miol 15.08.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 WitamJeszcze nie rozpocząłem budowy ale jestem na etapie planowania łazienki i ze względu na brak wanny chcemy prysznic z głębokim brodzikiem. I tu jest mały problem bo jak zobaczyłem taki brodzi w rzeczywistości to trzeba do niego robić schodki a że jestem na etapie planowania to pomyślałem, że może zrobić wgłębienie w trakcie wylewania chudziaka i wpuścić brodzik. Brodzik taki potrzebuje jakies 42cm miejsca (28cm + 14cm na syfon. Dodatkowo może jeszcze zmniejszyć grubość ocieplenia na 5cm i wtedy tylko będzie wystawał 15cm. Czy ktoś z Was ma podobne rozwiązanie i mógłby się podzielić doświadczeniem i czy nie ma problemu z montażem syfonu no bo tak naprawdę to po wpuszczeniu brodzika nie będzie dostępu do niego. Czy w ogóle da się tak zamontować brodzik a może lepiej będzie wymurować taki głęboki brodzik? Dodatkowo pytanie odnośnie brodzika, jaki jest wygodniejszy półokrągły narożny 90x90 czy prostokątny 100x80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raru1 15.08.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam.Syfon zamontujesz zawsze,wystarczy że kupisz taki ,który czyści i montuje się od góry.Murowany moim zdaniem jest o wiele lepszy,ponieważ możesz dopasować jego kształt i wymiary do reszty łazienki ,szczególnie jeżeli nie ma w niej za dużo miejsca,no i odpada brodzik ,z którym nie wiadomo co będzie za kilka lat.Przy natrysku murowanym trzeba jednak zadbać o porządną izolacje przeciwwilgotnościową .ale nie jest to duży koszt-folia w płynie +taśma ok.100.-.Zdecydowanie wygodniejszy jest 100x80 przy czym bateria musi znajdować się na węższej ściance,a po drugiej stronie znajdzie się m-ce na siedzisko.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts