Żonka Artka 22.04.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Gratuluje dłuuugo wyczekiwanych okien !!!! Są bardzo ładne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edi i Romi 18.05.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 cześć !!!!czytam,że macie już zaprojektowaną kuchnię, proszę- pochwalcie się jak to wymyśleliście (co gdzie stoi itd). Kuchnia jest trochę maława i co tydzień zmieniam plany co gdzie ma być- może wasze pomysły mi pomogą... Jestem też ciekawa co tam wymyśliłaś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 20.05.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 A owszem ,wymyśliłam i do tej pory wydawało mi się ,że lepiej wymyślić sie nie da.Ale wizyta u producenta mebli kuchennych zachwiała moje poczucie stabilizacji. Niemniej jednak opowiem o mojej wizji.Wyobraźmy sobie ścianę dzielącą kuchnię i salon.Jedziemy od wejścia do kuchni-(acha ,u mnie ta ścianka ma 280 cm) -no więc ,najpierw szafka 40 cm ,potem idzie piec gazowy z piekarnikiem elektrycznym-60 cm,jako że z tego miejsca najbliżej do komina wentylacyjnego.Potem zmywarka 60 cm,następnie zlewozmywak (jedna duża komora i druga taka mniejsza "bździna".Pod płaskim kawałkiem zlewozmywaka mieści się ,o ile dobrze pamiętam 15-to centymetrowa szafka typu cargo (np.na płyny do mycia) + szafka pod samym zlewozmywakiem ;tradycyjnie na kubeł na śmieci .W nowoczesnym rozwiązaniu obecnie często stosują producenci mebli pod zlewem np.dwie głębokie szuflady.Górna ma wycięcie na środku ,żeby zmieściły się te ustrojstwa spod zlewu ,tak że szuflada w środku ma kształt litery" U".Natomiast dolna szuflada może służyć jako pojemnik na kosze na śmieci-wg mnie trudniej w takiej szufladzie utrzymać czystość . Zostaje 40 cm na kolejną szafkę(rodzaj wg.uznania-szuflady albo półki-co tam się komu podoba).To wszystko głębokie na ok 60 cm połączone blatem.Nad piecem pochłaniacz czy jak go tam zwał-w każdym razie takie coś co daje sie nad piec.Nad zlewem ociekacz zamknięty w szafce wiszącej (koniecznie z "dziurawymi"drzwiczkami,żeby czarny grzyb się nie chodował.Chociaz przy zmywarce nie będzie (mam nadzieję) często używany.Narazie muszę kończyć moją opowieść ,jeśli interesuje kogoś dalsza" wizja" kuchni to proszę o wpis.Przepraszam ale jestem zmuszona odejść od komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edi i Romi 21.05.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 A ja od wczoraj się zastanawiam, czy ten dodatkowy pokój jest nam naprawdę potrzebny? a może by właśnie tam zrobić kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 21.05.2007 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 W pokoju na dole jakoś nie widzę kuchni.Za bardzo przypominałoby mi to mieszkanie w bloku.Nam ten pokój podoba się jako.... pokój.Ale to wszystko kwestia tego-co komu potrzeba.Ja (z mężem czy bez ) na stare lata w nim właśnie zamieszkam.Taki mam niecny plan. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 30.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Napisz co u was słychać, jak postępy i na kiedy przewidziana jest godzina 0 My zajęliśmy się właśnie poddaszem i ruszamy z hydrauliką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 01.07.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 puk puk, jest tu kto? co tak u was cicho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 09.07.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 No, to są wiadomości, brawo gratuluję, i trochę zazdroszczę , ale u nas też do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 10.07.2007 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Będzie dobrze.Trzymam kciuki i budujcie wytrwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 19.03.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Dziekuje za mozliwosc zobaczenia waszego domku.W tym roku chcemy ruszyc z nasza inwestycja. Mamy juz pozwolenie, teraz pozostaje juz okreslenie terminu rozpoczecia, wiec jak na razie na zalozenie wlasnego dziennika na muratorze Pozdrowienia ze Skoczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.01.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ja właśnie założyłem nasz dzienniczek Pozdrawiamy zauroczonych m02a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts