wmed 17.08.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam! Czym Wasi dekarze cięli dachówkę ruppa Sirius angoba ceglana? Jest tak twarda że diamentówka fi230 nie daje rady - istny ogień! Dekarz sie martwi i ja przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 17.08.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ja czekam na Sirusa brązową, dekarze mówili, że jest twarda ale nie protestowali jak mówiłem, że ją zamówiłem. nawet polecali, że jest o niebo lepsza od Robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena67 17.08.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam My też kładliśmy dachówke Ruppa Sirius. Dekarze też mieli problem z cięciem, mąż jest kamieniarzem i dał im tarczę fi 230 do szlifierki kątowej do cięcia granitu i nie było żadnych problemów. Można spóbować naostrzyć tarczę, którą używają a jak nie to pozostaje tylko kupić tarczę do cięcia granitów.Tarczę ostrzy sie w ten sposób, że bierze się kawałek piaskowca i tnie sie go na plasterki do momentu gdy na ostrzu tarczy będa wyczuwalne palcem ostre diamenty. Nie można dopuszczać do przegrzewania tarczy. I w razie potrzeby trzeba często ostrzyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 17.08.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Też miałem do czynienia z kamieniarstwem i myslę, że dobra tarcza do radę bez prtoblemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domgamma 17.08.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Też masz problemy z dachówka... poczytaj lepiej tu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77917 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts