Nefer 21.06.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Wstawiasz sprzęt.Wygrzewasz podłogówkęKładziesz płytki ile się da.Bierzesz faceta od kotła ,żeby to rozbroił - wystawiasz sprzętKładziesz resztęWstawiasz sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 21.06.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Albo zrezygnuje z pieca stojacego na rzecz wiszącego, a reszte sprzetu wstawie po plytkach. Wstawiasz sprzęt. Wygrzewasz podłogówkę Kładziesz płytki ile się da. Bierzesz faceta od kotła ,żeby to rozbroił - wystawiasz sprzęt Kładziesz resztę Wstawiasz sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.06.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Albo zrezygnuje z pieca stojacego na rzecz wiszącego, a reszte sprzetu wstawie po plytkach. Z powodu płytek ? Daj spokój :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 21.06.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Piec wstawiasz na wylany ( dodatkowy )fundament lub staiwsz go na bloczkach fundam., wygrzewasz i po sprawie. (Chyba pod piecem nie kładziesz płytek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.06.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 U mnie na razie wygląda tak : http://lh3.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/SZtfmYeidcI/AAAAAAAAAVU/1qw62pUi2aQ/s400/IMG_1230.JPG Snu z powiek mi nie spędza, więc jeszcze trochę tak powygląda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 21.06.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 No fakt, głupota przez płytki zmieniać piec Z kolei mój mąż mówi, że jemu nie będą spędzać snu z powiek popękane płytki w kotłowni To ja wolę dwa razy fatygować hydraulika Snu z powiek mi nie spędza, więc jeszcze trochę tak powygląda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jz 21.06.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 A czy komuś w ogóle popękały płytki na niewygrzanej podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.06.2009 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 podobno niejednemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 22.06.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 U mnie podłogi wylane na poczatku czerwca, gres położyłem pod koniec lipca, w październiku uruchomiłem ogrzewanie. Dwa sezony za mną, żadnego wygrzewania nie było, wszystko jest jak najbardziej OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 22.06.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 podobno niejednemu... Pewnie dlatego, że zastosował nieodpowiedni klej i fugę + nie pilnował zachowania odpowiednich dylatacji i podłoga z płytek na powierzchni całęgo parteru ( lub poddasza ) stanowi monolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 26.06.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam Wprawdzie u mnie podłogówka jest elektryczna, ale po 10 latach żadnych pęknięć nie ma. A gres kładłem miesiąc po wylaniu nic nie wygrzewając! Klej elastyczny, fuga elastyczna i koniec. A demontaż pieca w celu położenia płytek, to mi lekką paranoją zalatuje... pozdrawiam - Juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 25.08.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 podnoszę i pytam Czy "da sie" wygrzać podłogówkę butlami? ciągle czekam na gaz, a chciałbym już wygrzać podłogówkę. Teoretycznie można by podłączyć gaz z butli... Jak oszacować zapotrzebowanie, powiedzmy na 100m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 26.08.2009 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 podnoszę i pytam Czy "da sie" wygrzać podłogówkę butlami? ciągle czekam na gaz, a chciałbym już wygrzać podłogówkę. Teoretycznie można by podłączyć gaz z butli... Jak oszacować zapotrzebowanie, powiedzmy na 100m2? Powiem tak: podczas wygrzewania podłogówki zużyło mi się 80 m3 gazu. A było to w lipcu tego roku. Ale było fajnie ciepło w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 26.08.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Wygrzewalismy przez 2 tygodnie pomimo lata, sprawdzilismy czy nie peka, czy wszedzie grzeje i czy nic nie budzi naszych obaw, dopiero potem ukladalismy kafle.U znajomych kafle w salonie popekaly, ale byc moze z winy zlej dylatacji, u innych znajomych w salonie podlogowka nie zadzialala-wsciekli wszystko poprawiali i dzieki ich radom w kazdym pomieszczeniu zrobilismy po 2 obwody, a w salonie az 4, by w razie zepsucia jednego, grzaly pozostale, a ponadto, by mozna wylaczyc np. ogrzewanie pod zywa choinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 26.08.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 podnoszę i pytam. Czy "da sie" wygrzać podłogówkę butlami? ciągle czekam na gaz, a chciałbym już wygrzać podłogówkę. Teoretycznie można by podłączyć gaz z butli... Jak oszacować zapotrzebowanie, powiedzmy na 100m2?Powiem tak: podczas wygrzewania podłogówki zużyło mi się 80 m3 gazu. A było to w lipcu tego roku. Ale było fajnie ciepło w domu. No to raczej trudno będzie.... Ile dni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 27.08.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 ... podczas wygrzewania podłogówki zużyło mi się 80 m3. jak to przeliczyć na gaz z butli, powiedzmy 11-kilowych ? Znalazłem wątek http://forum.muratordom.pl/ile-m3-z-litra-lub-odwrotnie,t22075.htm Czy od 2004 roku coś się zmieniło? :) konkretna i prawdziwa odp. jezeli chodzi o butle 11 kg, to mozna napełniac je do 85% pojemności tzn 11kg, a jest to 20 litrów , a nie 22 jeden litr gazu płynnego odpowiada 0,25 m3 gazu Wniosek 80m3=320litrów=16 butli ??? DużyPiotr - ile masz m2 podłogówki? Kociioł kondensacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 27.08.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 podnoszę i pytam Czy "da sie" wygrzać podłogówkę butlami? ciągle czekam na gaz, a chciałbym już wygrzać podłogówkę. Teoretycznie można by podłączyć gaz z butli... Jak oszacować zapotrzebowanie, powiedzmy na 100m2? Można na propanie z butli 30 kg, ale kocioł musi być przezbrojony na propan ( inaczej szlag trafi kocioł , może być wypalony lub grozi jego wybuchem ) U mnie na wygrzanie zużyłem 5 butli po 30 kg ( 1 miesiąc grzania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 27.08.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 To jest myśl, a gdzie te butle duże wypożyczałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 28.08.2009 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 ... podczas wygrzewania podłogówki zużyło mi się 80 m3. jak to przeliczyć na gaz z butli, powiedzmy 11-kilowych ? Znalazłem wątek http://forum.muratordom.pl/ile-m3-z-litra-lub-odwrotnie,t22075.htm Czy od 2004 roku coś się zmieniło? :) konkretna i prawdziwa odp. jezeli chodzi o butle 11 kg, to mozna napełniac je do 85% pojemności tzn 11kg, a jest to 20 litrów , a nie 22 jeden litr gazu płynnego odpowiada 0,25 m3 gazu Wniosek 80m3=320litrów=16 butli ??? DużyPiotr - ile masz m2 podłogówki? Kociioł kondensacyjny? Podłogówki jest około 80 m2. Wygrzewanie trwało niecałe 2 tyg. Kocioł kondensat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 28.08.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 To jest myśl, a gdzie te butle duże wypożyczałeś? W Gaspolu 2 butle 30 kg ( kaucja zwrotna 2 x200 zł) + dwa reduktory + trójnik + 3 mb pomarańczowego węża za ok. 40 zł KIT do przezbrojenia Junkersa smart 14 KW za 150 zł ( obecnie moge się go pozbyć bo mam już gaz ziemny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts