Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki czas na budowe dał Wam bank?

yama

Recommended Posts

witam

w rozmowie z panią z GE prosiłem o trzy letni czas na budowe w umowie niestety po podpisaniu wykryłem błąd

w jednym punkcie mam 3 lata na zakonczenie prac budowlanych , a w drugim dokładnie 18miesięcy

na mój protest dostałem odpowiedz że oczywiście zaistniała pomyłka i mam czas do 31,01,2007r czyli dokładnie 12miesięcy od podpisania umowy!!!!! :evil: dla mnie jest to bardzo wazne poza tym budowa to nie wyscig pokoju jakis czas do analizy jest potrzebny

jak to jest w Waszych umowach? prosze o wypowiedzi

PS w umowie jest wiele niejasności i niezgodności z wcześniejszymi ustaleniami trzeba bardzo ale to bardzo uważnie czytać i nie godzić sie na zadne niejasności

Mamy kredyt w PTF-ie, czyli Santander Consumer. Okres w jakim zobligowani jesteśmy zakończyć budowę (chodzi o pozwolenia na użytkowanie) to, od momentu wypłaty pierwszej transzy równiutkie 3 lata.

Istnieje poza tym możliwość ewentualnego przedłużenia tegoż okresu w momencie wystąpienia nieprzewidzianych wypadków, które mogłyby odbiór użytkowy opóźnić. Zresztą w tym Banku są w ogóle bardzo elastyczni dla swoich klientów.

Pozdrawiam

:D :D :D

Ja mam w Millenium 24 m-ce od uruchomienia kredytu - sam się zdziwiłem bo wstępnie coś mówiliśmy o 31.08.2007 a z umowy wynika 02.2008 - dla mnie to lepiej.

§ 5

ZOBOWIĄZANIA I OŚWIADCZENIA KREDYTOBIORCY

1. Kredytobiorca zobowiązuje się do:

- Kredytobiorca zobowiązany jest do dostarczenia prawomocnej decyzji o dopuszczeniu budynku do użytkowania w terminie nie dłuższym niż 24 miesięcy od dnia uruchomienia kredytu

• 2 months później...