bullish 14.08.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Kupiłem działkę i czekam na wpis.Może ktoś ma jakieś doświadczenia zwiazane z szybszym uzyskaniem tekiego wpisu. Proszę o wzór pisma, jaki trzeba złożyc w sądzie aby zechcieli szybciej dokanac wpisu. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.08.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Po znajomości. Innych metod nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyz10 14.08.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Najlepiej udaj sie do do wydzialu ksiag wieczystych i porozmawiaj z pracownikami lub kierowniczka. Jezeli nie jest to duze miasto to moze pomoc (u mnie pomoglo, musialem tylko napisac cos w rodzaju prosby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.08.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 ja napisałem prosbe a w uzasadnieniu napisałem ,że porzeba mi go szybciej poniewaz biore kredyt i jezeli w/w dostane za miesiac to inne dokumenty wyjda mi daty.Pan kier. wydziały KW( bo do niego kierowałem prosbe) załatwił mi to w ciagu 2-ch tygodni pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 14.08.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Można też załatwić tę sprawę przez notariusza. (np u tego u któego zawierasz umowę). Mi to załatwił notariusz ... znajomy. Trwało to .. niecały tydzień i pan się tłumaczył, że nie mógł szybciej bo koleżanka w sądzie zachorowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 17.08.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 1. Rozmowa z osobą zarządzającą danym wydziałem (kierownik, wiceprezes itd). Zazwyczaj mają dyżury raz w tygodniu. Podczas rozmowy przedstawienie swojej sytuacji jako dramatycznej.2. Pismo (mogą być 2, jedno przed drugie po w/w rozmowie) z prośbą o szybszy wpis, również z uzasadnieniem, najlepiej jak najbardziej "katastroficznym". Fakt długiego załatwiania najcześciej wynika z dużej ilości wniosków, kiepskiej organizacji pracy i braku odpowiedniego zasobu ludzkiego. W związku z atmosferą antykorupcyjną w naszym kraju osoby zarządzające potrzebują mieć dowodów, że dopuściły do szybszego, pozakolejkowego załatwienia sprawy, stąd też kluczem jest dobrze napisane pismo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts