budak 16.08.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Pytanie do praktyków i nie tylko.Czy w przypadku gazowego przepływowego pdgrzewacza wody mozna zastowac baterię termostatyczną? Wiadomo jak to "junkersami". Po odkręceniu ciepłej wody trzeba zaczekać aż dopłynie do kranu ciepła woda a po chwilowym zakręceniu i ponownym odkręceniu na początku leci gorąca (podgrzana od nagrzanej nagrzewnicy) po czym leci zimna i znów trzeba czekać na ciepłą wodę. Czy bateria termostatyczna rozwiąze choć w części te niedogodności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 16.08.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 co do gazowego nie pomoge ale mam doświadczenie z elektrycznym.Tragedia.Problem polegał na tym ze zmniejszenie przepływu w podgrzewaczu elektrycznym powodowało jego wyłączenie i zimno(jakiś stary typ z włącznikiem ciśnieniowym czy cuś).Generalnie nie potrafiłem skorzystać z prysznica wyposażonego w baterię z termostatem-jedno z drugim nie było kompatybilne. Pomogło zainstalowanie podgrzewacza z elektroniką-nastawiam potrzebną temp (z dokładnością do 0,5 st) i bez względu na ilość przepływającej wody jej temp. jest stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.08.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Pytanie do praktyków i nie tylko. Czy w przypadku gazowego przepływowego pdgrzewacza wody mozna zastowac baterię termostatyczną? Wiadomo jak to "junkersami". Po odkręceniu ciepłej wody trzeba zaczekać aż dopłynie do kranu ciepła woda a po chwilowym zakręceniu i ponownym odkręceniu na początku leci gorąca (podgrzana od nagrzanej nagrzewnicy) po czym leci zimna i znów trzeba czekać na ciepłą wodę. Czy bateria termostatyczna rozwiąze choć w części te niedogodności ? Nie ma to wiekszego sensu bo "junkers" będzie się wciąż włączał i wyłączał- przy mieszaniu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witjol 17.01.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Czy ktoś ma aktualne informacje na temat podłączenia baterii termostatycznej przy zwykłym "Junkersie"? Sprawdza się to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.01.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Czy ktoś ma aktualne informacje na temat podłączenia baterii termostatycznej przy zwykłym "Junkersie"? Sprawdza się to? j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miky 18.06.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 (edytowane) Przepraszam za odkopanie tematu, ale akurat poszukiwałem informacji na temat kompatybilności baterii termostatycznych z podgrzewaczami wody, i znalazłem taką informację, może komuś się przyda: http://www.junkers.com/pl/pl/faq_3/podgrzewaczewody_2/bateriatermostat_3/baterie-termostatyczne.html Junkers umożliwia stosowanie baterii termostatycznych we współpracy z przepływowymi podgrzewaczami wody z płynną modulacją płomienia. Modulację posiadają następujące termy: WRDP11-2B , WRDP14-2B , WRDP18-2B , WRDP11-G , WRDP14-G (otwarta komora spalania), WT14AM, WTD14AM (zamknięta komora spalania) Mam akurat WRDP11-2B, mam nadzieję, że będzie działać jak należy Edytowane 18 Czerwca 2011 przez Miky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts