Darek1719499676 14.08.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, trochę szpeci , prawda? więc proszę o pomysły na jej zabudowę, mile widziane foto lub lub linki do Waszych albumów na których widać Wasze pomysły. I gdzie schować ten hydrofor? Dzięki i pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2018 przez Redakcja usunięcie nieaktywnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 14.08.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Podczepiam sie po ten temat poniewaz tez chcę zabudować swoją studnię. Jezeli chodzi o ciebie to mozesz zrobic tak samo jak ja to widze u siebie. Na twoim zdjeciu widac ze masz obudowane slupki ceglami klinkierowymi, wiec bedzie pasowac obudowa z takich samych cegiel. Tylko zeby obudowac kregi ceglami trzeba najpierw wykonac wokol studni fundament. Jak ubic piasek pod taki fundament ? (maszyna moze spowodowac ze zrobi sie kurzawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 14.08.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 No cóż. Ja też się podczepiam bo jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.08.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) hmm na początek z tym hydroforkiem to przypominam że czasem w Polsce jest zima /okolice Poznania???? nie Afryka : a potem do koloru do wyboru: http://images.google.com/images?q=studnia&hl=pl&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w Edytowane 21 Marca 2018 przez Redakcja usunięcie nieaktywnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.08.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam. W latach siedemdziesištych (kiedy były kartki na cukier) pracowałem podczas wakacji na plantacji wikliny w okolicach Przeworska (podkarpackie). Tam, w okolicach centrum tej plantacji, kierownictwo miało swojš siedzibę, a obok niej była studnia z kręgów betonowych. No i kawałek mojej pracy, to była pomoc fachowcom, którzy przerabiali tš studnię na styl retro. M. in. cała powierzchnia boczna została obłożona korš dębowš, postawiony został żuraw (czy kto dzisiaj wie, co to takiego?) do wycišgania (teoretycznie) wody wiaderkiem, a samo wiaderko zostało wykonane z klepki dębowej (co jak beczulka). Studnia, nawet z niezbyt dużej odległoci wyglšdała całkiem, całkiem.No, ale i sama siedziba, chociaż murowana z pustaków, też była przerabiana na chłopskš, starożytnš chatę. Jak to do końca wyszło, nie wiem, bo wakacje się skończyły, a ja już tam nigdy w życiu nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 15.08.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 A może tak? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c11952d9926a47d4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 15.08.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 http://images1.fotosik.pl/136/c11952d9926a47d4.jpg OO... Udało sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert-aw 15.08.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 a ja w inną stronę zrównaj wszystko z gruntem, hydrofor przenieś w inne miejsce lub umieść w studni a potem posadż na studni kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 15.08.2006 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 beton 44 - hydrofor służy tylko w sezonie do podlewania, na zimę bedzie schowany. Podoba mi sie wersja ze zrównwniem z gruntem, hydrofor w ten sposób schowa sie za żywopłotem z ligustru, który widać na zdjęciu. Moja kuzynka schowała za takim żywołotem całą studnię z ręczną pompą .Ligustr przycina w taką niby-kulę. Jest to oryginalna ozdoba ogrodu.Dziękuję i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznurka 05.06.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 jak się zabrac do obłozenia studni kamieniem polnym?czy to jest mocno skomplikowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 05.06.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Moja studnia jest przykryta betonową pokrywą z włazem z grubej blachy. Całe to obrzydlistwo wystaje z gruntu jakieś 10-15cm. Tymczasowo na pokrywie i wkoło studni położyłem luzem duże kamienie polne różnych kształtów i rozmiarów, a no środku tej sterty kamieni dużą donicę z agawą. W rezultacie wystającego z ziemi kręgu i pokrywy nie widać wcale, wygląda to całkiem nieźle, więc tymczasowe rozwiązanie stało się docelowym. Gdy potrzebuję użyć włazu, to odwalam parę kamieni. Kłopot niewielki, bo wchodzić do wnętrza studni trzeba tylko parę razy do roku - głównie aby włożyć wiosną lub wyjąć przed zimą pompę ogrodową.PozdrawiamFlexus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts