Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EMKA (rekuperatory.pl) z Wrocławia - odradzam

Pymar

Recommended Posts

Witam

Korzystałem z firmy EMKA (rekuperatory.pl) - projekt i wykonanie wentylacji z rekuperacją, centrala MISTRAL. Firma dba o klienta - do momentu zapłaty !!! - później jest zbywanie, przesuwanie terminów itp. Ja np. od ok. pół roku czekam na filtry i od ponad miesiąca na sprawdzenie instalacji - brak efektu chłodzenia. Było już kilka telefonów (miłych, grzecznych), obiecanek (ekipa przyjedzie za trzy dni, za tydzień... itp); minął ponad miesiąc, upały się skończyły, a ekipy jak nie było, tak nie ma. Pewnie za jakiś czas właściciel znów zadzwoni, że już, już jadą.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Cześć

zastanawiam się nad wentylacją mechaniczną z odzyskiem (rekuprator)?

czy możecie dać mi jakiś opinie, przestrogi???

Czy to się sprawdza?

Jak czujecie się w domu z wymuszoną wentylacją?

Czy zostawiliście sobie grawitacyjną? (na wszelki wypadek np. brak prądu)

Czy macie już doświadczenia z zimy?

Jak duży macie dom i ile wynisła was ta inwestycja w odzysk?

Czy macie może też rozporowadzenie ciepła z kominka?

Pozdrawiam serdecznei

• 10 months później...

Szanowni Państwo,

Mimo dokonanych uzgodnień jeden z Klientów okazał się nie być zadowolony z długich teminów montażowych, jakie jesteśmy zmuszeni stosować ze względu na konieczność dokładnego planowania każdej inwestycji.

Informuję, że instalacja pana Pymara funkcjonuje w pełni sprawnie, co zostało potwierdzone odpowiednimi protokółami odbioru, a długi czas oczekiwania na montera został zrekompensowany w sposób absolutnie satysfakcjonujący, co zostało potwierdzone w rozmowie telefonicznej. Niestety, mimo zakończenia sprawy jeszcze w 2006 roku, post nie został do dziś usunięty z forum Muratora, nad czym osobiście ubolewam.

Informuję, że firma nasza wykonała już niemal 1000 doskonale działających instalacji wentylacji mechanicznej z rekuperatorem w domach w całej Polsce.

Z pozdrowieniami dla wszystkich Forumowiczów

Maciej Kosowski

http://www.rekuperatory.pl

Szanowny Panie Macieju

Negocjuję już miesiąc umowę z Państwem - jako prawnik za pewne w tym względzie jestem trudnym klientem, ale za to wypłcalnym, co powinno działać in plus, jednak projekt umowy przedstawiany przez Państwa jako standardowy wymaga sporej "mobilizacji uwagi" ze strony klienta.

Śledzę wszelkie informacje jakie pojawiają się na forum muratora na temat Państwa firmy i mogę zapewnić, że będąc w przyszłości zadowolonym klientem z Państwa usług umieszczę tu swoją rekomendację, czego sobie i Państwu życzę.

Prawem klienta jest prowadzić dyskusję i wymieniać się opiniami oraz doświadczeniami, więc pewniejsze będzie zabieganie o podwyższanie standardu usług niż pojedynkowanie się z niezadowolonymi zleceniodawcami. Rzutuje to bardzo na wiarygodność firmy.

Życzę Państwu wielu zadowolonych klientów i pragnę zwrócić uwagę, że od ceny ważniejsza bywa jakość, dlatego też jedynym punktem, którego w ogóle nie kwestionowałam była cena. Na razie oddział Poznański działa dość spokojnie, żeby nie powiedzieć opieszale. No cóż, zawierzyłam rekomendacji złożonej przez Państwa klientkę ze Swarzędza - zobaczymy czy będę mogła równie sympatycznie wspominać współpracę z Państwem.

Pozdrawiam serdecznie

klientka z Poznania

• 2 weeks później...

Tez mialam do czynienia z firma rekuperatory.pl oddz. warszawski.

Chyba mialam pecha do projektanta, bo zrobil czerpie tuz przy wyrzucie z odkurzacza centralnego i nie widzial w tym nic zlego...

Poza tym cena porazajaca, 10 tys wyzsza niz w 3 innych firmach. Opieszali, na instalacje gwc musialam tak dlugo czekac, ze rury kladl w koncu hydraulik. Po tym zajsciu nasza wspolpraca skonczyla sie, zaplacilam fakture za rury Rehau i tyle.

• 3 weeks później...
Szanowni Państwo,

Mimo dokonanych uzgodnień jeden z Klientów okazał się nie być zadowolony z długich teminów montażowych, jakie jesteśmy zmuszeni stosować ze względu na konieczność dokładnego planowania każdej inwestycji.

... badz ze wzgledu na czas poswiecany na pisanie 2-stronicowych listow blagalnych z proba namowienia klientow do pisania sprostowan na tym forum, bo premia ucieknie...

Bez komentarza...

• 2 weeks później...