selimm 15.08.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Własnie stoje przed patriotycznym dylematem Hajduk , Tarnava , Halmat -warto czy nie ? moze ktoś mi poda jakies fajne stronki z obudowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 15.08.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Ja bym brał tarnave sam niestety z przyczyn finansowych kupiłem francuza. na allegro widziałem Tarnavy w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 16.08.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 http://www.homer.com.pl/index.php?go=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 16.08.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 selimm, nie wiem czy warto ....ale teraz nic innego mi nie pozostaje jak mowic ze warto - wlasnie zamowilem Tarnawe Prestige 18 kW i w tym tygodniu odbieram. Na Tarnawy jest fajna promocja - mojego prestiza za 4500 brutto udalo mi sie kupic za 3361,- PLZ brutto. Szukajcie (przegladarka) a znajdziecie (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 16.08.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 a i jeszcze jedno - jestem po rozmowach z 3 ma goscmi od kominkow - kazdy chwalil Tarnav(w)e .... kupujcie Tarnawy - trzech kominkarzy nie moze sie mylic hehehe (Y) ps: nie pobieram prowizji za kryptoreklame Tarnav(w)y - ale jak jest cos polskie i dobre i w rozsadnej cenie to trzeba brac . ps 2: kazdy kto ma glowe kupuje krajowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.08.2006 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Własnie sie skłaniam ku Tarnavie jak coś jest dobre NASZE to po kiego płacić obcemu http://www.tapis.pl/kominki/kominki_rustykalne.htm drobny retusz i jest jakaś baza wyjsciowa musze jeszcze o DPG poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mona75 19.08.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Powiedzcie mi jak otwiera się te kominki tarnavy żeby sie nie poparzyć, bo u mnie 2 gości od kominków źle mówili o tarnavie a za to zachwalali invikte- mam teraz mentlik w głowie bo na forum większośc osób nie jest zadowolonych z invikty. Powiedzcie proszę jak się otwiera wkłady tarnava- za co jak w katalogu rzeczywiście nie widać jakiegoś otwierania Gdzie mogę znależć info o promocji tarnavy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 20.08.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Kup bez promocji za to z fachowym podłączeniem i obudową Jeśli liczysz na 10 lat gwarancji to musi podłączyć firma z AUTORYZACJĄ . Mamy paru takich co kupili a teraz szukają kogoś z "papierem" co im podstępluje że podłączył . Autoryzowany diler firm TARNAVA oraz TARNAWA Darek B http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.08.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Powiedzcie mi jak otwiera się te kominki tarnavy żeby sie nie poparzyć, Do tarnawy dolaczaja taka specjalna raczke, ktora moze nie jest piekna za to jest praktyczna i wygodna. Sluzy do pokrecania regulatorami doplywu powietrza, bo sie nagrzewaja, do odblokowywania i wyjmowania popielnika jesli jest i do otwierania drzwiczek. Obrotowy skobelek blokujacy drzwiczki czasem nie da sie dotknac. Wtedy przekrecam go przy urzyciu tej raczki. Potem zahaczam nia o taki wystajacy cypelek pod drzwiczkami i otwieram. Zamykam popychajac ta raczka. Trzeba uwazac, zeby styk drzwiczek z korpusem kominka byl czysty, bo jak sie zapaskudzi to sie potrafia drzwiczki przylepic i trzeba troche szarpac. Kilka razy na poczatku mialam z tym problemy, ale jak sie nauczylam pilnowac czystosci drzwiczek sprawa sie rozwiazala. Nie wiem jak to jest w innych kominkach, ale nie uwazam zeby tarnawa jakos szczegolnie uciazliwie sie otwierala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 23.08.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Darku B, Nie rozumiem, dlaczego namawiasz do nie kupowania w promocji ??przeciez mozna kupic w promocji i podlaczyc w promocji ? (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 23.08.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Mam tarnawę 18 kW. Dzielnie walczyła przez cała długa zimę. Fachwocy, którzy kończyli robić srodek mieszkali w domku od grudnia do marca. Palili w kominku non stop. Nie mogli się nachwalić ze taki dobry wkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 24.08.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 aska, jak duza powierzchnie/kubature nia (Tarnava) ogrzewasz ? i ile drewna twoj kominek zjadl przez te zime? (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 25.08.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Mam rozprowadzenie na cały dom, bez pomieszczenia gospodarczego to będzie ok. 150 kw. Zuzyłam przez te miesiace ok 2-3 m3 drzewa. Niestety nie byłam jeszcze przygotowana do sezonu ( bo jeszcze nie mieszkaliśmy), więc nie miałam dobrego wysuszonego drzewa. Paliłam topolą wyciągana wprost z pod śniegu, czyli najgorszym co moze być. Do - 5, -7 wystarczył kominek żeby w domu była temp. ok 16-19 stopni. Jak nadeszły mrozy -25 musiałam oczywiście dogrzewać.Na ten sezon porządne drewno właśnie się suszy i dopiero teraz będę miała rozeznanie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts