szpilka 16.08.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Mam pytanie, czy na forum są użytkownicy tej podłogi? Podłoga bardzo mi się podoba, ale zastanawiam się jak będzie wyglądało jej cyklinowanie. Dowiedziałam się, że w sprzedaży oferowana jest wyłącznie lakierowana deska, co ma ją zabezpieczyć, gdyż na jej brzegach może pojawić się "zadzior" który można pociągnąć - jak nitkę- przez całą deskę. To jak wygląda cyklinowanie tej podłogi ? Znajomi położyli bambus na podłodze kilka lat temu z uwagi na obecność dużego psa, są zadowoleni, po ułożeniu nie lakierowali jej ponownie - jak zalecają niektórzy sprzedawcy - i do tej pory podłoga sprawuje sie dobrze. Efekty poczynań psa nie są widoczne. Hmm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka 17.08.2006 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Hmm, nikt jeszcze nie cyklinował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.08.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 zapytaj boorga ale wydaje mi się ze tego się nie cyklinuje, ta podłoga to porostu sprasowana trawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 25.08.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 ...Podłoga bardzo mi się podoba, ale zastanawiam się jak będzie wyglądało jej cyklinowanie. Dowiedziałam się, że w sprzedaży oferowana jest wyłącznie lakierowana deska, co ma ją zabezpieczyć, gdyż na jej brzegach może pojawić się "zadzior" który można pociągnąć - jak nitkę- przez całą deskę. To jak wygląda cyklinowanie tej podłogi ?... Cyklinowanie bambusa nie jest wielkim problemem. Problemy zaczynają sie przy polerowaniu. Ta cecha, o której wspomniałaś (czyli strzępienie krawędzi desek) powoduje, że przy polerowaniu powstaje mnóstwo błędów. Są one do skorygowania, ale należy liczyć się z dodatkowymi kosztami cyklinowania. Drugim rozwiązaniem jest nie polerowanie podłogi: jeżeli nie jesteś zbyt czepliwa, bez polerowania prawidłowo wycyklinowana podłoga wygląda super. Odnośnie sprzedawanych desek. To, że są lakierowane to jedno, ale zwróć uwagę na krawędzie: nie są one ostre tylko fazowane. To jest sposób producentów na strzępienie krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts