kajja 20.09.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Napięcie sięgnęło zenitu Możesz już napisać ile Was kosztował dach... My jednak zdecydowaliśmy się na blachodachówkę RUUKKI z powłoką pural mat. Jestem ciekawa porównania cenowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 20.09.2006 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Jeszcze nie mogę nic powiedzieć,ponieważ dzisiaj po południu zapowiedział się przedstawiciel droższy o 550,00zł w celu obniżki kosztów o 600,00 !!!!!!!!!!!!!! Ogromnie mi się podoba wolny rynek Cierpliwości ,a wszystko wyśpiewam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielox 20.09.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witaj, Dołączyliśmy do grona "podglądaczy" Twojej budowy. Gratulacje - wszystko zdaje sie podazac we wlasciwym kierunku. POWODZENIA! P.S. Nie obawawialas sie zmiany Max-a na beton komorkowy (chociazby ze wzgledu na jego nasiakliwosc)? Cena podajze wychodzi podobna tego i tamtego materiału? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 20.09.2006 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Bardzo mi miło Was gościć .Co do zmiany Maxa na BK kierowały nami pobudki całkiem prozaiczne:mianowicie brak materiałów na rynku.Mieliśmy już mocne opóźnienie w rozpoczęciu budowy przez brak kredytu,a potem ceny Maxa sięgnęły 3,00 zł brutto za sztukę, a BK kupiliśmy za 4,90 za sztukę.24 x24x59(wymiary).To wychodzi 7 bloczków na metr kwadratowy.Metr kwadratowy ściany wyniósł nas ok.40% taniej niż z maxa.Co do nasiąkliwości to owszem prawda,że chłonie ,ale my chcemy dom zamknąć na zimę -a wtedy już nic mu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 21.09.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Gratuluję ceny! U nas powierzchnia dachu wyszła ok. 280m2 (powiększaliśmy dom), więc blachodachówka z powłoką pural mat i orynnowanie z RUUKKi oraz 2 okna połaciowe i wyłaz kosztowały niewiele mniej niż u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 21.09.2006 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Wiem właśnie że ta cena jest dobra i wcale nie spodziewaliśmy się takiego obrotu sprawy.Zawirowania były ogromne.Z tego wniosek,że nigdy nie należy rezygnować z rozmowy,chyba że rozmówca mało komunikatywny-to wtedy można go sobie w ogóle darować.A jak daleko Wasze działania w domku?Pozdrawiam moich czytelników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 21.09.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Może w następnym tygodniu zrobimy ścianki działowe... i na razie tyle, no chyba, że weźmiemy się za przygotowanie działeczki pod przyszłoroczny trawniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 29.09.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 No to się twoja ekipa napracowała ale efekt imponujący. Podziwiam, bo u nas wyglądało to zupełnie inaczej (mamy Terivę). Gratuluję zakończenia kolejnego etapu! Niedawno też przeżywaliśmy taką radość. Za chwilę będziesz mogła cieszyć sie z więźby i dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 04.11.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 No proszę jak ładnie to wszystko wygląda! A ta dachówka wygląda tak jak nasza . Macie czerwoną czy ciemnoczerwoną (bo w tym świetle wyraźnie nie widać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 05.11.2006 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Dachówka jest kasztanowa.W świetle dziennym wygląda rzeczywiście jak dorodny kasztan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 06.11.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Wracaj, wracaj w dobrym humorze... ja mam chyba jakieś przesilenie...wiem, że musimy pewne sprawy na budowie przemyśleć, ale nie za bardzo mi to idzie... jak coś wymyślisz daj nam znać, może pozwolisz skopiować Od dzisiaj akcja wyceny okien i zobaczymy co wyjdzie... czy Ty masz już jakieś wyceny? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 06.11.2006 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Cześć kajja Wycen okien to mamy kilka,ale przed zimą jednak nie zakładamy.A Wy?Napisz co macie zrobione i na czym kończycie przed zimą.Nie pamiętam czy u Was zostawiacie okna takie jak w projekcie czy zmienialiście coś .Przepraszam ,ale nie chce mi się tego tematu szukać na forum Wiesz przecież ,że mam obniżony nastrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 06.11.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 My zostajemy przy stanie surowym otwartym... ale chcemy już teraz rozpoznać sprawę okien i zorientować się ile to nas będzie kosztowało. Jeśli chodzi o zmiany dot. okien to zrobiliśmy ich niewiele: na górze bez zmian, na dole zrobiliśmy małe okna w jadalni na ścianie frontowej i na ścianie od strony tarasu, dodaliśmy za to okno w kotłowni, która łączy się z łazienką. Napisz proszę na ile macie wyceny.Prace na budowie zakończone, ścianki działowe zrobione, otwory zabezpieczone i czekamy na szybką wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 06.11.2006 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Okna plastiki 5-ciokomorowe jednostronny kolor,razem z drzwiami tarasowymi-ceny od 10.000,00 do 12.000,00 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 17.11.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Gratuluję postępów Co to za firma , która zrobi okna tak tanio? My mamy wyceny z montażem w granicach 12-13 tys. Jaką grubością wełny ocieplacie...i jaką wełną...i w jakiej cenie? Proszę odpisz jak znajdziesz chwilkę. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msci 18.11.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 jestem pod wrażeniem cen, które tu oglądam.My dopiero zaczęliśmy, ławy wylane a od poniedziałku bloczki wchodzą. Niestety kredyt może będzie za 3 tygodnie więc na bloczkach postępy w pracach się zatrzymają. A przy okazji czy mógłbym liczyć na pomoc na priv w sprawie kosztorysu? Siedzę nad wnioskiem do mBanku i im dalej w las tym bardziej improwizuję. Ech, chciałbym już też przykrywać dach. Moja małżonka też ciągnie koorystycznie w stronę brązów. Jestem bardzo ciekaw zdjęć. Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 19.11.2006 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 okna z Czeladzi z OKFENSU-nasz sprzedawca ma duże upusty na okna ponieważ jest jedynym przedstawicielem firmy w naszym mieście.Okna są na okuciach ROTO,antywyważeniowe.Wełna KNAUF,15cm i 5 cm za wszystko około 5.000,00 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 27.11.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam Świetny dziennik, po raz pierwszy się na niego natknęłam. fajnie sie go czyta; krótko, zwięźle i na temat. Tak trzymaj. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 28.11.2006 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Dzięki dorcha za słowa uznania.Cieszę się, że forumowicze czytają to co piszę.Z tego co się zorientowałam,ty jesteś na początku żmudnej drogi budowlanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 14.12.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Dobrze, że temat drogi się uspokoił. Takie rzeczy potrafią człowieka zestresować A o co chodzi z tą funkcjonalnością domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts