Wirecki 28.08.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 gaspol, gaspol..... katowice, mikołów, okolice... daj jakiś namiar z kim rozmawiać, bo dziś rozmawiałem z infolinią gaspolu i miła nastolatka zapytała mnie: "I na koniec ostatnie pytanie: skąd Pan zna naszą firmę ?" A po niej oddzownił miły Pan, który po kilku chwilach rozmowy przynał że zastępuje kolegę, który jest na urlopie i nic nie wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 28.08.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Gaspol w Tarnowskich Górach ( przy obwodnicy, skrzyżowanie z ul. Górniczą ) Na stronie intern. Gaspolu wybierz kontakt - kontakt z handlowcem " butle przemysłowe" - śląskie , i miasto ,powinieneś znaleźć najbliżej w swojej okolicy. Cena butli 30 kg u mnie : 140 zł a butli 33 kg 154 zł ( do negocjacji).http://www.gaspol.pl/pl/kontakt.php?pid=97&nrProduktuPoczatkowego=6#goraMapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.08.2009 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 O kurka, czytam te Wasze posty i włos mi się jeży trochę... Mam więc pytanie o schnięcie wylewek : we wtorek mam wylewki. Wszędzie podłogówka. Niestety, nie mam możliwośći wygrzania podłogówki - podłączenie do gazu dopiero 18-tego grudnia. Glazurnika umawiam sobie na kładzenie płytek na tejże podłodze na drugą połowę / koniec października, czyli DWA MIESIĄCE PO WYLEWKACH. CZY WYLEWKI ZDĄŻĄ WYSCHNĄĆ PRZEZ TE 2 MIESIĄCE ŻEBY SPOKOJNIE KŁASĆ NA NIE PŁYTKI ??? Pan od wylewek zapewnia, że spoko - dwa miesiące spokojnie wystarczą, a pan od glazury powiedział mi, że położy... ale na moją odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 29.08.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 we wtorek wylewki (2.09) czyli po 4 tygodniach możesz odpalić podłogówkę. Cykl trwa drugie 28 dni czyli 27 października skończy się wygrzewanie. Czy będzie już elegancko wyschnięte? Trudno powiedzieć Wypożycz ze dwa osuszacze kondensacyjne (około 35-45PLN za dobę) i susz przez te 4 tygodnie kiedy się będzie ogrzewać. BTW. Ja mam teraz dwie baterie po dwie butle i automatyczny reduktor. Grzeję już podłogówkę 10 dni i wciąż leci z pierwszej baterii. Kocioł Vaillant 18kW, nieprzestrojony sprzętowo tylko programowo na propan. Aha. I grzejesz tylko propanem! Nie bierzesz mieszanki propan-butan, tylko sam propan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 29.08.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 O kurka, CZY WYLEWKI ZDĄŻĄ WYSCHNĄĆ PRZEZ TE 2 MIESIĄCE ŻEBY SPOKOJNIE KŁASĆ NA NIE PŁYTKI ??? Tymczasowa instalacja gazowa (nie licząc kaucji) + wypożyczenie osuszaczy na 25 dni to jakieś 3000PLN. Keep it in mind! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.08.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Aha. I grzejesz tylko propanem! Nie bierzesz mieszanki propan-butan, tylko sam propan! Dlaczego? jakieś problemy z butlami przy mieszankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 29.08.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Aha. I grzejesz tylko propanem! Nie bierzesz mieszanki propan-butan, tylko sam propan! Dlaczego? jakieś problemy z butlami przy mieszankach? Problemów z mieszankami nie ma (całą zimę brałem propan-butan), chyba że tryllu to dobrze uzasadni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 29.08.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 vaillan wymaga czystego propanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.08.2009 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 O kurka, CZY WYLEWKI ZDĄŻĄ WYSCHNĄĆ PRZEZ TE 2 MIESIĄCE ŻEBY SPOKOJNIE KŁASĆ NA NIE PŁYTKI ??? Tymczasowa instalacja gazowa (nie licząc kaucji) + wypożyczenie osuszaczy na 25 dni to jakieś 3000PLN. Keep it in mind! Tryllu, czyli OBOWIĄZKOWO MUSZĘ "ODPALIĆ PODŁOGÓWKĘ" ? Przez 2 -3 miesiące wylewki nie wyschną same ? Przyznam, że koszt "tymczasowej instalacji gazowej" ( 3 tys. ) przeraził mnie trochę ! Wirecki, widzę, że mamy podobny problem, hahaha ! I co TY zrobisz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 30.08.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 vaillan wymaga czystego propanu Gdzie to pisze w instrukcji że tylko GZ50 i propan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 30.08.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Wirecki, widzę, że mamy podobny problem, hahaha ! I co TY zrobisz ??? Na razie rozpoznaję temat, wylewki miałem 1 lipca, do zimy jeszcze troche czasu. Problem wziął się stąd ze gaz miał być 30 wrzesnia w tym tygodniu powiedzieli mi ze do 31 stycznia. cos sie wymysli, ale pewnie piec plus butle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 30.08.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Gdzie to pisze w instrukcji że tylko GZ50 i propan? http://www.vaillant.pl/stepone2/data/downloads/18/35/00/ii_ecotec_plus_pro.pdf Strona 6, podpunkt 3.1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 30.08.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Tryllu, czyli OBOWIĄZKOWO MUSZĘ "ODPALIĆ PODŁOGÓWKĘ" ? Przez 2 -3 miesiące wylewki nie wyschną same ? Przyznam, że koszt "tymczasowej instalacji gazowej" ( 3 tys. ) przeraził mnie trochę ! Może będzie trochę taniej Powiem Ci tak. Ja zrobiłem swoje wylewki w połowie maja. Trzymałem je pod folią przez tydzień a potem schły W lipcu miały 8-9% wilgotności - wszystko zależy od pogody. Potem wstawiłem dwa osuszacze i od 2 tygodni grzeję (z przerwami). Dwa osuszacze przez 20 dni to w najlepszym przypadku 1400PLN. Do tego dwie butle 33kg z propanem to jest 300-350PLN. Do tego trójniki, reduktor, wężyki i instalacja - minimum 500PLN. Masz razem 2200PLN Nie liczę kaucji za butle bo zwrotna, ale mnie skasowali 4x350PLN Pocieszę Cię jeszcze. Ze dwa tygodnie wygrzewania powinny wystarczyć Ten cykl 28-29 dni stosuje się (wg. zapewnień profi instalatorów) przy nowym jastrychu, co skończył właśnie 28 dni. W moim 3 miesięcznym jastrychu wystarczy odpalić i grzać przez dwa tygodnie - chodzi o to, żeby wilgoć z głębszych pokładów podłogi wyszła górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.08.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Rozumiem. Ja mam podłączenie 18-tego grudnia... a super kalfekarza od podłóg mam pod koniec października. I znów dylemacik co robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.08.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Tryllu, czyli OBOWIĄZKOWO MUSZĘ "ODPALIĆ PODŁOGÓWKĘ" ? Przez 2 -3 miesiące wylewki nie wyschną same ? Przyznam, że koszt "tymczasowej instalacji gazowej" ( 3 tys. ) przeraził mnie trochę ! Może będzie trochę taniej Powiem Ci tak. Ja zrobiłem swoje wylewki w połowie maja. Trzymałem je pod folią przez tydzień a potem schły W lipcu miały 8-9% wilgotności - wszystko zależy od pogody. Potem wstawiłem dwa osuszacze i od 2 tygodni grzeję (z przerwami). Dwa osuszacze przez 20 dni to w najlepszym przypadku 1400PLN. Do tego dwie butle 33kg z propanem to jest 300-350PLN. Do tego trójniki, reduktor, wężyki i instalacja - minimum 500PLN. Masz razem 2200PLN Nie liczę kaucji za butle bo zwrotna, ale mnie skasowali 4x350PLN Pocieszę Cię jeszcze. Ze dwa tygodnie wygrzewania powinny wystarczyć Ten cykl 28-29 dni stosuje się (wg. zapewnień profi instalatorów) przy nowym jastrychu, co skończył właśnie 28 dni. W moim 3 miesięcznym jastrychu wystarczy odpalić i grzać przez dwa tygodnie - chodzi o to, żeby wilgoć z głębszych pokładów podłogi wyszła górą Tryllu, no to mnie pocieszyłeś. Oki, zgłębię temat i zobaczymy. Dzięki za rady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 30.08.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Gdzie to pisze w instrukcji że tylko GZ50 i propan? http://www.vaillant.pl/stepone2/data/downloads/18/35/00/ii_ecotec_plus_pro.pdf Strona 6, podpunkt 3.1.4 To teraz wiem ,że miałem " farta" nie wybierając Vaillanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 30.08.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 a jaka to jest różnica w tym gazie tak naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 30.08.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 a jaka to jest różnica w tym gazie tak naprawdę Taka jak benzyny PB95 a PB 98, ja wolę jeżdzić na ...98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.08.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Zrobiłem małego testa, żeby sprawdzić czy wylewki z poczatku lipca są suche czy wilgotne. Zgodnie z sugestią znalezioną na forum. Przykleiłem dwa dni temu kawałek (60x40cm) folii szczelnie taśmą do wylewki. Dziś po oderwaniu okazało się, że folia jest zupełnie sucha. Czy to oznacza, że wylewki wyschły? Czy wygrzewanie podogówki jest potrzebne zawsze czy tylko jeśli od jej wykonania do klejenia/kładzenia okładziny mija niewiele czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 20.09.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 a ile czasu od uruchomienia czeka się na ciepłą podłogę przy wygrzewaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts