Blutka 15.08.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Mam pytanie, może dosyć trywialne, ale:- przeprowadzamy się do mieszkania bez gazu- mamy tam kuchnię elektryczną z płytą ceramiczną i teraz moje pytanie: czy do codziennego podgrzewania wody na herbatę taniej będzie używać czajnika bezprzewodowego, czy grzać wodę w czajniku na kuchni elektrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 15.08.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Odpowiedź też jest trywialna. Taniej będzie gotować wodę w czajniku.Ja mam kuchnie gazową, ale wodę do kawy czy herbaty gotuję w czajniku bezprzewodowym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 15.08.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 dodam trywialnie ze najbardziej skuteczna metodą bedzie zaopatrzenie sie w taki miernik energi elektrycznej , ktory wpinamy do gniazdka a dane urzadzenie do niego .....pokazuje dokladnie [do2% bład] ile zuzyto energi elektrycznej przez dany czas ........ kiedyś kupilem w promocji za 30zl ....fajna zabawa i jesteś siwadomy/a ile energi zuzywaja sprzety w twoim mieszkaniu. niestety na 220 V dziala, nie widzialem na 3 fazy[ ale pewnie tez istnieją ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.08.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam. Odpowiedź też jest trywialna. Taniej będzie gotować wodę w czajniku. Ja mam kuchnie gazową, ale wodę do kawy czy herbaty gotuję w czajniku bezprzewodowym. Pozdrawiam Pełna zgoda - elektryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 16.08.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Mam kuchnię z płytą i czajnik bezprzewodowy. Gotuję wodę czajnikiem bo jest szybciej i bezpieczniej. Czajnik się wyłączy i po kłopocie. Z gotowaniem wody na kuchni różnie bywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.08.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 czajnik, czajnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 17.08.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 A co z płytami indukcyjnymi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.08.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam. A co z płytami indukcyjnymi ?? Tymi w czajniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 17.08.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Nie nie.Z płytą grzejna indukcyjną (nie gazową, nie elektryczna ceramiczną za spiralami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 17.08.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Też macie problemy ...Z płytą indukcyjną nie będzie taniej bo stracisz energię na podgrzanie garnca - żeby toto zadziałało to zdaje się musi być "grubsze" dno.Czajniki są przeważnie plastikowe i prawie cała energia idzie w wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 17.08.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Racja. Ale za to dłużej jest ciepła woda I wypraszam sobie !! Czajnik mam stalowy chromowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 17.08.2006 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Dzięki. Idę kupić czajnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 17.08.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Dzięki. Idę kupić czajnik. Clever girl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.08.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Kup se taki z opcją antykamienia, no i taki z podstawa obrotową- nie musisz wtedy celowąc w gniazdo tylko kładziesz jaki ci pasi sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 17.08.2006 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Kupiłam taki: http://ewabymail.pl/product_info.php/products_id/16975 Ma filtr i obrotową podstawę. Dziękuję wszystkim za rady. Idę zrobić sobie herbaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 17.08.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 łeee Nie ma migaczy i opcji zmiany koloru wraz z temperaturą wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 17.08.2006 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 łeee Nie ma migaczy i opcji zmiany koloru wraz z temperaturą wody ROTFL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 17.08.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 O rany!Ten temat przerasta wiele, które tu widziałem. Co to w ogóle za dylemat? Czajnik czy kuchenka elektryczna? I jaki argument - które tańsze?Na litość - takie szukanie oszczędności to już mnie trochę smieszy.Akurat w takim przypadku chwili się nie zastanowiłbym tylko wybrał czajnik elektryczny i to wcale nie dlatego, że tańszy - tylko po prostu wygodniejszy.Podporządkowanie wszystkiego domniemanym oszczędnościom jest co najmniej zabawne.Tak więc fajnie, że wybrałaś czajnik i to solidny o sporej mocy, pałaszujący prąd radośnie. Zrobiłbym to samo - czajnik spory o możliwie jak największej mocy (oczywiście takiej, żeby mi bezpieczników nie wywalało =). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krashan2 17.08.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Odpowiedź też jest trywialna. Taniej będzie gotować wodę w czajniku. Ja mam kuchnie gazową, ale wodę do kawy czy herbaty gotuję w czajniku bezprzewodowym. Ja też mam kuchnię gazową z ryczałtem za gaz przewodowy (blok bez gazomierzy). Wodę w związku z tym grzeję wyłącznie na gazie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.08.2006 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 ROTFL Co to jest ROTFL bo ja ze wsi jezdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts