Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mbank

pawerx

Recommended Posts

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: taki jeste wściekły, że chyba umrę.....

H**e jedne, przeciągali mi załatwienie kredytu od połowy sierpnia a dziś mi mówią że nie dadzą. Och jaki ja jestem wściekły a koniec roku się zbliża

OSTRZEGAM PRZED MBANKIEM - zero kompetencji, pełna ignorancja !

Się K..A szybko połapali...

Współczuję.

Polecam PKO BP tam szybko załatwiają

Ja tez się starałam o kredyt w mBanku- co prawda na zakup działki i już ponad rok temu, ale jednak takie wspomnienia na długo pozostają :-?

Byli beznadziejni od początku do końca (sorry -poczatek nie był zły, wypełnić wniosek dało się bez problemu). Potem właśnie przeciąganie decyzji, po terminie okazywało się, że jeszcze chętnie zobaczyliby jakieś inne dokumenty (oczywiście wcześniej zapewniali, że mają wszystko co trzeba), znowu czekanie i tak kilka razy. Ich analitycy to jacyś bogowie, którzy mają w nosie takich biednych żuczków (byliśmy ich klientami od kilku lat). Pomysły z księżyca, bo takie mają widzimisię. W końcu wzięłam kredyt gdzie indziej. Nawet na zwrot dokumentów musiałam długo czekać, dłużej niż ustaliliśmy.

Jak braliśmy kredyt na dom, to nawet tam nie składałam dokumentów. Szkoda czasu i nerwów.

witam,

wprawdzie nie korzystałam z oferty kredytowej w mBanku (chociaż ta dla firm jest bardzo uboga), ale pewnie wcześniej bardzo bym się zastanowiła.

Założenie konta trwało miesiąc- więc z uzyskaniem kredytu pewnie byłoby jeszcze gorzej.

Ogólnie jeśli chodzi o konto wszystko jest OK dopóki czegoś się od nich nie chce. U mnie przy zakładaniu konta panienka z mLinii stwierdziła, że nie może założyć konta bo adres zamieszkania jest inny niż adres w dowodzie ( a w dowodzie jest wpisane nazwa miejscowości i numer budynku bez kodu pocztowego). Szlag może człowieka trafić.

Wiem, że znajomi polecają PKO BP (bank kiepski, ale dobre kredyty- no i nie trzeba rozmawiać z automatem albo operatorem linii tel) albo GE Money Bank.

• 4 weeks później...

Mam konto osobiste i firmowe w mBank i nie narzekam. Fakt, że jak coś chcę to to trwa ale też są dobre strony. Koszty utrzymania konta firmowego są znikome (poprzednio miałem w BPH i płaciłem 50 zł na miesiąc + przelewy na ZUS i US) a oprocentowanie konta max. firmowego bardzo duże jak na firmowe.

Teraz przyszło mi wziąć kredyt na dom i nie powiem trochę mnie tu przestraszyliście. Jednak zobaczymy jak będzie. Jestem dobrej myśli zwłaszcza, że jestem klientem mBanku właściwie od czasu jego powstania.