regnaw 15.08.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam serdecznie Państwa. na początek zapodam obrazek aby all było wiadomo o co mi chodzi - a co najgorsze to nie wiem czy uda mi sie przekazać to co chce http://emaniak.superhost.pl/doj.jpg działka o kolorze zółtym jest moj - budowlana. chodzi o dojazd do niej - co i jak najlepiej to zrobić... droga która prowadzi do domku o numerze 6 - ogrodzone. nie bardzio jak ma sie dostac do moje dzialki. droga w sumie tylko do niej jest. miałem plan wykupić od 1 - kawałek terenu czy tez w inny spoosb jakis zalatwic. ale koles jest opory na wszystkio. nie zgadza sie za bardzo.. choc jeszcze bede prowadzone z nim orzmowy. bo na tym czym nie ma za bardzo jak postawic co bo malo miejsca \ UWAGA !! wielkosci dzialke nie sa realne... sa narysowane tak zeby mi alel sie zmiescilo. jak najlepiej to zalawtic. namawiac dalej i prosic kolesia z 1 aby odsprzdał ten kawałeczek pod droge.. (jakie to sa koszty potem orientacyjne p- geodetów itp) pomozcie. moze akurat mial ktos cos posobanefo. bo szukałem po forum ale jakos nie trafiło mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 15.08.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Moment. Jak to masz działkę budowlaną a nie masz do niej drogi dojazdowej?Coś tu nie tak. Działka budowlana musi mieć dostęp do mediów i drogi inaczej nie jest budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regnaw 15.08.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 no bo to jest tak ta moja dzialka bedzie wydzielona z tej poprzedniej bo rodzice nam ja dadza.. ale przejazd przez rodzicow nie chcemy z wiadomych przyczyn.. a zreszta jest brama i jak by ktos chcial przyjechac czy my wyjecahc to trzeba meczyc sie.. a tak jesli ebdziemy mieli swoj osobny dojazd to juz lepiej prawda.. oczywiscie zostyaje ten motyw jeszcze ze przez rodzicow ale to jest ostatecznosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorg 16.08.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Przeciez masz dojazd przez działkę rodziców. W momencie wydzielenia działki z ineej musi byc ustanowiona służebność wydzielonej drogi. Chyba nie masz żadnego fizycznego wydzielenia i założonej KW.Poza tym nieładnie cwaniakować z sąsiadami. Tylko głupi sąsiad by ci się zgodził na przejazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regnaw 16.08.2006 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 nikt nie cwaniakuje. tylko jest tak ze na jego dzialke jest zakaz budowania. poniewz stoi transformator.. a jesli on by sie zgodzil na odsprzedanie lub na sluzebnosc to tylko bedzie na jedgo reke bo dostanie kase chociaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 16.08.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 A co to za problem z przejazdem przez działkę rodziców. Załóż sobie bramę na pilota i domofon i nie trzeba będzie chodzić jak zajdzie taka potrzeba, a nawet jak trzeba trochę pochodzić to wyjdzie to na zdrowie. W jaki sposób masz wydzieloną swoją ziemię od ziemi rodziców / chodzi o kwestię papierkową, bo jak wszystko robiłes już na papierach to musisz miec ustalony dojazd/. Na twoim miejscu nie zawracała bym sobie głowy z rozmowami z sąsiadami w tej sprawie. Ja sama mam działkę o długości 200m i nie dałabym komus służebności na dojazd. Pomyśl z punktu widzenia sąsiada. Ze swojej działki ma wydzielić pas szerokości 6m. Odgrodzi na stałe, albo będzie narażał swoje dzieci na wypadki. Po co ładować sie w załatwianie papierów. to nie będzie ani jeden ani dwa papierki i wydatki też nie małe i jestes skazany na decyzje obcego. Ja bym zrezygnowała z takiego wyjścia, a ty zrobisz jak bedziesz chciał.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 16.08.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 no bo to jest tak ta moja dzialka bedzie wydzielona z tej poprzedniej bo rodzice nam ja dadza.. ale przejazd przez rodzicow nie chcemy z wiadomych przyczyn.. . Co to są "wiadome przyczyny" ? Problem wygląda na wydumany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 16.08.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Problem wydmuchany, jak zauwazył poprzednik. Ja mam dokładnie taką samą sytuację, działka nasza jest za działką rodziców i mam służebność przejezdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 16.08.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Jeżeli "z wiadomych przyczyn" nie chcecie przejeżdżać przez dzialkę rodziców to z tych samych przyczyn nie budowałbym się w tym miejscu. Ponadto dzialka nie wygląda na dużą, w związku z tym będą pewnie kłopoty z umiejscowieniem budynku i zagospodarowaniem terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts