Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze"Jak to z M02 było"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I ja się dołączę do podczytujących :D

Obejrzałam sobie wasz domek i bardzo mi się podoba. Jak przzeglądałm projekty to nad nim też się zastanawiałam. W końcu wybraliśmy inny bo chciałam mieć balkonik i dużą garderobę.

Co do kredytu to też braliśmy pod uwagę bank M ale z powodu zbyt długiego oczekiwania na decyzję (czekaliśmy ponad miesiąc co opóźniło nam rozpoczęcie budowy) wzięliśmy w końcu w banku G :lol:

W moich komentarzach znajdziesz wskazówki jak zamieszczać zdjęcia - ja też dopiero niedawno się nauczyłam.

Czekamy na dalsze relacje

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
A na jakim etapie planujecie zakończyć w tym roku? My robimy tylko stan surowy otwarty (czyli z dachem ale bez okien i drzwi), a mimo tego przez te opóźnienia w dostawach materiałów boję się czy wszystko będzie zrobione terminowo... Mam nadzieję, że w waszej okolicy nie będzie takich problemów i dalej będzie wam tak sprawnie iść - trzymam kciuki :D

Narazie plan jest taki jak wasz,ale mój ślubny coś zaczął rozglądać sie za oknami-a to może oznaczać zmiany w planowaniu.Ekipa planuje do końca przyszłego tygodnia zakończyć ściany i ostro zabrać się za strop-co z tego wyjdzie-nie wiem :wink: Przez braki na rynku,np."maxów",zmieniliśmy materiał na beton komórkowy.I jak sie okazuje chyba dobrze bo ściany rosną w oczach.Nie chcę "chwalić dnia przed zachodem słońca",ale nasza brygada murarska jest na piątkę z plusem.Też jeszcze nie wiadomo jak się potoczą losy więźby -czy trzeba czekać czy też nasz szef budowniczych coś przyspieszy-facet jest nieoceniony w tym co robi.Każdemu budującemu dom polecałabym takiego kogoś.Chyba urodziliśmy się pod dobrą gwiazdą. :D

Z tymi transzami to rzeczywiście jest ciężko. My mamy ich aż 8 i co chwilę liczę ile procent prac jest już zrobione i czy możemy wystąpić o następną.... :roll:

Domek wam fajnie rośnie. Jakiej firmy macie beton komórkowy?

Co do zmamy wymiarów okien to całkowicie się z tobą zgadzam - co z tego, że będzie zgodnie z projektem a nie stać cię będzie na ich zakup. My też pozmienialiśmy wymiary tak, aby były standardowe. I budynek wcale tak bardzo na tym nie traci.

A drabinkę mamy taką samą jak wy :lol: