Leszek 17.08.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Zanim ocieplę ścianę z porothermu 25cm, minie jeszcze trochę czasu. Czy są jakieś przeciwskazania, żeby chociaż "maznąć" klejem do styropianu pionowe szpary (bez fugi)? Tak sobie myślę i chyba ktoś już o tym pisał, że gdy np. puszka elektryczna trafi na łączenie dwóch bloczków, to może wewnątrz domu gwizdać sobie wiatr (i to pewnie nawet po ociepleniu... Zatem, czy jest jakiś minus (poza tym, ze trzeba kupić klej i to zrobić ) zaszpachlowania tych "szparek"? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 17.08.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 może cegły zardzewieją, albo zgniją ? też pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.08.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Jak ma gwizdać wiatr skoro ocieplisz dom?? Ściana z pth spełnia własciwości głównie nośne, a steropian, wełna spełnia rolę ocieplenia. Tak więc po ociepleniu wiatr nie powinien hulać... Oczywiście mówimy o scianie 2W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 17.08.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Wad nie widzę , raczej same zalety, oprócz roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 17.08.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Tej roboty nie jest dużo.Mój domek z Porothermu 44 zaszpachlowało klejem do styropianu 2 ludzi + 1 drabina w 4 godziny. Tak stał 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pereł 18.08.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 zaszpachluj - mam ściany z porothermu i domek ocieplony styropianem.Wykuwałem dziure pod gniazdko,traf chciał że byl bardzo silny wiatr , i w pewnym momencie poczułem że od gniazdka troche dmucha.Nie wiem jak ten wiatr tam sie dostał - ale faktem niezaprzeczalnym jest że sie dostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 18.08.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Nie wiem jak ten wiatr tam sie dostał - ale faktem niezaprzeczalnym jest że sie dostał. Może w porach było sprężone powietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.08.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Nie wiem jak ten wiatr tam sie dostał - ale faktem niezaprzeczalnym jest że sie dostał. Może w porach było sprężone powietrze? Pewnie powietrze uszło z porów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 18.08.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 ... Może w porach było sprężone powietrze? Pereł a co jadłes na obiad ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pereł 18.08.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 nie sądzę - to trwało dopóki był wiatr.oj - byłem bardzo zdziwiony bo wiatr był północny a gniazdko jest na scianie zachodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 18.08.2006 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dzięki za odzew ( i za ironizmy też...). Styropian klejony jest najczęściej na placki i jest dosyć spora szczelina powietrzna. Wystarczy, że gdzieś na łączeniach styropian-podbitka, styropian okna i drzwi powstaną szparki i wiatr sobie dmucha (tak sobie to tłumaczę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts