maximdoradca 17.08.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam robię właśnie stodzienkę kanalizacyjną 100 cm. i mam pytanie czy w takim wymiarze można dostać coś takiego że ostatni krąg jest taki kielichowaty i na górze widać tylko samą małą pokrywę a nie wielkie przykrycie.... A MOŻE Ktoś wie gsdzie to kupić DOLNY Śląsk???? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krashan2 17.08.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 czy w takim wymiarze można dostać coś takiego że ostatni krąg jest taki kielichowaty i na górze widać tylko samą małą pokrywę Z tego co ja widziałem, to to wygląda inaczej. Po prostu na wierzch idzie płaska żelbetonowa płyta (okrągła), w której nie na środku jest otwór o średnicy pokrywy. Na to się stawia żeliwny kołnierz a w nim siedzi sobie pokrywa. Więc powinieneś chyba kupić taką płytę, kołnierz i pokrywę (kołnierz i pokrywa to pewnie komplet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 17.08.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 kołnierze betonowae w kszatłcie kielicha sa równiez wiem gdzie w Poznaniu http://www.matbet.pl link dla Krashan2 ale sposób z kołnierzem też jest praktykowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krashan2 17.08.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 kołnierze betonowe w kszatłcie kielicha sa równiez ale sposób z kołnierzem też jest praktykowany Zasugerowałem się tym, co widziałem w czasie remontów ulic w Białymstoku - być może tutaj po prostu nie ma tradycji stosowania tych kielichowych, albo ich się nie używa z jakichś powodów pod ulicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 17.08.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 nie chciałem Cie urazic ani negowac Twojej wiedzykazdy sposób jest dobry byle był skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krashan2 17.08.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 nie chciałem Cie urazic ani negowac Twojej wiedzy kazdy sposób jest dobry byle był skuteczny Ja się wcale nie poczułem, że moja wiedza jest negowana . Jestem otwarty na wiedzę innych i tym razem dzięki Tobie uległa poszerzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts