Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STREFA POGADUSZEK DOROTKI I GRZEGORZA

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a propos SMOKA - wiesz coś o nim? jak zyje? jakoś kontakt mi się z nim urwał, choć kiedys planowałyśmy z Yemiołką spotkanie :(

pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę :-)

Pojęcia nie mam co u niego, też z nim nie miałem kontaktu, pisała coś ostatnio przez chwilę na grupie że jest zarobiony i nie pisze na forum. Pewnie Go wezme do siebie na zimę na parę dni na biały montaż.

a własnie odkryłam go potem na wrocławskiej :wink:

Co wejscia i wpraszania ale w tym domu to chyba takiego piecyka nie masz :wink: :)

Co do kierowców to dobrze, że trzeci i czwarty siedzieli z tyłu :wink: :)

Ja to się śmieje że chłopaki koszty napędzają, bo Sławka samochód władnie stoi na warsztacie, a został pukniety zaraz po tym jak Marcin odebrał busa z naparwy 8)

Wynik wodny bardzo dobry :)

Co to ja chciałam...

Dzień dobry przyszłam powiedzieć w moich bliskich (no dobra, prawie :wink: ) okolicach. :D

dzien dobry Braciszku.

Jak sie czuje Dosienka?

Spóźnione o dobę ale szczere Dzień Dobry :D

U Dosi wszystko ok - ale dla pewności jak wstanie to zapytam ;) , wstałem godzinę temu i surfuję po necie a ona śpi z dwoma facetami w łóżku ;)

Secam, mam nadzieję, że my też sobie poradzimy z takim piecem. Chociaż jak patrzę na to ustrojstwo, to oczami wyobraźni widzę wybuchający piec i inne okropne rzeczy :o :o masakra.

Gratuluję i otrzymujesz stopień - STARSZEGO PIECOWEGO :) :lol: :lol:

Gosia w sumie to bardzo proste urządzenie ..... podajnik wiatrak i już :)

Zawsze możesz wpaść i rozwiać swoje obawy ;)

A też się przymierzacie do Ekogroszku ??

dzien dobry Braciszku.

Jak sie czuje Dosienka?

witaj Aniu :D

czuję się raczej dobrze jak na moje możliwości, jest jeszcze kilka spraw zdrowotnych rozpoczętych i niedokończonych ale nie mam innego wyjścia jak tylko być cierpliwą...mam nadzieję że wszystko się poukłada do końca po naszej myśli...

mam trochę zmartwień związanych z rodziną :( zmartwienia te dotyczą i zdrowia i spraw merytorycznych związanych z moja tragedią ale liczę na to że i to się wyprostuje...

teraz zbieram w sobie myśli i siły na ostatni etap czyli na operację w październiku, jeżeli to przetrwam to powinno być już z górki...

jednak pomimo tego wszystkiego cieszą mnie chwile kiedy Pawełek się do mnie uśmiecha a Piotruś do mnie przytula...kiedys bałam się i zastanawiałam jak to jest jak ma sie dwoje dzieci, czy będę potrafiła kochać oboje ??? i teraz wiem że Piotrusia kocham jeszcze bardziej bo teraz zdaje sobie sprawę z tego ile pracy włożyłam w jego wychowanie i jak bardzo dużo uczuć mnie z nim wiąże i że to już taki prawie nastolatek i kiedy taki "mężczyzna" się do mnie przytula i mówi "kocham Cię mamusiu" to serce mi się raduje :D

a Pawełek tak fajnie przygląda się jak go karmię i za chwilę się śmiecha to cieszy mnie to że rozpoznaje mnie i że będzie znał mamę bo malo brakowało a nie doznałby tego co to "mama", wiem że czasem bywam zamyslona i smutna, wiem że w domu nie jest wszystko tak jak lubię czyli zrobione na "tip top" bo jeszcze nie ta kondycja ale myślę że przyjdzie taki czas że znowu będę z siebie dumna że wychowuję dzieci na wspaniałych mężczyzn i daję im ciepły, przytulny dom gdzie codziennie jest ciepły obiad na stole, wieczorne rozmowy przed zasnięciem, wspólne odrabianie lekcji i radość i duma kiedy osiągaja sukcesy...

ale sie rozpisałam :o

Dosiu tu tyle ludków Ci kibicuje, żę z każdym dniem będzie tylko lepiej...cierpliwie do października tak jak piszesz, a potem kreską oddzielić 8)

...też mam 2 chłopaków i kochają się bardzo bardzo mocno, wiec życzę ci tego samego.pomyśl jaką ochronę sobie zapewniłyśmy :D , narazie takie małe istoty, ale jak będzie cudownie gdy taki wielkolud za lat 20 przyjdzie i da ci buziaka w zatroskane czoło...ach będzie super....wracaj do zdrówka i fizycznie...a psychice daj czas w takim towarzystwie szybko się wyleczy....pozdrawiam ciepło....

Secam, mam nadzieję, że my też sobie poradzimy z takim piecem. Chociaż jak patrzę na to ustrojstwo, to oczami wyobraźni widzę wybuchający piec i inne okropne rzeczy :o :o masakra.

Gratuluję i otrzymujesz stopień - STARSZEGO PIECOWEGO :) :lol: :lol:

Gosia w sumie to bardzo proste urządzenie ..... podajnik wiatrak i już :)

Zawsze możesz wpaść i rozwiać swoje obawy ;)

A też się przymierzacie do Ekogroszku ??

Hej Secam - tak, również będziemy mieć piec na ekogroszek i stąd moje :o :o :o strachy :lol: :lol: :lol: , a jak pomyślę, że miałabym zostać sama w domu i coś będzie się działo, to zawał murowany :cry:

No nic, najwyżej bardzo ładnie sąsiada poprosimy na pomoc :lol: :lol: :lol:

cytat przeniesiony:

Kolejne zakupy internetowe

umywalka do garażo kotłowni :)

zlew intra

http://www.albumik.pl/albumy/secam/domek/4201015201753.jpg

.......

witam

można namiar na sklep w którym zakupiłeś ten zlew??

ps. przy okazji spóźnione ale szczere Gratulacje z okazji kolejnego potomka plus życzę dużo zdrówka dla małżonki

Hej Secam - tak, również będziemy mieć piec na ekogroszek i stąd moje :o :o :o strachy :lol: :lol: :lol: , a jak pomyślę, że miałabym zostać sama w domu i coś będzie się działo, to zawał murowany :cry:

No nic, najwyżej bardzo ładnie sąsiada poprosimy na pomoc :lol: :lol: :lol:

Pewnie że pomogę :D mówisz i lecę , nawet w kapciach :)

Tylko jak widzę Twoje tempo budowy to pewnie ja będę prosił o radę. W waszym tempie to kotłownia za 2-3 tygodnie będzie gotowa ;)

http://www.albumik.pl/albumy/secam/domek/4201015201753.jpg

można namiar na sklep w którym zakupiłeś ten zlew??

Złapałeś mnie na nieświadomym błedzie :oops: Baterię kupiłem w necie (sklep Kati Kati ) a zlewik wyjątkowo kupiony nie w internecie ale w Leroy Merlin we Wrocku

Ceny były zbliżone, ale w internecie dodatkowo przesyłka - i tym razem market był lepszy.

ps. przy okazji spóźnione ale szczere Gratulacje z okazji kolejnego potomka plus życzę dużo zdrówka dla małżonki

Bardzo dziękuję :D

Pewnie że pomogę :D mówisz i lecę , nawet w kapciach :)

Tylko jak widzę Twoje tempo budowy to pewnie ja będę prosił o radę. W waszym tempie to kotłownia za 2-3 tygodnie będzie gotowa ;)

Czemu dopiero za 3-4 tygodnie :o :o :o :o :o

Hahahaha, to było żart :)

A tak poważnie, to chcielibyśmy dużo zrobić przed zimą i jak się da, to w czasie zimy również. Przez tą ciasnotę, to dostaję klaustrofobii :lol: :lol: :lol:

I wielkie dzięi za chęć pomocy, ale może zakładaj buty, bo w kapciach można się w.... wrócić :lol: :lol: :lol:

Czemu dopiero za 3-4 tygodnie :o :o :o :o :o

Hahahaha, to było żart :)

A tak poważnie, to chcielibyśmy dużo zrobić przed zimą i jak się da, to w czasie zimy również. Przez tą ciasnotę, to dostaję klaustrofobii :lol: :lol: :lol:

I wielkie dzięi za chęć pomocy, ale może zakładaj buty, bo w kapciach można się w.... wrócić :lol: :lol: :lol:

Teraz to już spokojnie zdążysz do zimy :)

zaraz dach (dach leci bardzo szybko), wstawisz okna ( to dwa dni roboty) i wykończeniówka w zamkniętym domu - ekipy będa Cię uwielbiać , oni się uwielbiają chować na zime na wykończeniówki.

Apropos okien - na czym staneło ?? Druteks u Glenia ??

Secam -

Apropos okien - na czym staneło ?? Druteks u Glenia ??

Okna - sprawa wygląda tak - będą Drutex'a :) ( odgapione od Ciebie), białe( bo kasy mało), ale nie u Pana Glenia, gdyż nie odbierał telefonów i nie mogliśmy się z nim skontaktować. W związku z tym pojechaliśmy do Budekomu do Pana Patryka Sieronia ( który kojarzył Ciebie i wiedziłą, że z Muratora i Twoje imię znał). Znasz go, czy poznałeś go gdzieś może?

........ a zlewik wyjątkowo kupiony nie w internecie ale w Leroy Merlin we Wrocku

Ceny były zbliżone, ale w internecie dodatkowo przesyłka - i tym razem market był lepszy.

na właśnie tak mi się wydawało że taki sam widziałem w LM w Opolu ;)..... więc niebawem kupię taki.

dzięki za info