aDw 05.02.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 ano właśnie , te kaloryfery i kotłownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 05.02.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 kotłownia wydziela akurat najmniej ciepła,piece z automatycznym podajnikiem nie są gorące na zewnątrz a rura jest tuż przy kominie,krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 05.02.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 kotłownia wydziela akurat najmniej ciepła,piece z automatycznym podajnikiem nie są gorące na zewnątrz a rura jest tuż przy kominie,krótka A orientujesz się jaka by była temp. w piwnicy gdybyś jej nie ogrzewała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 05.02.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 o kurcze , nie wiem nawet jaka mam teraz bo jeszcze nie zainwestowałam w termometry wewnętrzne , w każdym razie idę tam na papierocha w krótkim rękawku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 05.02.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 a no to cieplutko musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budownictwook 05.02.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 dawaj 10cm i się nie szczyp pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigrw 08.02.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 ja mam 12 cm xps ursy.....i bez grzania....jedynie ciepło kotłowni pez sciany w piwnicy grzeją resztę pomieszczeń ......i mam od 14 do 16 stopni...... i nie szczypałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 09.02.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Kolega ProMyst pytał tez o podłogę i strop. Co doradzacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 11.02.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 właśnie, podbijam temat, co z ociepleniem stropu nad piwnicą? zaznaczę że w kuchni i łazience chcę mieć podłogówkę. Ile tego styro i gdzie ? nad pod? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 11.02.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 My dajemy nad coś chyba koło 10cm ale tego styro z folią (mamy mieć) podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 11.02.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 właśnie, podbijam temat, co z ociepleniem stropu nad piwnicą? zaznaczę że w kuchni i łazience chcę mieć podłogówkę. Ile tego styro i gdzie ? nad pod? proszę o pomoc piwnica grzana, czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 14.02.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ja dałem tyle samo co na ścianach (czyli 15 cm) bo nie chciałem mieć żadnego uskoku na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 14.02.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 piwnica grzana, czy nie?? Właśnie nie wiem, niektóre pomieszczenia będą bardziej "użytkowe" i kaloryfer pewnie się znajdzie a czy będzie chodził non stop to nie wiem. Jak radzicie bo mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 14.02.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Właśnie nie wiem, niektóre pomieszczenia będą bardziej "użytkowe" i kaloryfer pewnie się znajdzie a czy będzie chodził non stop to nie wiem. Jak radzicie bo mam dylemat. co rusz to inna jest opinia w Twoim przypadku: na sciany dal bym 10 cm xpsa, pod wylewke 10 cm styro przy ogrzewaniu grzejnikowym parteru a 15 cm przy ogrz podlogowym sufitu bym nie ocieplal od strony piwnicy beda niewielkie straty z parteru ktorymi ogrzejesz piwnice wiec wiele energii na marne nie pojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 14.02.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 nie będzie wtedy uczucia zimnej podłogi na przykład w salonie gdzie nie będzie podłogówki? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem żebym wcale nie dawał ocieplenia na stropie nad piwnicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 15.02.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 pod wylewke 10 cm styro przy ogrzewaniu grzejnikowym parteru a 15 cm przy ogrz podlogowym jw, nie wcale jesli bardzo chcesz ocieplic stropnod strony piwnicy to go nie tynkuj(szkoda kasy) tylko przyklej styropian klej i siatke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 15.02.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 ło matko jeszcze ocieplacie sufity w piwnicy ? pod wylewkę na parterze (podłogówka) u mnie jest styro od 6 do 3cm , tak wyszło bo nie wygładziliśmy równo betonu ,potem przyszły drzwi balkonowe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 15.02.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Zostaliśmy jednak przy 5cm xpsa na ściany piwnicy, z tym, że u nas piwnica to kotłownia, spiżarka i garaż bez pokoju gier i zabaw więc grzać będziemy tylko ciut... Jeszcze myślę nad tym, czy dobrze zrobiliśmy, różnica prawie 3 tys... między 5 a 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.02.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Zostaliśmy jednak przy 5cm xpsa na ściany piwnicy, z tym, że u nas piwnica to kotłownia, spiżarka i garaż bez pokoju gier i zabaw więc grzać będziemy tylko ciut... Jeszcze myślę nad tym, czy dobrze zrobiliśmy, różnica prawie 3 tys... między 5 a 8 XPS pierońsko drogi! Ja chyba zainwestuje w Aqua. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 15.02.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 I tak dostaliśmy dobrą cenę więc nie narzekam. A na resztę domu styropian mamy załatwiony za pół ceny więc może wyjdziemy na swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts