lazik 23.09.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 nie widzę problemu z wygrzewaniem jak się ten gaz ma. Gazownik obiecywał gaz na wrzesień a teraz mówi o styczniu. Nie pytaj gazownika a weź do rączki umowę. W niej masz jasno napisane ile i do kiedy mają czas na zrobienie przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.09.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 dalej nie wiem co mam robić Bo jeżeli trzeba to muszę kupić kominek z p.w. i podłączyć do instalacji bo nie mam jeszcze gazu w domu. Ale szczerze mówić wolałbym uniknąć zakupu kominka i pozostawienia go na zimę w domu bo po wygrzaniu podłogówki to musiałbym wodę i tak spuścić bo nie będę tam chodził dziennie zapalać w kominku. Podobnie jak Lazik wogóle nie wygrzewałem podłogi - nie wygrzewałem bo nie miałem możliwości - po zrobieniu jastrychu / z miksokreta / - po około 2 miesiącach miałem umówioną ekipę kafelkarzy - a kocioł miałem jeszcze nie podłączony - jakbym chciał przełożyć kafelkarzy i najpierw uruchomic kocioł i wygrzać podłogę - musiałbym czekać na układanie kafli ponad pół roku - a wprowadzać się trzeba było - nie było zmiłuj ... Kafle na podłodze ułożone , po włączeniu kotła i uruchomieniu podłogówki / delikatnie rzeczjasna / żadnych problemów nie miałem - nic nie popękało , nie poodpadało etc ... Także - nie taki straszny diabeł jak go malują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.09.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Hmmmmmm.... u mnie jest taka sama sytuacja. Super kafelkarz "zwarty i gotowy do pracy".... a gaz dopiero w grudniu. Ech, te budowlane dylematy... Ja się wykończę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 23.09.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 pablitoo Podobnie jak Lazik wogóle nie wygrzewałem podłogi - nie wygrzewałem bo nie miałem możliwości - po zrobieniu jastrychu / z miksokreta / - po około 2 miesiącach miałem umówioną ekipę kafelkarzy - a kocioł miałem jeszcze nie podłączony - jakbym chciał przełożyć kafelkarzy i najpierw uruchomic kocioł i wygrzać podłogę - musiałbym czekać na układanie kafli ponad pół roku - a wprowadzać się trzeba było - nie było zmiłuj ... Kafle na podłodze ułożone , po włączeniu kotła i uruchomieniu podłogówki / delikatnie rzeczjasna / żadnych problemów nie miałem - nic nie popękało , nie poodpadało etc ... Także - nie taki straszny diabeł jak go malują ... dziękuje bardzo za informację nie będę wygrzewał podłogówki, poczekam do przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.09.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 nie widzę problemu z wygrzewaniem jak się ten gaz ma. Gazownik obiecywał gaz na wrzesień a teraz mówi o styczniu. Nie pytaj gazownika a weź do rączki umowę. W niej masz jasno napisane ile i do kiedy mają czas na zrobienie przyłącza. Jaką umowę? Cwani są, nie chcą jej podpisać, to dla nich zobowiązanie. A do rączki..... a... nie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 03.10.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A tak z innej beczki, to ile macie czego w podłgówce?tzn. ile styro, jaka gruba mata pod rurki(3? 5?) i jaka gruba wylewka na tym wszystkim? Może nie ten wątek na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 03.10.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Parter: 5cm styro + 6cm styro + folia w kratkę + rura pex/al/pex przypinana spinkami do styro, na to 6-8cm wylewki (z grubością różnie bo chudziak był nierówny).Poddasze : 3cm styro + folia w kratkę + rura pex/al/pex 7cm wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 04.10.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 A tak z innej beczki, to ile macie czego w podłgówce?tzn. ile styro, jaka gruba mata pod rurki(3? 5?) i jaka gruba wylewka na tym wszystkim? Może nie ten wątek na to pytanie chudziak - potęrzny - na dwóch poziomach 15 i 20cm odpowiednio - to niestety moja nieprzemyślana strategia dotycząca chudziaka z gruszki - do pomocy wziąłem tylko kolegę no i zwyczajnie nie daliśmy rady (a był lipiec i baardzo gorąco więc wyschło moment) to było w granicach 8-15cm straszne góry i doliny, ,następnie przed położeniem izolacji wziąłem ekpię z mixokretem i wyrónali posadzki - zrobiło się na jednej części 15cm na drugiej 20cm (razem z tym chudziakiem z gruchy) na te róne już powierzchnie położyłem dysperbit na to bardzo grubą folię i styro - pod podłogówkę5-10cm (w zależności od możliwości, w pokojach gdzie nie mam podłogówki jest 10cm, niestety poza jednym pokojem gdzie wyszło tylko 5cm- tam kupiłem droższą organikę ufff ale epistoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.10.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Podłoga na gruncie: styro 2x 5cm, wylewka 7 cm, pietro : styro 5cm , wylewka 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 04.10.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedz. U mnie ma być 7styro+3cm maty pod rurki i 5cm wylewki. Starczy tego wszystkiego? trochę nam pokrzyżował plany otwór tarasowy Wylewka nie będzie za cieńka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 05.10.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Jeżeli te 5cm wylewki to wysokość już ponad rurą od podłogówki to wystarczy, ale jeżeli 5cm -(minus) grubość rury, to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.10.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Słyszałam od wylewkarza podobnie.Że 5 cm to absolutne minimum, z tym, że już tej samej "czystej wylewki". U mnie wyszło tak : - folia- 10 cm styropianu ( 2 x po 5 cm ) - folia "podłogówkowa"- rurki podłogówki- 6 - 6,5 cm wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 27.10.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 witajcie,czy takie wygrzewanie wylewki pod podłogi wystarczy?1 dzień -20st2dz-25st3dz-25st4dz-30st5dz-35st6dz-30st7dz-25st cykl zamierzam powtórzyć jeszcze raz. mam ogrz. podłogowe wodne -rurki co 10cm, wylewka 5cm robiona 2 września.podłogi chce zacząć kłaść 9listopada pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 27.10.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 nie doczytałem albo nie ma kiedy te grzanie trzeba zacząć tydzień po wylewkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazia22 28.10.2009 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Mam pytanie . Czy zrobienie w listopadzie wylewki z mixokreta to rozsadne? Czy nie bedzie za zimno? Prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.10.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 nie doczytałem albo nie ma kiedy te grzanie trzeba zacząć tydzień po wylewkach Nie tydzień po. Wylewki muszą schnąć 28 dni "normalnie". Bez wspomagaczy. Po owych magicznych 28 dniach dopiero wygibasy z wygrzewaniem itp. Wygrzewanie podłogówki powinno trwać koło 2 - 3 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.10.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 nie doczytałem albo nie ma kiedy te grzanie trzeba zacząć tydzień po wylewkach Nie tydzień po. Wylewki muszą schnąć 28 dni "normalnie". Bez wspomagaczy. Po owych magicznych 28 dniach dopiero wygibasy z wygrzewaniem itp. Wygrzewanie podłogówki powinno trwać koło 2 - 3 tygodni. Wszystko pięknie i ładnie - jak to w teorii bywa ... - ale rzeczywistość bywa bardziej prozaiczna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.10.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Jak ze wszystkim, hahaha ! Ja w dwóch małych pomieszczeniach postanowiłam zaryzykować - kładę właśnie płytki bez wygrzewania podłogówki ( gaz dopiero za miesiąc - dwa ). Wylewki mają już dwa miesiące ( robione 1 września ). Uda się, albo nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.10.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Jak ze wszystkim, hahaha ! Ja w dwóch małych pomieszczeniach postanowiłam zaryzykować - kładę właśnie płytki bez wygrzewania podłogówki ( gaz dopiero za miesiąc - dwa ). Wylewki mają już dwa miesiące ( robione 1 września ). Uda się, albo nie uda. Nie wygrzewałem wogóle mojej podłogi - jak zreszta opisałem to wcześniej - i co ? - i nic - już ponad 3 lata jak mieszkam w domu - podłoga cała , nic nie popekało , pokruszało , kafle na podłogach z podłogówką całe , podłogówka grzeje pieknie etc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.10.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Super, ja też na to liczę. To trzymaj kciuki za moją podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts