeszcze kafle na podłodze przed kominkiem schną..

cierpliwości... ale powiem dla zaostrzenia apetytu że kominek jest w kolorze..... zielonym i to wcale nie ciemno zielony.

pozdrawiam

m.

kominek do poprawienia, bo wykończenie obudowy kompletnie się nie sprawdza

pozdrawiam

m.

A jak macie wykończoną obudowę? :roll:

Bo pamietam zdjęcia, ale cos tam opowiadałam o gładkim wykończeniu - mam nadzieję, że źle nie nagadałam... :o :roll:

zainspirowany wątkiem o własnoręcznie wykonywanym tynku strukturalnym (dział zrób to sam) postanowiłem tak własnie potraktować kominek, no i porażka na całej linii, bo i ile sama struktura nie wyszła najgorzej, to w użytkowaniu to porażka, tydzień po pomalowaniu już była duża ciemna plama od dymu bo przy otwieraniu dźwiczek od czasu do czasu trochę dymu wyleci. Farba choć zmywalna to nie idzie jej zmyć, bo za dużo porów w tej strukturze.

Na razie zostanie jak jest, na jesień będę przerabiał kominek, bo będę wypuszczał rurę z ciepłym powietrzem na poddasze, i wtedy obłoży się obudowę jakimś kamieniem, co by łatwo było utrzymać ją w porządku.

no ot cała tajemnica niepowodzenia

pozdrawiam

m.

Maksiu - no i czy ja nie mówiłam, że tak będzie? :lol:

Nie posłuchałeś i teraz kłopot. :-? :wink:

Ale nic to, przynajmniej jestes teraz bogatszy o jeszcze jedno doświadczenie. :lol:

Aha - jak otwierasz drzwiczki od kominka - najpierw uchyl na 1 cm i przytrzymaj dłuższą chwilę. Potem otwieraj - BARDZO POWOLI, po centymetrze. Dobrze też jest przed otwarciem drzwiczek otworzyć dół (no i koniecznie szyber!), żeby duży ciąg był, dym pójdzie w komin, a nie do pokoju.

Nam dojście do wprawy zabrało cały pierwszy sezon. :lol:

Fajnyyyy!!! Elegancja w prostocie to jest to, co lubię!! Kolorek bardzo sympatyczny, taki radosny .. Maksiu, no gratuluję!!!!!

Brudu na tynku nie widziałam .... czego Ty się czepiasz :roll: :wink:

Cieszę się, że się podoba...

a co do brudu... nie przeczytałaś uważnie tego co napisałem... tam jest odpowiedź :D :D :D

pozdrawiam

m.

hej Maksiu, kominek bardzo fajnie wyszedł!!! podoba mi sie bardzo wnęka na drzewo!

jedno co mnie zastanawia(no dobra, jeszcze nie zgłębiałam tajników kominkowych) to ilość kratek :o u mnie w starej chacie były 3!!!

pzdr, M :)

no cóż... powietrze musi którędyś wlatywać, aby mogło innym którędyś wylatywać... :D :D

dwie kratki dolne to wlot, dwie wyżej to wlot ciepłego powietrza (dmucha aż miło), ta całkiem u góry to przewietrzenie komory dekompresyjnej, a ta okrągła to wentylacja podłączona do pionu wentylacyjnego w kominie :D

wiem że te kratki trochę dziwnie wyglądają, ale tak jak jest jest dobrze :D

pozdrawiam

m.