Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

A dzisiaj podjąłem najbardziej odważną decyzję w życiu – jutro odbieram go już ze szpitala chcę go mieć przy sobie.

Zabieram sie do dalszej walki - trzymajcie kciuki - musi być dobrze innej opcji nie ma - całuję gorąco Secam

:D trzymam kciuki i nie mam wątpliwości że znakomicie dasz sobie radę...a za pare dni i Dosia do Was dołączy.... i życzę Wam żebyście szybko zapomnieli o koszmarze tych dni....

pozdrawiam serdecznie :D

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Secam, trzymam kciuki, żebyś ze wszystkim sobie poradził i żeby Pawełek był złotym dzieckiem, tzn. dał Ci się wyspać, nie miał kolek i za dużo nie płakał. Piotruśpewnie troszeczkę Ci pomoże: przyniesie pieluszkę, butelkę, poda grzechotkę. Dacie sobie radę i wszystko będzie dobrze.

Czy mogę zapytać, czy Dosia miała cesarkę?

Secam, trzymam kciuki, żebyś ze wszystkim sobie poradził i żeby Pawełek był złotym dzieckiem, tzn. dał Ci się wyspać, nie miał kolek i za dużo nie płakał. Piotruśpewnie troszeczkę Ci pomoże: przyniesie pieluszkę, butelkę, poda grzechotkę. Dacie sobie radę i wszystko będzie dobrze.

Czy mogę zapytać, czy Dosia miała cesarkę?

Też tak myślę, że Piotruś pomoże, nie będzie zazdrosny tylko przejmie cząstkę obowiązków, wtedy mama szybciej do Was wróci i będziecie już razem w domu POWODZENIA

Secam dzielny z Ciebie człowiek i wspaniały tata i mąż a takie wyzwanie -choć nie życzy się takich doświadczeń nikomu-jeszcze bardziej scala rodzine i pokazuje co w życiu najważniejsze.

Trzymam kciuki za Wasze szczęscie :D

Jak już wszystko będzie dobrze niewykluczone,ze krzywe tynki znowu będa Cię wkurzać,ale oby tylko takie problemy :lol:

Grzesiek!

jak się cieszę, że dobrze, że coraz lepiej z Dorotą.

No i teraz drżyjcie sąsiedzi! Trzech facetów w domu! :)

Coś jeszcze Ci powiem; z autopsji...

kiedy dzieje się źle, bardzo źle, człowiek zadaje sobie pytanie:

"dlaczego ja?, dlaczego akurat właśnie ja? czemu mnie to dotyka?"

wtedy żal, złość, rozgoryczenie, ból, osamotnienie...oczy zamknięte, a z ust jeno jęk niemy...

miałeś tak?

Grzesiek!

Spójrz teraz na siebie, a przede wszystkim na Was

UDAŁO SIĘ!!!

Wszystko dobrze, bo dobrzy z Was ludzie (no sami popatrzcie na Dorotę, na zdjęciach...od razu widać...)

i wiesz, co?

teraz zadaj sobie to samo pytanie

odczucia zgoła odmienne, co...?

ależ to Was umocni...

bardzo, BARDZO się cieszę razem z Wami!

P.S.

odpowiedzialność ogromna przed Tobą...

Bradzo sie ciesze Braciszku ;)

Usciski dla zony, i jak przyjedziesz z Pawelkiem do domu pamietaj o Piotrusiu, nie bedzie Dosi w domu, Ty zajmiesz sie maluszkiem zeby nie poczul sie samotny.

Wierze ze dasz rade. No bo kto da jak nie Ty? ;)

Dokładnie, ........ jak chcesz mogę poratować ojcowską radą, mam już 2,5 roku doświadczenia i kobieta tu nic nie pomoże, faceci są lepsi w wielu koniecznych czynnościach opiekuńczych przy maluszku.

Tak tak - rodzinka czuwa cały czas - ja też :lol:

Bramer - cierepienie nie jest domeną złych czy dobrych ludzi. Po porstu jest i nikt na nie nie zasłużył. Jest zdażeniem, tak jak radość czy smutek. Gdy śmiejemy się możemy to szczeście komuś oddać, cierpieniem trudniej się podzielić, ale z przyjaciólmi zawsze łatwiej.

Secamki uniósł nasz pozytywny rój myśli i szczęście - i niech tak zostanie.

Secam! Dacie sobie radę, w takich chwilach jak ta człowiek znaduje w sobie niespożyte siły do życia i walki. Radość jaką da ci Pawełek, trzymanie go na rekach i nawet te nieprzespane noce stworzą między Wami więź jakiej z nikim innym nie zaznasz.

Myślę, że nawet dla Dosi świadomość tego, że Pawełek jest w domu w ramionach kochającego ojca, da jej dodatkowe siły do tego żeby jak najszybciej być razem z Wami.

A może Piotrusia uda Ci się zaangażować w pomoc na Pawełkiem (typu: przynieś pieluszkę albo buteleczkę) wtedy na pewno nie poczuje się odsunięty na bok.

Jestem z Wami myślami. Na pewno dasz sobie radę, jestem tego pewna.

Najważniejsze, że Dosia dochodzi do siebie, niedługo będziecie razem!!! Secam - Ty na pewno jesteś TATĄ!!!!!!

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę aby los juz Was więcej nie doświadczał - wystarczy, absolutnie wystarczy!!!!! Teraz czas na radość - tylko i wyłącznie!!!

Warto pod ścisłym nadzorem, ale jednak pozwolis starszemu dziecku a to na potrzymanie przez chwilę malucha na rękach (np. siedząc na kanapie), a to na nakarmienie - będziesz miał podwójną radość, patrząc, jak tworzy się między chłopcami więź jedyna w swoim rodzaju, która łączy opiekuna i podopiecznego.

Pozdrawiam raz jeszcze! :D

Są takie chwile w życiu, kiedy musimy się zatrzymać i zastanowić co jest najważniejsze, stracić coś, aby docenić jego brak. Nazywam to podstawieniem nogi, bo musimy zwolnić, a często i przewartościować nasze życie.

Taka chwila i Was spotkała, ale cieszę się, że wszystko idzie ku dobremu. Myślę, że waszą rodzinę wzmocni choroba Dosi. Życzę Wam siły, wiary i Dosi szybkiego powrotu do zdrowia :)

Secam widać ogromną miłość i czułość w Twoim spojrzeniu :)