pawerx 15.08.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 5 tydzień załatwiam kredyt w mbanku. ciagle brakuje tego lub smego. nawet nie wiedza jakie powinno byc oprocentowanie tego kredytu 2,75% albo 3,05%. Ekipa w przyszłym tygodniu poprosi o pieniądze. W hurtowniach nie popłacone za materiały. Konta wyzerowane. Mozna sie załamać. Nie polecam nikomu kredytu w Mbanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 15.08.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 5 tydzień załatwiam kredyt w mbanku. ciagle brakuje tego lub smego. nawet nie wiedza jakie powinno byc oprocentowanie tego kredytu 2,75% albo 3,05%. Ekipa w przyszłym tygodniu poprosi o pieniądze. W hurtowniach nie popłacone za materiały. Konta wyzerowane. Mozna sie załamać. Nie polecam nikomu kredytu w Mbanku. Chyba trochę przesadzasz. Sam napisałeś, że "ciagle brakuje tego lub smego". mBank się do tego przyłożył? Ja zebrałem wszystkie dokumenty i mój wniosek był rozpatrzony w dwa dni. Kwestia ustanowienia zabezpieczenia, to już inna historia, ale bank na to też nie ma za dużego wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawerx 15.08.2006 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Chciałbym przesadzac, ale iglaki na swojej działce.Złozyłem komplet dokumentów(tak twierdzili). po 4 tygodniach zdecydowali, że wysla gościa do fotografowania mojego mieszkania ?? Nie sa w stanie powiedziec jakie bedzie oprocentowanie i ile bedzie opłat okołokredytowych.Mimo naszej wysokiej zdolnosci kredytowej i wkładu własnego juz zainwestowanego traktują mnie jak potencjalnego hazardziste ktory chce przwalic ich 300000zł w kasynach Las Vegas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 16.08.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Nawet mnie nie strasz... lada dzień składam wniosek z kompletem domumentów plus kilka na wszelki wypadek i mam nadzieję, że w te 15 dni roboczych się wyrobią bez problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 16.08.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Nawet mnie nie strasz... lada dzień składam wniosek z kompletem domumentów plus kilka na wszelki wypadek i mam nadzieję, że w te 15 dni roboczych się wyrobią bez problemu... Jezeli nie musicie nie bierzcie kredytu w mbanku. dostałem połbie u nich. Zebrałem komplet dokumentów, zapłaciłem za wycenę i wtedy dopiero stwierdzili że nie dadzą kredytu mam wpis w BIK (biuro informacji kredytowej) że zalegałem z zapłata jakiegoś kredytu. Jak się później okazało sprawa dotyczyła zaległości wynoszącej kilka zł (została zapłacona z opóźnieniem 37 dni) Na moje tłumaczenia i wyjaśnienia czego to opóźnienie dotyczyło usłyszałem odpowiedź że tak zadecydowano w centrali i koniec. Przeniosłem się do GE Money Bank. Ci w mbanku w ogóle nie mają pojęcia i doświadczenia w udzielaniu kredytów, przynajmniej większość z nich. Do trzymania pieniędzy to dobry bank ale do brania kredytu nie. Nie obchodzi ich nawet to że jesteś ich klientem od kilku lat (łatwo mogą prześledzić zapisy na koncie) i dobrze cię znają a ponadto znacznie przekraczasz zdolności kredytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawerx 16.08.2006 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 15 dni mówisz ? Życzę powodzenia. Ja załatwiam szybki kredyt gotówkowy w BZWBK by opłacić rachunki i kontynuować budowę. Radzę Ci złożyc wnioski także do innych banków. Ja tak nie zrobiłem i to był błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 16.08.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Jezeli nie musicie nie bierzcie kredytu w mbanku. dostałem połbie u nich. Zebrałem komplet dokumentów, zapłaciłem za wycenę i wtedy dopiero stwierdzili że nie dadzą kredytu mam wpis w BIK (biuro informacji kredytowej) że zalegałem z zapłata jakiegoś kredytu. Jak się później okazało sprawa dotyczyła zaległości wynoszącej kilka zł (została zapłacona z opóźnieniem 37 dni) Na moje tłumaczenia i wyjaśnienia czego to opóźnienie dotyczyło usłyszałem odpowiedź że tak zadecydowano w centrali i koniec. dlatego radze na pprzyszlosc przed staraniem sie o wziac informacje z BIKu na swoj temat. Tam wbrew pozorom maja siostry tez niezly bur.. Np. ja nie mialam w swoich aktach wpisanego kredytu studenckiego, a kolezanka miala . goike A tak w ogole to slyszlam, ze banki do konca moga nie powiedziec czemu nie chca dac ci kredytu, wiec miales szczescie ze chociaz na koniec ci powiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 16.08.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Tylko z daleka od Millenium, dobrze radzę. Po ośmiu tygodniach dowiedziałm się, że inwestycje można u nich prowadzić tylko 1 rok pomimo wczesniejszych ustalonych 24 m-cy. Czy normalne jest żadanie hipoteki kaucyjnej na poziomie 306000, kiedy biore tylko 180 000 kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 16.08.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Tylko z daleka od Millenium, dobrze radzę. Po ośmiu tygodniach dowiedziałm się, że inwestycje można u nich prowadzić tylko 1 rok pomimo wczesniejszych ustalonych 24 m-cy. Czy normalne jest żadanie hipoteki kaucyjnej na poziomie 306000, kiedy biore tylko 180 000 kredytu? troche z tym prowadzeniem inwestycji nie tak - z tego co nam powiedziano, wystarczy napisac pisemko z prosba o przedluzenie inwestycji i jest ono pozytywnie zalatwiane niestety hipoteka zawsze jest wyzsza niz brany kredyt, inne banki tez taka hipoteke wyzsza wpisuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 16.08.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Ja mam tam tylko konto i dostałam od nich ofertę na kartę kredytową, więc dzwonie do nich i mówię oki, chcę. W pisemku kierowanym do mnie był podany limit tej karty dla mojej osoby. I tu się przyjemności kończą, bo katrę dostałam dopiero po 2 miesiącach w dodatku zamiast obiecanego limitu dostałam 700zł, normalnie śmiech na sali, nigdy bym nie poszła do nich po kredyt, nie lubię opierniczać ludzi przez telefon, jak jestem wściekła wolę iść porozwalać biurka na miejscu w banku Ciekawe czy tak samo jest z kredytem, że zamiast 300tyś, dadzą ci 70tys, bo tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 16.08.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 (...)i wtedy dopiero stwierdzili że nie dadzą kredytu mam wpis w BIK (biuro informacji kredytowej) że zalegałem z zapłata jakiegoś kredytu. Jak się później okazało sprawa dotyczyła zaległości wynoszącej kilka zł (została zapłacona z opóźnieniem 37 dni) Na moje tłumaczenia i wyjaśnienia czego to opóźnienie dotyczyło usłyszałem odpowiedź że tak zadecydowano w centrali i koniec. I koniec. Ale winien jesteś TY. Bank ma swoje procedury i w ich ocenie możesz być niewiarygodny. Niestety. Ci w mbanku w ogóle nie mają pojęcia i doświadczenia w udzielaniu kredytów, przynajmniej większość z nich. A skąd wiesz, że WIĘKSZOŚĆ? Liczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 17.08.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 15 dni mówisz ? Życzę powodzenia. Ja załatwiam szybki kredyt gotówkowy w BZWBK by opłacić rachunki i kontynuować budowę. Radzę Ci złożyc wnioski także do innych banków. Ja tak nie zrobiłem i to był błąd. Jestem optymistą, prawda. Składam wnioski "ubezpieczające" jeszcze do dwóch banków. Jestem którąś tam z kolei osobą biorącą kredyt na działkę wydzieloną z całej grupy działek, proawdopodobnie będę posiłkował się osobą z expandera, która na te działki załatwiała już kredyty i zna sprawę - w sumie z ciezko gromadzonych przeze mnie dokumentów ona juz większość ma. Co ciekawsze ma też dokumenty, których mbank wymagał dodatkowo dla tych działek do rozpatrzenia wniosków. I ona mnie jeszcze bardziej zadziwiła, bo powiedziała, że 6 dni roboczych - nie wiem już sam, może ma jakieś konkretne kontakty, bo jest z expander prestige?? Wiem, że napiszecie, że expander to zdziercy, ale może to jakiś boom kredytowy, bo za diabła poniżej tego co dawał mi expander zejść nie mogłem - jedynie opłatę wekslową utargowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dord 19.08.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 w mBanku nie wiedzą jakie oprocentowanie ponieważ na dniach wzrasta właśnie do 3,05% i to może być powodem niewiedzy. Styuacja związana z sytuacją na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 20.08.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witam, ja już mam kredyt w M-banku, ale gdybym wiedziala, że tak to będzie to bym zrezygnowała na samym początku . Kredyt załatwiany przez Expandera, który wywiozał sie znakomicie, tylko problem tkwił po stronie m-banku. Ciągle tylko tłumaczenia Ich, że Mają za dużo wniosków do rozpatrzenia i tylko "w przyszlym tygodniu napewno". Wniosek kredytowy z kompletem wszytskich potrzebnych dokumentów do M-banku zostal wysłany 30 maja, decyzje (pozytywną) otrzymaliśmy 13 lipca, umowę kredytową podpisaliśmy 9 sierpnia a kasa na koncie była dopiero 17 sierpnia. W między czasie trzeba było trzy razy przynosic im zaświadczenie o niezaleganiu w ZUSie. Wolne żarty a na domiar wszystkiego, Sami ustalili nam transze, z czego pierwsza najmniejsza. Jedno co mnie cieszy w tym kredycie, to to, że niewymagają faktur ani rachunków tylko zdjęcia, które samemu sie przesyła mailem i na Ich podstawie uruchamiają kolejną transze oczywiście trzeba też wniosek wypełnic. Może Was moje doświadczenie z tym bankiem czegoś nauczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 20.08.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 w mBanku nie wiedzą jakie oprocentowanie ponieważ na dniach wzrasta właśnie do 3,05% i to może być powodem niewiedzy. Styuacja związana z sytuacją na rynku Z penego źródła - w sensie, że jest ono wiarygodne, ale bliżej nieokreślone - wiem, że mBnak będzie przechodził LIBOR. Klienci, którzy mają już kredyt dostana ofertę przejścia na nowe warunki, ale również będą mogli kontynuować umowę na zasadzie ustaleń zarządu.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł297 21.08.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witam Ja również potwierdzam niekompetęcję w mbanku... Niestety bank ten kosztował mnie ponad 1000 zł i dwa miesiące straconego czasu czyli następne 2000 zł za wynajem mieszkania... Przez cały czas byłem zwodzonyprzez bank lub expandera że wszysko jest na dobrej drodze... Mbank co i rusz wymagał dziwnych zaświadczeń od zbywcy nieruchomości np . o połączeniu działek na której stoi nieruchomość mimo że dopiero co zostały podzielone itp, po dwóch miesiącach podstawili mi umowę, która była inna niż ta którą dostałem jako wzór na początku, do tego nie uznali mi wkładu własnego (ponad 20 %). Wycenili nowy dom 140 m w Warszawie po ukończeniu inwestycji na 310 tys.zł. Zagubili mi kilka dokumentów. Expander z koleji po zebraniu dokumentów nie przejawił żadnego zainteresowania sprawą. Po złożeniu dokumentów w GE dostałem kredyt w 7 dni roboczych a po 12 dniach miałem pieniądze na kacie, umowa była w kilku punktach lepsza niż w mbanku i oprocentowanie też lepsze o prawie 1% a to chyba nie mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 25.08.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Pod koniec lipca złożyliśmy wszystkie( które oczywiście potrzebowali na daną chwilę) dokumenty do MBanku, minął już ponad miesiąc a my stoimy w miejscu. We wtorek złożyłam dyspozycję telefonicznie o założeniu rachunku, do teraz nie moge zrozumieć jak to mozliwe, że założenie rachunku może trwac 2 tygodnie!!!! trzy dni temu okazało się że nie mają wszystkich dokumentów, które mąż mimo wszystko dostarczył. Doradca z Open Finance po poinformowaniu nas o tym - nie odbierał już telefonów. Raczył zadzwonił dzisiaj ,że jednak ten dokument się odnalazł. Nie sądziłam, że przeniesienie kredytu do MBanku to TAKI PROBLEM. Tyle się naczytaliśmy na forach, że pracownicy MBanku gubią dokumenty- aż się nie chciało wierzyć. Okazuje się to jednak jak najbardziej możliwe. Koszmar. Już żałuję zmiany banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezzz 25.08.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Gdy już się ma konto w mBanku, działa ono bez zarzutu, ale faktycznie formalności przy jego otwieraniu przyprawiają o ból głowy. Gubione dokumenty, opóźniane procedury - to wszystko sprawia wrażenie, że bank jest mocno niedoinwestowany, jeśli chodzi o kadrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 30.08.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 no i mbank powoli wprowadza bzpośrednie uzależnienie oprocentowania od LIBORu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 18.11.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 taki jeste wściekły, że chyba umrę..... H**e jedne, przeciągali mi załatwienie kredytu od połowy sierpnia a dziś mi mówią że nie dadzą. Och jaki ja jestem wściekły a koniec roku się zbliża OSTRZEGAM PRZED MBANKIEM - zero kompetencji, pełna ignorancja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts