Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

boszszszszszszszszsz cudowne zdjecia.malutki jest przeslodki.

a kotlownia....bajera :)

Słodki to jest - szczególnie jak śpi :D

Bo w dzień to na 5 minut nie można wyjść z pokoju bo zaraz woła i żąda żeby go zabawiać , normalnie ubaw na całego, o 6 rano leży w łóżeczku i nie płacze ale gada swoje aguuu i echhhhh żeby go wziąć i zabawiać.

Boszzzzzzzzzz, ale Ci maleństwo rośnie :roll: 3x przez to przechodziłam, ale już trochę zdążyłam zapomnieć jak to jest, i to, jak szybko trzeba wymieniać ciuszki w szafach, w pierwszym roku dziecka :wink:

Nam Pawełęk znakomicie przypomina jak to jest 8)

A ciuszków to nie wymieniałiśmy za dużo - Piotrk był z zimy więc te pierwsze się nie pokryły...... i tu się wiąże pewna historia.......

Brakowało nam śpioszków i pajacyków w najmniejszym rozmiarze więc zamówiłem na allegro całą paczkę bo tanio i żeby przesyłka się zwróciła. Dziecko oczywiście na USG wychodziło niecałe 50 cm wiec zamówiłem wszystko 56. A urodził się wiadomo jak się urodził - :roll: SMOK ...... (kurde teraz do mnie dotarło, Smok mi robił instalacje muszę się tym tematem zająć ;) ) Wiec wszytkie ciuszki może z 2 razy miał założone i są za małe :o :lol:

O kotłownia Super i takie pieca zazdroszczę 8)

Duzo zdrówka dla Was.

Pozdrawiam gorąco :)

Patent na smoczek mamy taki sam :)

Co tam zazdrościć - kolorowy kawał blachy - zobaczymy jak odpali jadę zaraz na uruchomienie :)

Ty lepiej powiedz jak wakacje - Chłopaki dali czadu - bo mnie się Marcin pewnie nie przyzna :D:D:D

Za zdrówko bardzo dziękujemy, pomalutku coraz lepiej - dźwigamy jeszcze tą psychiczną cześć bo cały czas jakieś nowości do nas dochodzą i nie dają zapomnieć......

Dziecko oczywiście na USG wychodziło niecałe 50 cm wiec zamówiłem wszystko 56. A urodził się wiadomo jak się urodził - :roll: SMOK ......Wiec wszytkie ciuszki może z 2 razy miał założone i są za małe :o :lol:
:lol: :lol: :lol:

Jak ja kupiłam na 56 już na ostatniego, to też nie za długo ponosił :wink:

Zostawiam pozdrowienia i proszę o relację z odpalenia pieca :wink:

Witam.

Co tam zazdrościć - kolorowy kawał blachy - zobaczymy jak odpali jadę zaraz na uruchomienie :)

To powodzenia ! Trzymam kciuki i napisz jak to sie działo.

Pozdrowienia dla Dosi i chłopaków 3-ch :)

Dziekuję w imienu jednego z nas ;)

Ryska mam proźbę - zdasz mi relacje jak Wasza brama garażowa cenowo, jakościowo itp. Chyba też będę musiał wstawić bramę na zimę bo za bardzo wychładza dom moja z desek ;)

Oooooo piecyk wygląda, że pali się super :) i sporo do tego podajnika wchodzi

:D :D :D

Secam, czy można tak zrobić jak u Ciebie, że piec nie jest oddzielony ścianką od reszty pomieszczenia?

Pytasz czy można technicznie czy można zgodnie z przepisami ;) ??

Technicznie tak , przepisowo nie - ja jeszcze nie podjąłem decyzji :D

Ale ścianka chyba potrzebna jest też z punktu bardziej praktycznego - wokół pieca mocno się nagrzewa więc jak będzie wielkie pomieszczeni to straty ciepła są większe

A ciuszków to nie wymieniałiśmy za dużo - Piotrk był z zimy więc te pierwsze się nie pokryły...... i tu się wiąże pewna historia.......

Brakowało nam śpioszków i pajacyków w najmniejszym rozmiarze więc zamówiłem na allegro całą paczkę bo tanio i żeby przesyłka się zwróciła. Dziecko oczywiście na USG wychodziło niecałe 50 cm wiec zamówiłem wszystko 56. A urodził się wiadomo jak się urodził - :roll: SMOK ...... (kurde teraz do mnie dotarło, Smok mi robił instalacje muszę się tym tematem zająć ;) ) Wiec wszytkie ciuszki może z 2 razy miał założone i są za małe :o :lol:

dziś odebrałam z allegro tez taką pakę 8)

na wszelki wypadek większość od rozmiaru 62...najwyzej mniejszych dokupię :wink: (Franek na starcie był 55, a Karolina 59)

a propos SMOKA - wiesz coś o nim? jak zyje? jakoś kontakt mi się z nim urwał, choć kiedys planowałyśmy z Yemiołką spotkanie :(

pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę :-)

Bardzo fajne odpalanie,szkoda ze tak dalekomieszkam bo pewnie bym sie wprosila :wink: :)

Co do ciuszków to ja na 56 nic nie kupowałam,bo mam olbrzymki ale kilka pajacyków było jakis mniejszych to ńastka miała je na sobiekilka razy :o :roll: Ale ona teraz nosi ubranka 68 -74, lub inaczej 6-9 m-ca, a dzis skończyła 4 m-ce.

Powiem Ci ze chłopcy byli bardzo grzeczni,moze dlatego ze troche jezdzilismy wiec trzeba było trzymac forme, to chyba byly ich najbardziej abstynencki urlop 8)

a propos SMOKA - wiesz coś o nim? jak zyje? jakoś kontakt mi się z nim urwał, choć kiedys planowałyśmy z Yemiołką spotkanie :(

pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę :-)

Pojęcia nie mam co u niego, też z nim nie miałem kontaktu, pisała coś ostatnio przez chwilę na grupie że jest zarobiony i nie pisze na forum. Pewnie Go wezme do siebie na zimę na parę dni na biały montaż.

Dobry.

No proszę jak się ładnie pali. :D :D :D

Super.

Się paliło - potem temperatura wzrosła do 89 i staneło - okazało się że oczywiście mój wspaniały Pan hydraulik jednak niedokładnie odpowietrzył układ. Wiec spokojnie posiedziałem sobie do wieczora z kluczem popuszczając wszystkie zaworki...... i się udało nagle sykneło bulbneło i temperatura zaraz spadła do 65 :D

Piecyk zostawiony na 6 godzin zrobił w domku saunę i następnie wywalił komunikat : ALARM - brak Paliwa - paliwa oczywiście nie brakło tylko wypalało się za szybko i zeszło za nisko na palniku. Więc piecyk stwierdził że nie robi i się wyłaczył. W instrukcji piszą w sytuacji alarm brak paliwa należy zwiększyc parametr P2 "podawanie" lub zmniejszyć parametr "P3" przestój lub zmniejszyć parametr "P3" przedmuch -proste no nie ;)

Odpuściłem zabawę i stwierdziłem że będę ustawiał dokładnie w sezonie grzewczym bo teraz szkoda marnować węgiel.

Ale generalni e piecyk działa - ponoć rozpracować go to około miesiąc czasu

Bardzo fajne odpalanie,szkoda ze tak dalekomieszkam bo pewnie bym sie wprosila :wink: :)

No Ty to się akurat wpraszać nie musisz 8) wystarczy przy następnym postoju pod moim domem wejść :D

Co do ciuszków to ja na 56 nic nie kupowałam,bo mam olbrzymki ale kilka pajacyków było jakis mniejszych to ńastka miała je na sobiekilka razy :o :roll: Ale ona teraz nosi ubranka 68 -74, lub inaczej 6-9 m-ca, a dzis skończyła 4 m-ce.

Pawełek teraz ma 2 miesiące a wszyscy mówią ze wygląda na pół roku. Kurde ojciec drobny matka drobna po kim :o :o :lol: :lol:

Powiem Ci ze chłopcy byli bardzo grzeczni,moze dlatego ze troche jezdzilismy wiec trzeba było trzymac forme, to chyba byly ich najbardziej abstynencki urlop 8)

Ta Marcin dzisiaj opowiadał jak to dwóch kierowców na rozjeździe z nawigacją nie mogli się zdecydować 8)

A no i jak zwykle nie omieszkał się z nas ponabijać ;)

Ty się chyba na mnie obraziłeś, nie zajrzałeś ostatnio wcale :(

Z pierwszym paleniem to tak zawsze bywa. Zazwyczaj trzeba caluśki czas przy piecu warować. Ale Dużego zainteresował Twój termostat. Prawie looknął na monitor, jak była fota :wink:

Pozdrowienia dla Dosi i chłopaków zostawiam i lecę :wink:

Piecyk zostawiony na 6 godzin zrobił w domku saunę i następnie wywalił komunikat : ALARM - brak Paliwa - paliwa oczywiście nie brakło tylko wypalało się za szybko i zeszło za nisko na palniku. Więc piecyk stwierdził że nie robi i się wyłaczył. W instrukcji piszą w sytuacji alarm brak paliwa należy zwiększyc parametr P2 "podawanie" lub zmniejszyć parametr "P3" przestój lub zmniejszyć parametr "P3" przedmuch -proste no nie ;)

Bardzo proste :o :o :o :o :o

Dzień dobry.

Ty się chyba na mnie obraziłeś, nie zajrzałeś ostatnio wcale :(

Z pierwszym paleniem to tak zawsze bywa. Zazwyczaj trzeba caluśki czas przy piecu warować. Ale Dużego zainteresował Twój termostat. Prawie looknął na monitor, jak była fota :wink:

Pozdrowienia dla Dosi i chłopaków zostawiam i lecę :wink:

No co Ty sie nie obraziłem - czasu brak i nigdzie nie zagklądam :( ale się poprawię, zaraz nadrobię ;)