petrolka01 29.08.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ludzie te rytuały to są jakieś zwyczajne zabobony.Zróbmy tak to się powiedzie ..... a jak tego nie zrobimy to ściągniemy nieszczęście.... co za bzdety.Trzeba żyć i z ufnością patrzeć w przyszłość. I wierzyć, że wszystko dobrze się ułoży. To wszystko.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 31.08.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Ja odlałem się na fundamenty - podobno wróży szczęście.Zresztą ekipa też się odlewała na fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 31.08.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 a u mnie fundamenty obsiusiał moj pies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 01.09.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 To podobno przynosi pecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynia 01.09.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A ja gdzieś wyczytałam, że staropolskim zwyczajem trzeba pod domem zakopać jajko ze święconki. Na szczęście było to jeszcze przed Wielkanocą i zdążyłam ocalić pisankę Zabobony zabobonami, ale miło kontynuować takie zwyczaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 04.09.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Trzeba zamurować surowe jajko.Podobno przynosi szczęście dla domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 04.09.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 jak duzy dom to najlepiej strusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 04.09.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Ja podczas zalewania ław fundamentowych w każdy róg domku wrzuciłam grosik Ot tak na szczęście aby nam się gdy już zamieszkamy dom dobrze mieszkało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 04.09.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Trzeba zamurować surowe jajko. Podobno przynosi szczęście dla domu a smrodu skisłych jajek [ siarkowodoru ] nie pozbedziesz sie niczym ........ nr z jajkami jest dobry jak robisz u kogos i masz watpliwossci czy koleś zaplaci ...wtedy wkladasz mu w mur surowe jajeczka [w calosci] ......a za jakies 3-4 mies .....jak zacznie sie psuć ...fetor czuc wszedzie .....a koles nie wie o co chodzi ...i nic nie pomga ...nawet jak skuje tynk i nowy polozy ...przelezie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 05.09.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No co ty.To na szczescie. Wiele ekip tak robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 05.09.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No co ty. To na szczescie. Wiele ekip tak robi u mnie ekipa przed elewacja sie ze dwa tygodnie dopytywała czy lubie przyrode chichocząc po kątach ... w koncu z nich wycisnąłem że pod dachem znaleźli gniazdo ptaków z jajkami w środku i nie wiedzą czy chce je niszczyć czy zostawić sobie pod podbitką jajusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts