Agutek 14.08.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Czy macie kontakt do jakies konkretnej osoby, bo rozmowa z infolinia do niczego nie prowadzi. A musze porozmawiac z jakas konkretna osoba, ktora mi pomoze.Bede wdzieczna za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.08.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Wejdż na http://www.gemoneybank.pl Tam masz placówki i telefony do pracowników od kredytów hipotecznych w każdym województwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 14.08.2006 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Niestety te numery niewiele mi pomoga, poniewaz jak sie okazuje Ci pracownicy tez nie moga mi pomoc! To kto moze mi pomoc? Jestem bezsilna. Nikt nie moze mi podac telefonu do osoby decyzyjnej, a ja juz nie mam sily rozmawiac z ta beznadziejna infolinia. Wszystkim bede teraz odradzac kontakty z tym bankiem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 14.08.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Mogę podać telefon, ale do osoby pracującej w placówce we Wrocławiu. To fakt, że na główny numer ciężko się dozdzwonić. Dlatego ja po prostu poszłam tam pogadać osobiście. I teraz mam już umowę podpisaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didek 15.08.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Hej , ja też przez doradce finansowego, fajna obsługa , pomoc, juz korzystam z kredytu i narazie nie narzekam, wsio terminowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 15.08.2006 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Hej , ja też przez doradce finansowego, fajna obsługa , pomoc, juz korzystam z kredytu i narazie nie narzekam, wsio terminowo No to gratuluje , bo u mnie nie moga mi wyplacic terminowo 2-giej transzy! Na infolinii kazdy mnie zbywa, nie potrafia mi powiedziec kiedy pojda pieniadze. A ja mam zamowione materialy i nie moge za nie zaplacic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 15.08.2006 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Mogę podać telefon, ale do osoby pracującej w placówce we Wrocławiu. To fakt, że na główny numer ciężko się dozdzwonić. Dlatego ja po prostu poszłam tam pogadać osobiście. I teraz mam już umowę podpisaną. Poprosze w takim razie. Moze sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieślaczki 15.08.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 MY też bierzemy kredyt w tym banku, na razie wszystko jest ok. bardzo szybko przyjechał pracownik zrobić zdjęcia działki, obsługa fachowa, miła a teraz czekamy na decyzje kredytową. A jeśli chodzi o załatwianie spraw, to najlepiej udać sie do danej filii, w której się załatwiało kredyt. mamy nadzieję, że dostaniemy ten kredyt i wszystko pójdzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 15.08.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Mam nr do: Artur Trzebiński Lokalny Lider Sprzedaży Kredyty Hipoteczne tel. kier. 71 342 13 42, kom. 691 353 539 Agnieszka Grabska Doradca Kredytowy Kredyty Hipoteczne kier. 71 342 13 42, kom. 691 353 540 To są dane z ich wizytówek firmowych, to chyba mogę podać te dane publicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 15.08.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 U nas też szybciutko pojawił się pan, żeby zrobić zdjęcia działki i mieszkania, ale cała procedura od momenty złożenia wniosku do dnia podpsiania umowy do równy miesiąc. Była mała wpadka, bo my chcieliśmy raty malejące a przysłali umowę na raty równe. Musieli jeszcze raz przeliczyć naszą zdolność kredytową i zmienić umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.08.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Hej , ja też przez doradce finansowego, fajna obsługa , pomoc, juz korzystam z kredytu i narazie nie narzekam, wsio terminowo No to gratuluje , bo u mnie nie moga mi wyplacic terminowo 2-giej transzy! Na infolinii kazdy mnie zbywa, nie potrafia mi powiedziec kiedy pojda pieniadze. A ja mam zamowione materialy i nie moge za nie zaplacic! Też tak miałam. Nie wypłacono mi terminowo 2 transzy i oficjalnie nikt nie umiał powiedzieć dlaczego, poza lakonicznym, że nie wykonaliśmy okreslonych 50% kredytu, co było nieprawdą. Nie było osoby kompetentnej która powiedziałaby, które prace zostały zakwestionowane. Doradca GE tez był bezradny wobec centrali. Wkurzyłam sie i wysłąłm pismo do centrali banku w którym wyliczyłam prace i ich udział procentowy i poprosiłam o wyjasnienie nieporozumienia, które ma wpływ na terminowośc prac. Za pare dni transza była na koncie. Nikt z banku się z nami nie skontaktował i nie wyjasnił, dlaczego doszło do takiego zamieszania.. Po prostu przelali pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 15.08.2006 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Niestety sposob dzialania tego banku pozostawia wiele do zyczenia. Moj maz jest juz na tyle wkurzony, ze powiedzial, ze sprzeda temat reporterom tv. Moze to pomoze, skoro nic nie dziala. Zastanawiam sie rowniez nad zrobieniem awantury w expanderze, ktory polecil mi ten bank jako godny zaufania, a teraz niejako umywa rece i twierdzi, ze nie moze mi pomoc, poniewaz oni tez kontaktuja sie przez infolinie W akcie desperacji moj maz poszedl do jednej z siedziby GE w Warszawie i tam sie dowiedzial, ze pracownica tej placowki rowniez nie otrzymala kolejnej transzy Dowiedział się rowniez od jakies klientki, ze takie sytuacje sa niestety na porzadku dziennym. Wysylalam juz 3 maile z prosba o jakakolwiek informacje w sprawie wyplaty mojej transzy, ale nie otrzymalam zadnej informacji. Rowniez dodzwonienie sie na recepcje banku graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 16.08.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Wyślij polecony. Mnie na maile tez nie odpowiadali.Myslę, że to z powodu tego nawału wniosków kredytowych i zmiany przepisów. Umowę mam z lutego, i wszystko było wtedy oki z pierwsza transzą. Druga w czerwcu i takie przeboje. Na szczęscie dobrze się skończyło.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 16.08.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 witampozwoliłem sobie skopiować własny post ponizej , moze kogos zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 16.08.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 -------------------------------------------------------------------------------- witam w rozmowie z panią z GE prosiłem o trzy letni czas na budowe w umowie niestety po podpisaniu wykryłem błąd w jednym punkcie mam 3 lata na zakonczenie prac budowlanych , a w drugim dokładnie 18miesięcy na mój protest dostałem odpowiedz że oczywiście zaistniała pomyłka i mam czas do 31,01,2007r czyli dokładnie 12miesięcy od podpisania umowy!!!!! dla mnie jest to bardzo wazne poza tym budowa to nie wyscig pokoju jakis czas do analizy jest potrzebny jak to jest w Waszych umowach? prosze o wypowiedzi PS w umowie jest wiele niejasności i niezgodności z wcześniejszymi ustaleniami trzeba bardzo ale to bardzo uważnie czytać i nie godzić sie na zadne niejasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 16.08.2006 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 u nas w umowie zapisane termin zakonczenia robot budowlanych zapisany jest na 30/06/2008, czyli 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 16.08.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Ja dostałam umowę wczesniej. Po prostu przesłali mi ją mailem. Wydrukowałam sobie, wynotowałam czego nie rozumiałam a potem przeanalizowałam ją punkt po punkcie z kierownikiem sprzedazy GE, i podpisałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 20.08.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Zrobiłam tak jak Dropsiak . W zasadzie nie było żadnych nisjasności w umowie, ale na razie to kredyt na samą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts