Mufka 27.11.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 W takim razie powodzenia mi sie udalo za 50 000 zrobic naprawde gruntowny remont od zera: elektryke, hydraulikę, ogrzewanie, sciany, kuchnie lazienke, podlogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 28.11.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 W takim razie powodzenia mi sie udalo za 50 000 zrobic naprawde gruntowny remont od zera: elektryke, hydraulikę, ogrzewanie, sciany, kuchnie lazienke, podlogi . Nie dziękuję ....relacje z roboty przedstawie na forum rzecz jasna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baphomet1984 12.01.2007 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 koszt remontu zalezy tez od ukladu mieszkania i jego typowosci np mieszkanie ojca kupil w bloku na poddaszu wszystkie meble szafeczki szafy wnekowe musimy robic sami poniewaz nic ze standardowych nie pasuje ale nam sie nie spieszy mamy czas i sprzet. Glupie drzwi do szafy wnekowej robilismy sami poniewaz tak nam sie oplacalo bo sklep liczyl za kazde a tak defakto z jednej plyty my robilismy pare czyli zaplacilismy za 2 plyty a nie za 4 jak liczyl soebie sklep na takich rzeczach mozna zaoszczedzic calkiem sporo ale trzeba na to czasuJa manualnie jestem cienki - student infy tylko tyle co ojciec mi kiedys cos pokazal a remont idzie nam nie zle. lacznie z kladzeniem paneli i deski barlineckiej i kafelkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczeniakos 21.11.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Ile mniej więcej może kosztować wymiana parapetów w mieszkaniu? Witam, 1,5 miesiąca temu zakończyłem remont w mieszkaniu 3 pokojowym - 60m2. Wymieniałem okna we wszystkich pokojach oraz parapety - za 3 parapety z konglomeratu zapłaciłem 350 zł netto ( do 3 okien ) - konglomerat nie kruszony na pyłek tylko widoćzne są większe kamyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 22.11.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 ile trzeba mieć w portfelu by wykończyć lokal o pow. 61mkw? Chodzi mi o ściany, podłogi, kuchnię itp. Czy 40-50tys zł wystarczy? a jakie podłogi zamierzasz robić?? panele, deski, parkiet? tu róznice w cenie ogromne kuchnie? ze sprzętem? jakim? zmywara, piecyk, płyta, mikrofala?? czy jeszcze inne pierdółki typu express, roboty itp meble? jakie fronty przewidujesz?? łazienka? koszty białego montażu i płytek - różnice cenowe ogromne wszystko zależy od naszych upodobań i zasobności portfela ale trzyma kciuki za pomyślne wykończenie mieszkania a nie wykończenie siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczeniakos 24.11.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Innych materiałów tzn jakich ? Marmur , granit - oczywiście . Plastkik , drzewo niekoniecznie. Konglomerat jest lżejszy od marmuru czy granitu - jeżeli masz tylko wpuszczany parapet nie oparty na niczym to może opaść. Użytkuje parapety już 3 miesiące - podczas dużego remontu już były wstawione - nic sie nie dzieje. Moi rodziece mają już parę lat - i nic. Parapety to nie blat kuchenny więc nie ma się czego obawiać a ladniej wyglądają. Koszty mojego remontu remontu to ok 50 tys zł, mieszkanie 60 m2 , 3 pokoje. W dużej mierze remont robiony własnymi siłami - ekipa tylko w łazience i kibelku. Bez kafelek w kuchni tylko wyprostowane sciany KG i malowanie sufitu. W tym wymiana okiem i drzwi wewnetrznych, panele w calym mieszkaniu, tynk strukturalny w przedpokoju, na scianach gladzie , farba, tapeta, zakup wanny, umywalki, geberit, bateria ( umyw i wannowa ) . Ogólnie remont generalny, od gołego betonu. Jeżeli planujecie generalny remont to tak trzeba liczyć w średniej jakości materiały + wyposażenie łazienkowe + pomoc firmy remontowej . Oczywiście cena urośnie jeżeli weźmienie ekipę do wszystkiego + wyposażenie z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.02.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 u mnie mieszkanie 71m2, 3 pokoje zakres remontu: elektryka, gładzie, panele, rury w kuchni, kafelki nie ruszane ani w przedpokoju ani w łazience.Na ścianach nowe gładzie, jak na razie koszty prądu i hydrauliki z podłączeniem pod rozdzielnię 5,5 tys..do końca drugie tyle, czyli robocizna wyjdzie ok 11-12tys..meble do kuchni 18 tys bez AGD, kontakty, przełączniki, czujki ruchu 1,8tys. Całość remontu z materiałami, meblami i AGD szacuje na około 50-55tys...ale bez łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 08.02.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 U nas mieszaknie w bloku z plyty 53m2. Remont od podstaw czyli wszedzie gladzie, kafle i panele na podloge, malowanie, plytki w lazience i WC, podwieszane sufity w 2 pomieszczeniach, elektryka, oswietlenie, burzenie i stawianie scian to koszt szacunkowy okolo 25.000. Na umeblowanie i AGD liczymy ze bedzie potrzebne okolo 20.000. Takze w sumie okolo 50.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 07.03.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Mnie za gładzie, malowanie, poprawienie skrzypiacych desek połogowych, położenie pianki i paneli i montaż drzwi wyszło około 2000 za mniejszy pokój i 2500 za większy. Ale jak dodasz okna, drzwi, i panele to będzie Dodatkowe 3-5 za pokój. Z tym, ze nie oszczędzałam na jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel__ 07.03.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Witam, Właśnie jestem po remoncie w wielkiej płycie 70m2. Zakres obejmował: - gładzie ściany i sufity- kafelkowanie przedpokój ( podłoga ), kuchnia ( podłoga ), łązienka ( całość ) z klejem i fugą w cenie- przeróbka instalacji gazowej ( na miedź ) - z materiałem- przeróbka instalacji wodnej/kanalizacji - z materiałem- przeróbka instalacji elektrycznej ( puszka z S, dwie nowe linie kuchnia/łazienka, wykucie 25 puszek podtynkowych ) - z materiałem- biały montaż ( instalacja brodzika, umywalki, WC - geberit )- wymiana futryn ( 4 sztuki wewnętrzne )- wymiana drzwi zewnętrznych- zabudowy rur CO, licznika z gazu - z materiałem- malowanie całości na biało- malowanie całości na kolor Całość wyszła około 19.000 zł. Chłopaki się uwinęli w 5 tygodni. Efekty tutaj https://plus.google.com/u/0/photos/115564442596829667687/albums/5708677870631090545 Często nie rozumiem co znaczy " zrobiłem/am elektrykę " koszt wymiany listwy bezpiecznikowej to kilkaset złotych, jednak wymiana całej instalacji bezpuszkowej w wielkiej płycie to kosz rzędu kilku tysięcy złotych ( bruzdowanie w podłogach, ścianach i sufitach ). Mnie wykucie jednego gniazdka kosztowało 20 zł ( nie ma to nic wspólnego z elektryką ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 08.03.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Warto wcześniej zadzwonić do spółdzielni lub wspólnoty - u mojej przyjaciółki kucie w ścianach i wymianę kabli zrobili za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 22.03.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Podepnę się pod pytanie:) Mieszkanie jest w stanie deweloperskim. Ile może kosztować robocizna w przeliczeniu na 1 m kw (sama robocizna, bez materiałów) przy założeniu ze kompleksowo wykańcza wszystko jedna ekipa? (Warszawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 22.03.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Jeśli proste wykończenie to koszt ok 150zł/m2. Z podłogami litymi, udziwnieniami w łazienkach, dużo suchej zabudowy, dodatkowej elektryki, gładź na ścianach to koszt tak od 300zł do ??? Wykonuję takie prace od lat i tak to wychodzi cenowo, sprawdzone. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 23.03.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Jeśli proste wykończenie to koszt ok 150zł/m2. Z podłogami litymi, udziwnieniami w łazienkach, dużo suchej zabudowy, dodatkowej elektryki, gładź na ścianach to koszt tak od 300zł do ??? Wykonuję takie prace od lat i tak to wychodzi cenowo, sprawdzone. Pozdrawiam Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał855 08.05.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Zawsze wychodziłem z założenia, że jeśli jest tanio, trudno liczyć na to, że praca zostanie wykonana dobrze. Jednak skuszony dobrymi opiniami, zleciłem proste wykończenie firmie "Tanio pod Klucz" i jestem zadowolony. Nie nadwyrężyłem budżetu, a efekty są w pełni zadowalające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 23.05.2017 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 wszystko zależy od standardu wykonania i jakości używanych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawex 06.07.2018 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 kolo 50 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 10.07.2018 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Liczyłbym ok. 40-50 tyś. w zależnosci jaki standard i ile spraw samemu by się udało zrobić.Największy koszt to kuchnia i łazienka ze sprzętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NewM 29.11.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Dla mnie 50tys złotych faktycznie to takie minimum. Liczyłem ostatnio co i ile może mnie kosztować bo jestem właśnie przed podjęciem decyzji. Trochę dużo ale nie robi się tego co rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmajak72 06.03.2019 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Wszystko zależy od metrażu i standardu wykończenia. Jeżeli mówimy o stanie deweloperskim to trzeba zakładać że koszt minimum to jakieś 1000zł za m2 przy średniej niższej jakości materiałach oczywiście wliczając meble i sprzed rtv, agd. Gdy chcemy lepsze materiały to koszt koło 1500zł należy zakładać najbezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts