Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czajnik elektryczny czy może nie?

Blutka

Recommended Posts

Mam pytanie, może dosyć trywialne, ale:

- przeprowadzamy się do mieszkania bez gazu

- mamy tam kuchnię elektryczną z płytą ceramiczną

i teraz moje pytanie: czy do codziennego podgrzewania wody na herbatę taniej będzie używać czajnika bezprzewodowego, czy grzać wodę w czajniku na kuchni elektrycznej?

dodam trywialnie :lol: ze najbardziej skuteczna metodą bedzie zaopatrzenie sie w taki miernik energi elektrycznej , ktory wpinamy do gniazdka a dane urzadzenie do niego .....pokazuje dokladnie [do2% bład] ile zuzyto energi elektrycznej przez dany czas ........ kiedyś kupilem w promocji za 30zl ....fajna zabawa i jesteś siwadomy/a ile energi zuzywaja sprzety w twoim mieszkaniu.

niestety na 220 V dziala, nie widzialem na 3 fazy[ ale pewnie tez istnieją ]

O rany!

Ten temat przerasta wiele, które tu widziałem. Co to w ogóle za dylemat? Czajnik czy kuchenka elektryczna? I jaki argument - które tańsze?

Na litość - takie szukanie oszczędności to już mnie trochę smieszy.

Akurat w takim przypadku chwili się nie zastanowiłbym tylko wybrał czajnik elektryczny i to wcale nie dlatego, że tańszy - tylko po prostu wygodniejszy.

Podporządkowanie wszystkiego domniemanym oszczędnościom jest co najmniej zabawne.

Tak więc fajnie, że wybrałaś czajnik i to solidny o sporej mocy, pałaszujący prąd radośnie. Zrobiłbym to samo - czajnik spory o możliwie jak największej mocy (oczywiście takiej, żeby mi bezpieczników nie wywalało =).