Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze"Jak to z M02 było"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj,

Dołączyliśmy do grona "podglądaczy" Twojej budowy. Gratulacje - wszystko zdaje sie podazac we wlasciwym kierunku. POWODZENIA!

P.S.

Nie obawawialas sie zmiany Max-a na beton komorkowy (chociazby ze wzgledu na jego nasiakliwosc)? Cena podajze wychodzi podobna tego i tamtego materiału?

Pozdrawiamy 8)

Bardzo mi miło Was gościć .Co do zmiany Maxa na BK kierowały nami pobudki całkiem prozaiczne:mianowicie brak materiałów na rynku.Mieliśmy już mocne opóźnienie w rozpoczęciu budowy przez brak kredytu,a potem ceny Maxa sięgnęły 3,00 zł brutto za sztukę, a BK kupiliśmy za 4,90 za sztukę.24 x24x59(wymiary).To wychodzi 7 bloczków na metr kwadratowy.Metr kwadratowy ściany wyniósł nas ok.40% taniej niż z maxa.Co do nasiąkliwości to owszem prawda,że chłonie ,ale my chcemy dom zamknąć na zimę -a wtedy już nic mu nie będzie.

Wiem właśnie że ta cena jest dobra i wcale nie spodziewaliśmy się takiego obrotu sprawy.Zawirowania były ogromne.Z tego wniosek,że nigdy nie należy rezygnować z rozmowy,chyba że rozmówca mało komunikatywny-to wtedy można go sobie w ogóle darować.A jak daleko Wasze działania w domku?Pozdrawiam moich czytelników.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Wracaj, wracaj w dobrym humorze... ja mam chyba jakieś przesilenie...wiem, że musimy pewne sprawy na budowie przemyśleć, ale nie za bardzo mi to idzie... jak coś wymyślisz daj nam znać, może pozwolisz skopiować :wink:

Od dzisiaj akcja wyceny okien i zobaczymy co wyjdzie... czy Ty masz już jakieś wyceny?

pozdrowienia

Cześć kajja Wycen okien to mamy kilka,ale przed zimą jednak nie zakładamy.A Wy?Napisz co macie zrobione i na czym kończycie przed zimą.Nie pamiętam czy u Was zostawiacie okna takie jak w projekcie czy zmienialiście coś .Przepraszam ,ale nie chce mi się tego tematu szukać na forum :cry: Wiesz przecież ,że mam obniżony nastrój :wink:

My zostajemy przy stanie surowym otwartym... ale chcemy już teraz rozpoznać sprawę okien i zorientować się ile to nas będzie kosztowało. Jeśli chodzi o zmiany dot. okien to zrobiliśmy ich niewiele: na górze bez zmian, na dole zrobiliśmy małe okna w jadalni na ścianie frontowej i na ścianie od strony tarasu, dodaliśmy za to okno w kotłowni, która łączy się z łazienką. Napisz proszę na ile macie wyceny.

Prace na budowie zakończone, ścianki działowe zrobione, otwory zabezpieczone i czekamy na szybką wiosnę...

• 2 weeks później...

jestem pod wrażeniem cen, które tu oglądam.

My dopiero zaczęliśmy, ławy wylane a od poniedziałku bloczki wchodzą. Niestety kredyt może będzie za 3 tygodnie więc na bloczkach postępy w pracach się zatrzymają.

A przy okazji czy mógłbym liczyć na pomoc na priv w sprawie kosztorysu? Siedzę nad wnioskiem do mBanku i im dalej w las tym bardziej improwizuję.

Ech, chciałbym już też przykrywać dach. Moja małżonka też ciągnie koorystycznie w stronę brązów. Jestem bardzo ciekaw zdjęć.

Pozdrawiam i trzymam kciuki

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...