Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika maksia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Heeej!!! Coś nowego??? Mało Cię coś tutaj!!!!

Miłego dnia :D

A no mało... bo jak nie mam co za bardzo pisać to jak?

generalnie wszystko po staremu u mnie,

wziąłem sobie kawałek działki za płotem w dzierżawę, na razie robię tam porządek, bo obecnie to obraz nędzy i rozpaczy...

ot i całe moje ostatnio zajęcie..

pozdrawiam serdecznie

m.

• 2 weeks później...
No i masz, Maksia wcięło :roll:

Miłego dzionka :D

Wcale nie w wcięło...

Dzierżawa na razie na 3 lata, a potem się zobaczy. A będzie tam przedłużenie działki, może kawałek ogródka. Tylko na razie walczę z zielskiem, krzakami i kamulcami. Zielsko i krzaki już wykarczowane i uprzątnięte, ale z kamieniami to pewnie do końca lata mi zejdzie, bo jest tam tego baaaardzo dużo. Chce rozbijać na mniejsze i z nich wybrukować sobie ścieżki i miejsce na samochód.

Wczoraj walczyłem trochę, rozbiłem jednego, takiego ze 150kg, dziś rąk nie czuje :D

pozdrawiam

m.

Matko, Maksiu, o rozbijanie kamieni to ja Ciebie nie podejrzewałam!!! Ale gratuluję pomysłu i życzę, żeby ogródek powstał jak najszybciej :D

P.S. Na bolące mięśnie używam Neocapsiderm ... mocno działa, można używać tylko przez trzy dni 2-3 razy na dobę, ale skuteczna :D

Matko, Maksiu, o rozbijanie kamieni to ja Ciebie nie podejrzewałam!!! Ale gratuluję pomysłu i życzę, żeby ogródek powstał jak najszybciej :D

P.S. Na bolące mięśnie używam Neocapsiderm ... mocno działa, można używać tylko przez trzy dni 2-3 razy na dobę, ale skuteczna :D

podejrzewam, że jeszcze kilka dni i przestane odczuwać ból mięśni, po prostu rzadko używane mięśnie i dlatego bolą

na powstanie ogródka, czy też jak kto woli zagospodarowanie tego kawałka ziemi i tak przeznaczam cały rok, więc tak szybko efektów nie będzie

pozdrawiam

m.

maksiu nie przeginaj paly z tymi kamolami :evil:

no ja cie tak ladnie prosze :D

na powstanie ogórka

na poczatku nie wiedzialam o co chodzi z tym ogorkiem :o :lol: :lol: :lol:

pomalutku kochanie , pomalutku i zrealizujesz swoje plany

buziaczki :) :*

Frosiu, skarbie

ja nie przeginam... wczoraj rozbiłem jeden kamień z takich większych, zostało podobnych jeszcze koło 50, a mniejszych pewnie ze cztery razy tyle...

na razie raczej się tym bawię i szukam metody jak to zrobić tak aby się nie narobić za dużo, dziś druga próba z innymi zabawkami :D :D

buziaczki.. :*

m.

Ja to poproszę o relację z pola walki, bo być może i nam niedługo będzie trzeba kamienie trochę połupać, warto by poczytać o Twoich doświadczeniach. :roll:

Pozdrówka słoneczne! :D

Ja to poproszę o relację z pola walki, bo być może i nam niedługo będzie trzeba kamienie trochę połupać, warto by poczytać o Twoich doświadczeniach. :roll:

Pozdrówka słoneczne! :D

Witaj

cóż... na razie raczej nie mam się czym chwalić, bo nie idzie mi to za dobrze, wczoraj próbowałem rozwalić takiego wielkiego kamula, skończyło się tylko na drobnych odpryskach

za to robiłem trochę mniejszych (wielkości piłki do kosza), nacinałem flexem z tarczą z drobinkami diamentu i w te nacięcia wkładałem starą tępą siekierę i tłukłem toto takim dużym młotem (chyba 6kg)

no i sie rozbijały, minusem sa krawędzie w miejscy nacięć, wyglądają zdecydowanie nienaturalnie.

No i koniecznie trzeba zabezpieczyć oczy przy łupaniu, to warunek konieczny, bo drobinki kamienia lataja we wszystkie strony. Wczoraj dostałem po ręce jednym takim większym i mam niewielką dziurkę w palcu :D wiec przydało by się też załatwić rękawice robocze, grube.

jak znajdę skuteczną metodę to się podziele

pozdrawiam

maksiu

• 2 weeks później...

Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych

pełnych wiary nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju,

serdecznych spotkań w gronie rodziny

i wśród przyjaciół

oraz wesołego "Alleluja".

http://www.imexgraf.pl/karty_swiateczne/wielkanocne/2009/imid/03.273_imexgraf_pl.jpg

Owcy, kozy czy baranka,

prezentu od zająca z samego ranka,

święconki jadalnej, pisanki niebanalnej,

dyngusa bardzo mokrego i czasu radosnego

http://republika.pl/blog_xj_3485005/5014565/tr/kroliczki.gif

SPOKOJNYCH ŚWIĄT życzy Dagmara