rewa 14.08.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Potrzebuję pomocy w usunięciu duzych ilości chrzanu z pola ,które próbuję przeksztalcic w działkę. Randap na to nie pomaga i niewiem czym moge to zniszczyć.Będę wdzięczna za każdą pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 14.08.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 U mnie działał i zniszczyłem nim chrzan na działce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.08.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Proponuję Roundup 1:1 z wodą i pędzelek, wystarczy środek pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.08.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 a poptem nie ma czego dodac do kiszenia ogórków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 16.08.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 a poptem nie ma czego dodac do kiszenia ogórków Ba sadzenie ogórków też znacznie redukuje ilość chrzanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 16.08.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 A moze by tak zagospodarować tą plantację, uruchomić małą przetwórnię chrzanu i do marketów wstawiać.?Mógłby być dobry interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelm 16.08.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Potrzebuję pomocy w usunięciu duzych ilości chrzanu z pola ,które próbuję przeksztalcic w działkę. Randap na to nie pomaga i niewiem czym moge to zniszczyć.Będę wdzięczna za każdą pomoc. Pozdrawiam. Czy to na pewno chrzan a nie szczaw tępolistny lub kędzierzawy? Tak czy owak, spróbuj Starane zmieszane z Chwastoxem. W sklepie powinni pomóc ustalić proporcje. To skuteczna mieszanka na chwasty dwuliścienne głębokokorzeniące się. Inna sprawa, o tej porze oprysk nie będzie superskuteczny. Najlepiej na wiosnę, na młode liście roślin, albo po skoszeniu i odczekaniu na nowe intensywnie odrastające liście - aby wchłonęły jak najwięcej środka. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewa 16.08.2006 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam.Dzięki choć za to co jest spróbuję z Randapem wstrzykiwanie do środka, zobaczymy co to pomoże.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 17.08.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ja też proponuję wykopać, korzenie zetrzeć, pakować w słoiki i na targ do mista jechać. Przy czym na słoikach napisać trzeba, a że to produkt ekologicny wg babcinej receptury sprzed 200 lat. Sukces murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.08.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ja też proponuję wykopać, korzenie zetrzeć, pakować w słoiki i na targ do mista jechać. Przy czym na słoikach napisać trzeba, a że to produkt ekologicny wg babcinej receptury sprzed 200 lat. Sukces murowany. ale lepiej niewspominac ze juz 10 razy Roundup-em był traktowany i nic mu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.08.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ja też proponuję wykopać, korzenie zetrzeć, pakować w słoiki i na targ do mista jechać. Przy czym na słoikach napisać trzeba, a że to produkt ekologicny wg babcinej receptury sprzed 200 lat. Sukces murowany. ale lepiej niewspominac ze juz 10 razy Roundup-em był traktowany i nic mu .... a na placu to jakie warzywka kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.08.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ja też proponuję wykopać, korzenie zetrzeć, pakować w słoiki i na targ do mista jechać. Przy czym na słoikach napisać trzeba, a że to produkt ekologicny wg babcinej receptury sprzed 200 lat. Sukces murowany. ale lepiej niewspominac ze juz 10 razy Roundup-em był traktowany i nic mu .... a na placu to jakie warzywka kupujesz? nie przesadzaj Majeczko ... na placu to max 8 razy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulcia 17.08.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Mi się zdaje ze trzeba wszystko usunąć ręcznie jak randap nic nie daje . albo zaorać i wyciągnąć jakąś maszyną rolniczą - chrzan ma mniejsze korzenie niż korzenie drzew ja mam większy problem bo muszę wyciągac korzenie drzew a było i jest ich od groma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 17.08.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 albo zaorać i wyciągnąć jakąś maszyną rolniczą To jakim Caterpillarem albo JCB tylko niech głęboko bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelm 17.08.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam. Dzięki choć za to co jest spróbuję z Randapem wstrzykiwanie do środka, zobaczymy co to pomoże. Pozdrawiam. Uff...... Herbicydy o działaniu układowym takie jak Roundup czy Starane wchłaniane są głównie przez powierzchnię liści, po czym wędrują poprzez tkanki roślin, także do korzenia, powodując zamarcie całego osobnika. Wstrzykiwanie - naprawdę szkoda Twojej pracy. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 17.08.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Roundup zniszczy chrzan lecz trzeba opryskać roztworem o większym steżeniu dpkładnie pokrywając cieczą liście.Zabieg ten powinno się wykonać w czasie intensywnego wzrostu rośliny (maj-czerwiec).Korzenie zostaną zniszczone na dośc dużą głebokość. Może sie zdarzyć, że będą wybijać (nawet w nastepnym roku) jeszcze jakieś anemiczne roślinki chrzanu ale wtedy wystarczy już nawet motyka aby go „zdusić". ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts